LASTİK İŞ

ÜLKÜCÜLERDEN OZAN CEYHUN TEPKİSİ !

Gündem 21.02.2020 - 19:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÜLKÜCÜLERDEN OZAN CEYHUN TEPKİSİ !

Almanya'dan Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı.1980 darbesinin ardından Viyana'ya gittikten sonra yasa dışı örgüte üye olmaktan dolayı hakkında soruşturma açılan Ceyhun, 2. Dev-Yol davasında, Dev-Yol üyesi olmak ve adam öldürmek suçundan idam ile yargılandı. 1987 yılında pasaportuna el konulmuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'na ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu olan, Almanya'dan Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı. 2002 yılında Türkiye'ye dönen Ceyhun, AKP'den İzmir milletvekilliği aday adayı olmuştu. Adaylığı gerçekleşmedi ancak Recep Tayyip Erdoğan'a danışman yapılmıştı. CEYHUN’UN GEÇMİŞİ Gazeteci İsmail Saymaz, Ozan Ceyhun'un geçmişiyle ilgili bilgi vererek atama kararını şöyle yorumladı: "Ozan Ceyhun... 1970’lerde silahlı ve bombalı eyleme karıştığı iddia edilen bir Dev-Sol militanı. 1980’lerde Alman Yeşiller üyesi. 1990’larda Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu üyesi. 2010’da Sarıgül’ün danışmanı. 2015’te AKP’den milletvekili adayı. 2020’de Viyana Büyükelçisi."   KİMDİR Türkiye İşçi Partili, Türkiye Yazarlar Sendikası yöneticiliği yapan yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu olan Ozan Ceyhun, 1960 yılında Adana doğdu. 1979 yılında Boğaziçi Lisesi'nden mezun olan Ceyhun, Hacettepe Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı okudu. 12 Eylül 1980 darbesinde Avusturya'ya, 1982 yılında da Almanya'ya giden Ceyhun, Almanya'da sosyal pedagog eğitimi gördü. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal Bakanlığı'nda çalışan, 1998 ile 2000 yılları arasında Yeşilller Partisi, ardında SPD milletvekili olarak Avrupa Parlamentosu'nda görev alan Ceyhun, daha sonra AKP'de danışmanlık yaptı. İDAMLA YARGILANDI 1980 darbesinin ardından Viyana'ya gittikten sonra yasa dışı örgüte üye olmaktan dolayı hakkında soruşturma açılan Ceyhun, 2. Dev-Yol davasında, Dev-Yol üyesi olmak ve adam öldürmek suçundan idam ile yargılandı. 1987 yılında pasaportuna el konuldu. TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN AYRILDI Ozan Ceyhun 1992 yılında kendi isteği ile Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığına geçti. 1998 yılında Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili görev yaptığı sırada Türkiye'nin başvurusu üzerine 'kırmızı bülten' ile aranmaya başlandı. Ceyhun, 2000 yılında idamla yargılandığı davadan beraat etti. ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ Atama kararına ülkücülerden tepki geldi. Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu fotoğraf Ülkücülerin yüreğinde derin izler ve yaralar bırakan en önemli tarihi anlardan birisidir. Yandaki fotoğraf ise öğrenci yurdunu bombalayarak Mustafa Erol'u şehit ederek bu yarayı açan Ozan Ceyhun'un CB kararnamesiyle Viyana Büyükelçiliği'ne atanmasının resmidir..."
Almanya'dan Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı.1980 darbesinin ardından Viyana'ya gittikten sonra yasa dışı örgüte üye olmaktan dolayı hakkında soruşturma açılan Ceyhun, 2. Dev-Yol davasında, Dev-Yol üyesi olmak ve adam öldürmek suçundan idam ile yargılandı. 1987 yılında pasaportuna el konulmuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'na ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu olan, Almanya'dan Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı.

2002 yılında Türkiye'ye dönen Ceyhun, AKP'den İzmir milletvekilliği aday adayı olmuştu. Adaylığı gerçekleşmedi ancak Recep Tayyip Erdoğan'a danışman yapılmıştı.

CEYHUN’UN GEÇMİŞİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Ozan Ceyhun'un geçmişiyle ilgili bilgi vererek atama kararını şöyle yorumladı:

"Ozan Ceyhun...

1980’lerde Alman Yeşiller üyesi.

1990’larda Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu üyesi.

2010’da Sarıgül’ün danışmanı.

2015’te AKP’den milletvekili adayı.

2020’de Viyana Büyükelçisi."

 

KİMDİR

Türkiye İşçi Partili, Türkiye Yazarlar Sendikası yöneticiliği yapan yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu olan Ozan Ceyhun, 1960 yılında Adana doğdu. 1979 yılında Boğaziçi Lisesi'nden mezun olan Ceyhun, Hacettepe Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı okudu. 12 Eylül 1980 darbesinde Avusturya'ya, 1982 yılında da Almanya'ya giden Ceyhun, Almanya'da sosyal pedagog eğitimi gördü.

1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal Bakanlığı'nda çalışan, 1998 ile 2000 yılları arasında Yeşilller Partisi, ardında SPD milletvekili olarak Avrupa Parlamentosu'nda görev alan Ceyhun, daha sonra AKP'de danışmanlık yaptı.

İDAMLA YARGILANDI

1980 darbesinin ardından Viyana'ya gittikten sonra yasa dışı örgüte üye olmaktan dolayı hakkında soruşturma açılan Ceyhun, 2. Dev-Yol davasında, Dev-Yol üyesi olmak ve adam öldürmek suçundan idam ile yargılandı. 1987 yılında pasaportuna el konuldu.

TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN AYRILDI

Ozan Ceyhun 1992 yılında kendi isteği ile Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığına geçti.

1998 yılında Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili görev yaptığı sırada Türkiye'nin başvurusu üzerine 'kırmızı bülten' ile aranmaya başlandı. Ceyhun, 2000 yılında idamla yargılandığı davadan beraat etti.

ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ

Atama kararına ülkücülerden tepki geldi. Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu fotoğraf Ülkücülerin yüreğinde derin izler ve yaralar bırakan en önemli tarihi anlardan birisidir. Yandaki fotoğraf ise öğrenci yurdunu bombalayarak Mustafa Erol'u şehit ederek bu yarayı açan Ozan Ceyhun'un CB kararnamesiyle Viyana Büyükelçiliği'ne atanmasının resmidir..."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.