ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI YAPTIRIN

Sağlık 21.04.2016 - 17:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI YAPTIRIN

Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gölcük Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından gönderilen Mobil KETEM aracı içinde ‘’ Ulusal Kanser Taramaları’’ yapılmaya başladı.

 Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gölcük Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından gönderilen Mobil KETEM aracı içinde 10 gün boyunca ‘’ Ulusal Kanser Taramaları’’ yapılacak. Hemşire Uygar Akın,  Ebe Meral Bağ ve Sağlık Memuru Elif Yeşil'den oluşan sağlık ekibi yapılacak olan testlerle ilgili hasatları bilgilendirdikten sonra gerekli işlemleri yapıyorlar 40- 70 YAŞA ARASI HANIMLAR 40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi ile Meme Kanseri Taraması, 30-65 yaş arası kadınlara Hpv-DNA ve Pap-Smear testi ile Rahim Ağzı Kanser Taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere Gaitada Gizli Kan testi (GGK) ile bağırsak kanser taraması yapılıyor. Sonuçlar Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi KETEM'den alındığı gibi kişilerin aile hekimlerinede gönderilecek.
Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gölcük Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından gönderilen Mobil KETEM aracı içinde ‘’ Ulusal Kanser Taramaları’’ yapılmaya başladı.

 Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gölcük Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından gönderilen Mobil KETEM aracı içinde 10 gün boyunca ‘’ Ulusal Kanser Taramaları’’ yapılacak. Hemşire Uygar Akın,  Ebe Meral Bağ ve Sağlık Memuru Elif Yeşil'den oluşan sağlık ekibi yapılacak olan testlerle ilgili hasatları bilgilendirdikten sonra gerekli işlemleri yapıyorlar

40- 70 YAŞA ARASI HANIMLAR
40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi ile Meme Kanseri Taraması, 30-65 yaş arası kadınlara Hpv-DNA ve Pap-Smear testi ile Rahim Ağzı Kanser Taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere Gaitada Gizli Kan testi (GGK) ile bağırsak kanser taraması yapılıyor. Sonuçlar Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi KETEM'den alındığı gibi kişilerin aile hekimlerinede gönderilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.