LASTİK İŞ

TÜRKKAN ''ULAŞLI PTT NEDEN KAPANDI?''

Gündem 04.07.2019 - 18:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRKKAN ''ULAŞLI PTT NEDEN KAPANDI?''

Kocaeli Milletvekili İYI Parti Grup Baskan Vekili Lütfü Türkkan, Ulaşlı'da kapanan olan PTT Şubesini meclise taşıdı. Türkkan “Gölcük'ün batısındaki en son mahalle olan Ulaşlı, Gölcük Merkez'e yaklaşık 12-13 km. mesafededir. Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce faaliyette olan PTT Şubesi kapatılmıştır. Bu bölgede yaşayan özellikle emekli vatandaşlarımız kendi mahallelerindeki şube kapatılmadan önce birçok işini halledebilirken şimdi bu işlem için Değirmendere'ye gitmek zorunda kalmaktadır”dedi.

Türkkan “Gölcük'ün batısındaki  en son mahalle olan Ulaşlı, Gölcük Merkez'e yaklaşık 12-13 km. mesafededir. Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce faaliyette olan PTT Şubesi kapatılmıştır. Bu bölgede yaşayan özellikle emekli vatandaşlarımız kendi mahallelerindeki şube kapatılmadan önce birçok işini halledebilirken şimdi bu işlem için Değirmendere'ye gitmek zorunda kalmaktadır. Ulaşım için zaten Karamürsel-izmit hattına mahkum olan vatandaşlarımız kısıtlı olan hizmet olanaklarından birinden daha yoksun kalmıştır. Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip olan ve yaz aylarında nüfusu 2-3 katına çıkan bu bölgede yaşayanlar PTT hizmetinin tekrar verilmesini istemektedir. Bu bilgiler çerçevesinde; 1-Gölcük'e bağlı Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce faaliyette olan PTT Şubesi neden kapatılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir? 2-Gölcük merkezi ile iç içe geçmişdurumda olan Çiftlik Mahallesi'nde PTT Şubesi çalışıyorken Ulaşlı'da bu hizmet neden sonlandırılmıştır, bu konuda prosedür nasıldır? 3-Postane kapatılmadan önce buradan işlemlerini yapan vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda herhangi bir tedbir neden alınmamıştır? Özellikle yaşlı ve emekliler neden dikkate aınmamıştır? 4-Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce kapatılan PTT Şubesi'nin tekrar açılması düşünülmektemidir? PTT Şubesi tekrar açılacaksa bu ne zaman gerçekleşecektir? 5-Ulaşlı'da tekrar PTT Şubesi açılması düşünülüyorsa bu postaneden verilen hizmetlerin verilmesi ve vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamamaları için  farklı bir düzenleme yapılacak mıdır, yapılacak ise bu düzenlemeler nelerdir? 6-Ulaşlı'da PTT hizmetinden yararlanamadıkları için Değirmendere'ye gitmek zorunda kalan özellikle yaşlı ve emekli vatandaşlarımız için herhangi bir düzenleme düşünülmektemi? 7-Ulaşımda Karamürsel-İzmit hattına mahkum olan bölge insanımız için rahatlatıcı bir düzenleme yapılması ve bu bölgeye bir otobüs hattı konularak mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmektemidir?
Kocaeli Milletvekili İYI Parti Grup Baskan Vekili Lütfü Türkkan, Ulaşlı'da kapanan olan PTT Şubesini meclise taşıdı. Türkkan “Gölcük'ün batısındaki en son mahalle olan Ulaşlı, Gölcük Merkez'e yaklaşık 12-13 km. mesafededir. Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce faaliyette olan PTT Şubesi kapatılmıştır. Bu bölgede yaşayan özellikle emekli vatandaşlarımız kendi mahallelerindeki şube kapatılmadan önce birçok işini halledebilirken şimdi bu işlem için Değirmendere'ye gitmek zorunda kalmaktadır”dedi.

Türkkan “Gölcük'ün batısındaki  en son mahalle olan Ulaşlı, Gölcük Merkez'e yaklaşık 12-13 km. mesafededir. Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce faaliyette olan PTT Şubesi kapatılmıştır. Bu bölgede yaşayan özellikle emekli vatandaşlarımız kendi mahallelerindeki şube kapatılmadan önce birçok işini halledebilirken şimdi bu işlem için Değirmendere'ye gitmek zorunda kalmaktadır. Ulaşım için zaten Karamürsel-izmit hattına mahkum olan vatandaşlarımız kısıtlı olan hizmet olanaklarından birinden daha yoksun kalmıştır.
Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip olan ve yaz aylarında nüfusu 2-3 katına çıkan bu bölgede yaşayanlar PTT hizmetinin tekrar verilmesini istemektedir.
Bu bilgiler çerçevesinde;
1-Gölcük'e bağlı Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce faaliyette olan PTT Şubesi neden kapatılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?
2-Gölcük merkezi ile iç içe geçmişdurumda olan Çiftlik Mahallesi'nde PTT Şubesi çalışıyorken Ulaşlı'da bu hizmet neden sonlandırılmıştır, bu konuda prosedür nasıldır?
3-Postane kapatılmadan önce buradan işlemlerini yapan vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda herhangi bir tedbir neden alınmamıştır? Özellikle yaşlı ve emekliler neden dikkate aınmamıştır?
4-Ulaşlı Mahallesi'nde daha önce kapatılan PTT Şubesi'nin tekrar açılması düşünülmektemidir? PTT Şubesi tekrar açılacaksa bu ne zaman gerçekleşecektir?
5-Ulaşlı'da tekrar PTT Şubesi açılması düşünülüyorsa bu postaneden verilen hizmetlerin verilmesi ve vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamamaları için  farklı bir düzenleme yapılacak mıdır, yapılacak ise bu düzenlemeler nelerdir?
6-Ulaşlı'da PTT hizmetinden yararlanamadıkları için Değirmendere'ye gitmek zorunda kalan özellikle yaşlı ve emekli vatandaşlarımız için herhangi bir düzenleme düşünülmektemi?
7-Ulaşımda Karamürsel-İzmit hattına mahkum olan bölge insanımız için rahatlatıcı bir düzenleme yapılması ve bu bölgeye bir otobüs hattı konularak mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmektemidir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.