UMRECİLER DUALARLA UĞURLANDI

21.02.2019 - 16:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

UMRECİLER DUALARLA UĞURLANDI

Karamürsel 2 gurup 58 kişi, Gölcük 30, İzmit Kartepe 30 İzmir 45 Manisa 30 olmak üzere toplam 193 kişi Umreye dualarla haça uğurlandı.

Karamürsel 2 gurup 58 kişi, Gölcük 30, İzmit Kartepe 30 İzmir 45 Manisa 30 olmak üzere toplam 193 kişi Umreye dualarla haça uğurlandı. kayıtlarını yapan umreciler Gölcük'ten 30 umreci  Gölcük Müftülük binasının önünde düzenlenen törende dualarla umreye uğurlandılar. Kafile başkanlığını yapan Gölcük vaizi Adnan yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi. Vaiz Adnan Yıldız; “bu gün İzmir ve Manisa'da iki gurup olarak 75 kişi, Karamürsel iki gurup olarak 58 kişi Gölcük 30 kişi ve İzmit Kartepe 30 kişi olmak üzere toplam 193 kişi Allah nasip ederse bu gün kutsal topraklara gideceğiz. Kafile başkanı ben olmak üzere, İzmir'den bir bayan görevlilerimizle birlikte toplam 7 görevli hacı adaylarımıza refakat edecektir. Umre görevimiz 14 Martta biterek biz 14 Martta Medine'den döneceğiz” dedi. Ardından dualar okundu ve Umreciler yolculuk için otobüste yerlerini aldıktan sonra Gölcük Müftüsü İlyas Öztel otobüste kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi. Gölcük Müftüsü Öztel; “öncelikle bu kutsal topraklara doğru yolculuğunuz hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabi Allahtan dilerim. Gerçekten çok şanslısınız. Bu yolculuk bambaşka bir yolculuktur. O bakımdan değerini ve kıymetini çok iyi bilelim. Zamanı çok iyi değerlendirelim. Onunla bununla meşgul olmak yerine ibadetle meşgul olalım. Pek çok hacımız ve umrecimiz incikle boncukla uğraşıyor. İnciğin boncuğun en alası buradadır. Fuzuli işlere zaman harcamayalım ve zaman öldürmeyelim. Vakti en iyi şekilde değerlendirelim. Biliyorsunuz orada 3 yer vardır ki duaları çok makbuldür. Beytullah'ın huzurunda Beytulah'ın kapısının altında önemli bir yer vardır. Hazreti Peygamberimiz dua edecekleri zaman oraya giderlerdi. İkinci yer altınoluğun altıdır. Orada kılınacak iki rekat namaz, orada yapılacak olan dua çok makbuldür. Orası hilal çeklinde çevrilmiş bir taş duvardır. Beytullah içinde namaz kılmak herkese nasip olmuyor. Üçüncüsü tavabın ardından kılınan iki rekat namaz ve arkasından içilen zemzem suyudur. Değerli kardeşlerim kendi zamanınızı bu ibadetlerle tamamlayınız” dedi. Fahri Haner      
Karamürsel 2 gurup 58 kişi, Gölcük 30, İzmit Kartepe 30 İzmir 45 Manisa 30 olmak üzere toplam 193 kişi Umreye dualarla haça uğurlandı.

Karamürsel 2 gurup 58 kişi, Gölcük 30, İzmit Kartepe 30 İzmir 45 Manisa 30 olmak üzere toplam 193 kişi Umreye dualarla haça uğurlandı.

kayıtlarını yapan umreciler Gölcük'ten 30 umreci  Gölcük Müftülük binasının önünde düzenlenen törende dualarla umreye uğurlandılar. Kafile başkanlığını yapan Gölcük vaizi Adnan yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi. Vaiz Adnan Yıldız; “bu gün İzmir ve Manisa'da iki gurup olarak 75 kişi, Karamürsel iki gurup olarak 58 kişi Gölcük 30 kişi ve İzmit Kartepe 30 kişi olmak üzere toplam 193 kişi Allah nasip ederse bu gün kutsal topraklara gideceğiz. Kafile başkanı ben olmak üzere, İzmir'den bir bayan görevlilerimizle birlikte toplam 7 görevli hacı adaylarımıza refakat edecektir. Umre görevimiz 14 Martta biterek biz 14 Martta Medine'den döneceğiz” dedi. Ardından dualar okundu ve Umreciler yolculuk için otobüste yerlerini aldıktan sonra Gölcük Müftüsü İlyas Öztel otobüste kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi.

Gölcük Müftüsü Öztel; “öncelikle bu kutsal topraklara doğru yolculuğunuz hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabi Allahtan dilerim. Gerçekten çok şanslısınız. Bu yolculuk bambaşka bir yolculuktur. O bakımdan değerini ve kıymetini çok iyi bilelim. Zamanı çok iyi değerlendirelim. Onunla bununla meşgul olmak yerine ibadetle meşgul olalım. Pek çok hacımız ve umrecimiz incikle boncukla uğraşıyor. İnciğin boncuğun en alası buradadır. Fuzuli işlere zaman harcamayalım ve zaman öldürmeyelim. Vakti en iyi şekilde değerlendirelim. Biliyorsunuz orada 3 yer vardır ki duaları çok makbuldür. Beytullah'ın huzurunda Beytulah'ın kapısının altında önemli bir yer vardır. Hazreti Peygamberimiz dua edecekleri zaman oraya giderlerdi. İkinci yer altınoluğun altıdır. Orada kılınacak iki rekat namaz, orada yapılacak olan dua çok makbuldür. Orası hilal çeklinde çevrilmiş bir taş duvardır. Beytullah içinde namaz kılmak herkese nasip olmuyor. Üçüncüsü tavabın ardından kılınan iki rekat namaz ve arkasından içilen zemzem suyudur. Değerli kardeşlerim kendi zamanınızı bu ibadetlerle tamamlayınız” dedi.
Fahri Haner      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.