LASTİK İŞ

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN SURİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Gölcük 11.12.2014 - 16:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN SURİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Taner Öncü ve yönetimi Suriye Türkmenleri için yardım kampanyası düzenliyor. Öncü "Dünya’nın neresinde bir Türk varsa derdi derdimiz, acısı acımızdır" dedi.

Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Taner Öncü ve yönetimi Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattı. Başkan Öncü yaptığı açıklamada "Suriye’de ilk olarak Esad rejiminin zulmüne uğrayan soydaşlarımız daha bu beladan kurtulamadan, şimdi de IŞID terör örgütü tarafından baskı altına alınmıştır. Yaşanan iç savaşta var olma mücadelesi veren soydaşlarımız, bugün ise IŞİD adlı terör örgütüne rağmen bölgedeki varlığını korumaya çalışmaktadır. Selçuklu Devleti’nin ve Osmanlı Devleti’nin bizlere yadigârı olan ve ülkemizin dışındaki tek resmi toprağımız Caber Kalesi’nin nöbetçileri, Suriye Türkmenleri’nin bir kısmı canlarını ve namuslarını korumak için ülkemize göç etmektedirler. Genellikle yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan bu göçmen soydaşlarımızın özellikle şehirlerin muhtelif yerlerinde ikamet edenleri ise oldukça zor şartlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışmaktadır. SURİYELİLER KİMSESİZ KALDI Suriyeli vatandaşların kimsesiz kaldığını ifade eden Öncü "Tüm bu gelişmeler karşısında Türk Devleti’nin önceliği olması gereken soydaşlarımız, tıpkı Irak Türkmenleri gibi kimsesiz bırakılmıştır. Kış mevsiminin de başlamasıyla oluşan ağır şartlara karşı soydaşlarımıza destek olmak;  yaşadıkları acıları ve karşılaşılan olumsuzlukları biraz olsun bertaraf etmek, soydaşlık bilincinin gereğini yerine getirmek adına bir yardım kampanyası daha başlatılmıştır. Yardımlar ilk aşamada aşağıda detaylı açıklaması yapılmış olan ayni yardımlar şeklinde toplanacaktır. Türk Milleti’nin de desteğiyle birlikte toplanacak olan yardımlar çadır kentler ve kamplarla birlikte,  muhtelif şehirlerimizde evlerde ikamet etmekte olan soydaşlarımıza da ulaştırılacaktır" dedi.  Kampanyaya destek olmak isteyenler; Gıda yardımı olarak: Pirinç, Sıvı Yağ, Toz Şeker, Bulgur, Kuru Fasulye, Nohut, Makarna, Mercimek ve benzeri ürünlerle katkı sunabilirler. Tekstil Ürünü olarak; Battaniye Çadır Mont, Palto, Kaban Pantolon Gömlek Pijama Diğer İhtiyaçlar; Çocuk Bezi, Oyuncak, Kırtasiye malzemeleri Çocuk maması
Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Taner Öncü ve yönetimi Suriye Türkmenleri için yardım kampanyası düzenliyor. Öncü "Dünya’nın neresinde bir Türk varsa derdi derdimiz, acısı acımızdır" dedi.
Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Taner Öncü ve yönetimi Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattı. Başkan Öncü yaptığı açıklamada "Suriye’de ilk olarak Esad rejiminin zulmüne uğrayan soydaşlarımız daha bu beladan kurtulamadan, şimdi de IŞID terör örgütü tarafından baskı altına alınmıştır. Yaşanan iç savaşta var olma mücadelesi veren soydaşlarımız, bugün ise IŞİD adlı terör örgütüne rağmen bölgedeki varlığını korumaya çalışmaktadır. Selçuklu Devleti’nin ve Osmanlı Devleti’nin bizlere yadigârı olan ve ülkemizin dışındaki tek resmi toprağımız Caber Kalesi’nin nöbetçileri, Suriye Türkmenleri’nin bir kısmı canlarını ve namuslarını korumak için ülkemize göç etmektedirler. Genellikle yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan bu göçmen soydaşlarımızın özellikle şehirlerin muhtelif yerlerinde ikamet edenleri ise oldukça zor şartlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışmaktadır.
SURİYELİLER KİMSESİZ KALDI
Suriyeli vatandaşların kimsesiz kaldığını ifade eden Öncü "Tüm bu gelişmeler karşısında Türk Devleti’nin önceliği olması gereken soydaşlarımız, tıpkı Irak Türkmenleri gibi kimsesiz bırakılmıştır. Kış mevsiminin de başlamasıyla oluşan ağır şartlara karşı soydaşlarımıza destek olmak;  yaşadıkları acıları ve karşılaşılan olumsuzlukları biraz olsun bertaraf etmek, soydaşlık bilincinin gereğini yerine getirmek adına bir yardım kampanyası daha başlatılmıştır. Yardımlar ilk aşamada aşağıda detaylı açıklaması yapılmış olan ayni yardımlar şeklinde toplanacaktır. Türk Milleti’nin de desteğiyle birlikte toplanacak olan yardımlar çadır kentler ve kamplarla birlikte,  muhtelif şehirlerimizde evlerde ikamet etmekte olan soydaşlarımıza da ulaştırılacaktır" dedi.  Kampanyaya destek olmak isteyenler; Gıda yardımı olarak: Pirinç, Sıvı Yağ, Toz Şeker, Bulgur, Kuru Fasulye, Nohut, Makarna, Mercimek ve benzeri ürünlerle katkı sunabilirler. Tekstil Ürünü olarak; Battaniye Çadır Mont, Palto, Kaban Pantolon Gömlek Pijama Diğer İhtiyaçlar; Çocuk Bezi, Oyuncak, Kırtasiye malzemeleri Çocuk maması
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.