ULAŞLI'DAN BAYIR BUCAK'A YARDIM

Gölcük 26.01.2016 - 12:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ULAŞLI'DAN BAYIR BUCAK'A YARDIM

Ulaşlı Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenledi.

Derneğimiz, Muhtarlar ve Okullar tarafından iki hafta kadar süren bu yardım kampanyasına Ulaşlı halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi.  Dernek başkanı Nuri Çam kampanya ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'mizin Hatay ilinin güneyinde yer alan Türkmendağı bölgesindeki savaştan etkilenen müslüman türk soydaşlarımızın zor durumda olduklarını öğrendik. Ulaşlı halkı Oğuz Türklerinin Bayındır boyundandır ve soyumuz Bayırbucak Türkmenleriyle öz akrabadır, böylesine zor bir dönemde yüzyıllardır ayrı kalan bağlarımızı tekrar birleştirerek kardeşliğimizi göstermiş olduk. Bizler gibi devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarının da bu tip kampanyalar yapmasını ve Türkmendağındaki bu şanlı direnişe gereken destekleri vermesini bekliyoruz. İnsanı yardım kampanyamıza maddi ve manevi destek olan tüm Ulaşlı halkına, Gölcük Kaymakamımız Sayın Adem Yazıcı beyefendiye, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer beye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." 
Ulaşlı Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenledi.

Derneğimiz, Muhtarlar ve Okullar tarafından iki hafta kadar süren bu yardım kampanyasına Ulaşlı halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi. 

Dernek başkanı Nuri Çam kampanya ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'mizin Hatay ilinin güneyinde yer alan Türkmendağı bölgesindeki savaştan etkilenen müslüman türk soydaşlarımızın zor durumda olduklarını öğrendik. Ulaşlı halkı Oğuz Türklerinin Bayındır boyundandır ve soyumuz Bayırbucak Türkmenleriyle öz akrabadır, böylesine zor bir dönemde yüzyıllardır ayrı kalan bağlarımızı tekrar birleştirerek kardeşliğimizi göstermiş olduk. Bizler gibi devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarının da bu tip kampanyalar yapmasını ve Türkmendağındaki bu şanlı direnişe gereken destekleri vermesini bekliyoruz. İnsanı yardım kampanyamıza maddi ve manevi destek olan tüm Ulaşlı halkına, Gölcük Kaymakamımız Sayın Adem Yazıcı beyefendiye, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer beye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.