LASTİK İŞ
ismail

ÜCRETSİZ HALK OYUNLARI KURSU

19.10.2020 - 15:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÜCRETSİZ HALK OYUNLARI KURSU

Kocaeli Kent Konseyi tarafından 16-35 yaş aralığındaki herkese ücretsiz olarak verilecek halk oyunları kursunun kayıtları başladı.  Türk kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan kurslarda Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait oyunlar öğretilerek, kültürel mirasın devamlılığının sağlanması amaçlanıyor. Alanında deneyimli ve katıldıkları çeşitli yarışmalarda birincilik kazanan Kocaeli Kent Konseyi Halk Oyunları Çalışma Grubu üyesi profesyonel halk eğitmenleri tarafından verilecek dersler, Kocaeli Kent Konseyi İdari Hizmet Binası’nda bulunan Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kocaeli Kent Konseyi yetkililerinden yapılan açıklamada,  “Kocaeli Kent Konseyi olarak kültürel değerlere sahip çıkmak, somut olmayan kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevlerimizden biri. Bu amaçla, Halk Oyunları Çalışma Grubumuz tarafından çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Halk oyunları içerisinde, tüm kültürel ve sosyal özellikleri barındıran bir araçtır. Bu vesile ile gerek Kocaeli’nin gerekse medeniyetler beşiği Anadolu’muzun kültürel güzelliklerini paylaşmak en önemli görevimiz. Sanata, sanatçıya, kültüre ve yöresel değerlere sahip çıkmak isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz.” denildi.   Ücretsiz kurslara katılmak isteyen vatandaşlar, Kocaeli Kent Konseyi’nin web sitesi (www.kocaelikentkonseyi.org)  üzerinde oluşturulan başvuru ekranına tıklayarak, istenilen bilgileri girmelerinin ardından, başvurularını tamamlamış olacaklar. Başvuruların tamamlanması ve değerlendirilmelerinin ardından, kurs başlangıç tarihleri de yine web sitesi ve sosyal medya üzerinden vatandaşlar ile paylaşılacaktır.

Kocaeli Kent Konseyi tarafından 16-35 yaş aralığındaki herkese ücretsiz olarak verilecek halk oyunları kursunun kayıtları başladı.  Türk kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan kurslarda Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait oyunlar öğretilerek, kültürel mirasın devamlılığının sağlanması amaçlanıyor. Alanında deneyimli ve katıldıkları çeşitli yarışmalarda birincilik kazanan Kocaeli Kent Konseyi Halk Oyunları Çalışma Grubu üyesi profesyonel halk eğitmenleri tarafından verilecek dersler, Kocaeli Kent Konseyi İdari Hizmet Binası’nda bulunan Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kocaeli Kent Konseyi yetkililerinden yapılan açıklamada,  “Kocaeli Kent Konseyi olarak kültürel değerlere sahip çıkmak, somut olmayan kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevlerimizden biri. Bu amaçla, Halk Oyunları Çalışma Grubumuz tarafından çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Halk oyunları içerisinde, tüm kültürel ve sosyal özellikleri barındıran bir araçtır. Bu vesile ile gerek Kocaeli’nin gerekse medeniyetler beşiği Anadolu’muzun kültürel güzelliklerini paylaşmak en önemli görevimiz. Sanata, sanatçıya, kültüre ve yöresel değerlere sahip çıkmak isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz.” denildi.  

Ücretsiz kurslara katılmak isteyen vatandaşlar, Kocaeli Kent Konseyi’nin web sitesi (www.kocaelikentkonseyi.org)  üzerinde oluşturulan başvuru ekranına tıklayarak, istenilen bilgileri girmelerinin ardından, başvurularını tamamlamış olacaklar. Başvuruların tamamlanması ve değerlendirilmelerinin ardından, kurs başlangıç tarihleri de yine web sitesi ve sosyal medya üzerinden vatandaşlar ile paylaşılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.