LASTİK İŞ

TÜRKKAN ''OTOYOL KOCAELİ'YE DEĞİL MÜTEAHHİTLERE YARIYOR''

Gündem 26.06.2019 - 17:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRKKAN ''OTOYOL KOCAELİ'YE DEĞİL MÜTEAHHİTLERE YARIYOR''

Geçtiğimiz haftalarda Marmaray'daki milyonlarca Euro tutarındaki kamu zararını ve projedeki kirli ilişkileri ortaya çıkaran İYİ Partili Türkkan, büyük bir kısmı Kocaeli'den geçen Kuzey Marmara Otoyolu projesindeki ilçe ve sanayi merkezlerine bağlantı için yapımından vazgeçilen otoyol çıkışlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili bir başka skandalı daha meclis gündemine taşıdı.  Otoyol inşaatının yarattığı sorunlar ve başta Tüpraş gibi sanayi tesislerinin bulunduğu Körfez bölgesindeki şikayetlerin çözümü için bölgede çalışmalarda bulunan Türkkan, Bakan Turhan'ın Kuzey Marmara Otoyolu'nun D-100 ve TEM otoyolundaki Kocaeli yoğunluğunu düşüreceğini ve ulaşımı kolaylaştıracağı sözleri üzerine, durumun öyle olmadığını belirten çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaya devam etti. OTOYOL KOCAELİ'YE DEĞİL MÜTEAHHİTLERE YARIYOR Türkkan, özellikle Körfez'de artarak devam eden tır ve tanker trafiği ve bu araçların şehir içini kullanması hakkında “şehir içinde bomba gibi geziyorlar. Çocuklar tankerlerin arasında oyun oynamak zorunda bırakılıyor. Anne babaların şikayetine Körfez Belediyesi kör sağır olmuş. Kocaeli halkı bu durumdan kurtulmak için Kuzey Marmara Otoyolu'nu umut olarak görüyordu. Ancak gün geçtikçe görüldü ki Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli'den sadece geçiyor. Geçtiği yerdeki ormanları yok ediyor, tarımı yok ediyor, tarihi yok ediyor.” açıklamasında bulundu.    TÜRKİYE'NİN EN BORÇLU BELEDİYESİ SÖZÜNÜ NASIL TUTACAK? Kocaeli Büyükşehir ve Körfez Belediyesi gerekli çıkış yolları için taahhüt vermesinin sadece tepkileri engellemek için verilmiş sözler olarak değerlendiren Türkkan; “ Birisi Türkiye'nin en borçlu belediyesi diğeri de borç içinde yüzen Körfez Belediyesi. Çıkış yollarından vazgeçilmesi üzerine diyorlar ki biz yaparız. Taş üstüne taş koyanın başımıızn üstünde yeri var. Ancak öyle borç içindeler ki 2020 yılına bile mecalleri yok. Körfez'de altyapı sıfır, kaldırımları bile noksan. Otoyol'dan Körfez'e çıkışı ben yapacağım diyerek millete hayal satmanın ne anlamı var. Ayrıca Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan bir projede kamu imkanlarını hangi gerekçe ile bu projeye ayırabilirsin. Düpedüz kamuyu zarara uğratmak değil mi bu? Ben iktidar partisi belediyesiyim, ben iktidara yakın müteahhitim. Hesap vermem, devlette benim kanunda benim anlayışının temsili bir tablosu var ortada” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Marmaray'daki milyonlarca Euro tutarındaki kamu zararını ve projedeki kirli ilişkileri ortaya çıkaran İYİ Partili Türkkan, büyük bir kısmı Kocaeli'den geçen Kuzey Marmara Otoyolu projesindeki ilçe ve sanayi merkezlerine bağlantı için yapımından vazgeçilen otoyol çıkışlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili bir başka skandalı daha meclis gündemine taşıdı. 
Otoyol inşaatının yarattığı sorunlar ve başta Tüpraş gibi sanayi tesislerinin bulunduğu Körfez bölgesindeki şikayetlerin çözümü için bölgede çalışmalarda bulunan Türkkan, Bakan Turhan'ın Kuzey Marmara Otoyolu'nun D-100 ve TEM otoyolundaki Kocaeli yoğunluğunu düşüreceğini ve ulaşımı kolaylaştıracağı sözleri üzerine, durumun öyle olmadığını belirten çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaya devam etti.
OTOYOL KOCAELİ'YE DEĞİL MÜTEAHHİTLERE YARIYOR
Türkkan, özellikle Körfez'de artarak devam eden tır ve tanker trafiği ve bu araçların şehir içini kullanması hakkında “şehir içinde bomba gibi geziyorlar. Çocuklar tankerlerin arasında oyun oynamak zorunda bırakılıyor. Anne babaların şikayetine Körfez Belediyesi kör sağır olmuş. Kocaeli halkı bu durumdan kurtulmak için Kuzey Marmara Otoyolu'nu umut olarak görüyordu. Ancak gün geçtikçe görüldü ki Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli'den sadece geçiyor. Geçtiği yerdeki ormanları yok ediyor, tarımı yok ediyor, tarihi yok ediyor.” açıklamasında bulundu. 
 
TÜRKİYE'NİN EN BORÇLU BELEDİYESİ SÖZÜNÜ NASIL TUTACAK?
Kocaeli Büyükşehir ve Körfez Belediyesi gerekli çıkış yolları için taahhüt vermesinin sadece tepkileri engellemek için verilmiş sözler olarak değerlendiren Türkkan; “ Birisi Türkiye'nin en borçlu belediyesi diğeri de borç içinde yüzen Körfez Belediyesi. Çıkış yollarından vazgeçilmesi üzerine diyorlar ki biz yaparız. Taş üstüne taş koyanın başımıızn üstünde yeri var. Ancak öyle borç içindeler ki 2020 yılına bile mecalleri yok. Körfez'de altyapı sıfır, kaldırımları bile noksan. Otoyol'dan Körfez'e çıkışı ben yapacağım diyerek millete hayal satmanın ne anlamı var. Ayrıca Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan bir projede kamu imkanlarını hangi gerekçe ile bu projeye ayırabilirsin. Düpedüz kamuyu zarara uğratmak değil mi bu? Ben iktidar partisi belediyesiyim, ben iktidara yakın müteahhitim. Hesap vermem, devlette benim kanunda benim anlayışının temsili bir tablosu var ortada” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.