LASTİK İŞ

UNUTULAN GELENEK VE GÖRENEKLER SERGİLENDİ

28.08.2019 - 19:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

UNUTULAN GELENEK VE GÖRENEKLER SERGİLENDİ

Değirmendere eski Belediye Başkanlarından Rahmetli Saniye Altuncu’nun 81 yaşındaki kızı Ayla Altuğ Altuncu'nun, Değirmendere Yalı Evleri Ahşap Evi’nde hazırladığı sergi törenle açıldı. Unutulan gelenek ve göreneklerin konu olarak işlendiği önemli serginin açılışına Başkan Ali Yıldırım Sezer’de katıldı.

Değirmendere’de 1962 – 1973 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı yapan Rahmetli Saniye Altuncu’nun kızı 1938 doğumlu Ayla Altuğ Altuncu'nun, Değirmendere Yalı Evleri Ahşap Evi’nde, Hacı Odası ve Gelin Bakma - Çeyiz Görme konularını işlediği sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı sergi, unutulan gelenek ve göreneklerimizi genç kuşaklara aktarma noktasında önemli bir görev üstlenirken, davetliler tarafından da çok beğenildi.  GENÇ KUŞAKLARA AKTARMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ Açılış töreni öncesinde konuşma yapan Başkan Ali Yıldırım Sezer şunları söyledi: “Bizi millet yapan temel özelliklerimiz vardır. Bunlar aslında dini ve örfi kurallar öncelik alır. Biz geleneklerimizi ne kadar yaşatabilirsek aslında gelecek kuşaklarımızın geçmişimizle bağ kurmalarını sağlamış oluruz. Biliyorsunuz; hacılık eskiden teknolojik imkanların olmadığı zamanda çok zor ve meşakkatli bir dini vazifeydi. O dönemde hac vazifesi ile ilgili unutulan ve yaşatılması gereken çok özel gelenek ve göreneklerimiz vardır. Sayın Altuncu’nun sergisiyle bu gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmış olacağız. Ayrıca ben gelenek ve göreneklerimizle ilgili şunu da söylemek istiyorum. “Unutulan” kelimesini lügatten çıkartmak gerekiyor. Gelenek ve görenekleri yaşatacağımız, yaşayacağımız günler olması dileğiyle, serginin hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, katılımlarınız içinde sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.  UNUTULAN GELENEK VE GÖRENEKLER Duygu ve düşüncelerini aktaran Ayla Altuğ Altuncu ise, “Değirmendere açtığımız kişisel olarak ikinci sergi. Birinci sergide anneanneme ait çeyizleri sergilemiştim. Bu sergideyse, unutulan gelenek ve göreneklerimiz adlı yazımdan esinlenerek, arkadaşlarımın da katkılarıyla önce geleneklerimizi oluşturduk. Bunların içinden hacı odası, gelin bakma çeyiz görme temalarını seçerekte bu sergiyi hazırladım. Beğeneceğinizi ümit eder, öncelikle Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim.  “MUTLAKA SERGİYİ GEZMELİSİNİZ” Ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve sergi alanı gezildi. Başkan Sezer sergilenen ürünleri tek tek incelerken, böyle bir sergiyi hayata geçirdiği için Altuncu’ya teşekkür etti ve “1 Eylül'e kadar açık kalacak sergiyi hemşehrilerimizin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim” dedi.
Değirmendere eski Belediye Başkanlarından Rahmetli Saniye Altuncu’nun 81 yaşındaki kızı Ayla Altuğ Altuncu'nun, Değirmendere Yalı Evleri Ahşap Evi’nde hazırladığı sergi törenle açıldı. Unutulan gelenek ve göreneklerin konu olarak işlendiği önemli serginin açılışına Başkan Ali Yıldırım Sezer’de katıldı.

Değirmendere’de 1962 – 1973 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı yapan Rahmetli Saniye Altuncu’nun kızı 1938 doğumlu Ayla Altuğ Altuncu'nun, Değirmendere Yalı Evleri Ahşap Evi’nde, Hacı Odası ve Gelin Bakma - Çeyiz Görme konularını işlediği sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı sergi, unutulan gelenek ve göreneklerimizi genç kuşaklara aktarma noktasında önemli bir görev üstlenirken, davetliler tarafından da çok beğenildi. 

GENÇ KUŞAKLARA AKTARMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Açılış töreni öncesinde konuşma yapan Başkan Ali Yıldırım Sezer şunları söyledi: “Bizi millet yapan temel özelliklerimiz vardır. Bunlar aslında dini ve örfi kurallar öncelik alır. Biz geleneklerimizi ne kadar yaşatabilirsek aslında gelecek kuşaklarımızın geçmişimizle bağ kurmalarını sağlamış oluruz. Biliyorsunuz; hacılık eskiden teknolojik imkanların olmadığı zamanda çok zor ve meşakkatli bir dini vazifeydi. O dönemde hac vazifesi ile ilgili unutulan ve yaşatılması gereken çok özel gelenek ve göreneklerimiz vardır. Sayın Altuncu’nun sergisiyle bu gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmış olacağız. Ayrıca ben gelenek ve göreneklerimizle ilgili şunu da söylemek istiyorum. “Unutulan” kelimesini lügatten çıkartmak gerekiyor. Gelenek ve görenekleri yaşatacağımız, yaşayacağımız günler olması dileğiyle, serginin hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, katılımlarınız içinde sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

UNUTULAN GELENEK VE GÖRENEKLER
Duygu ve düşüncelerini aktaran Ayla Altuğ Altuncu ise, “Değirmendere açtığımız kişisel olarak ikinci sergi. Birinci sergide anneanneme ait çeyizleri sergilemiştim. Bu sergideyse, unutulan gelenek ve göreneklerimiz adlı yazımdan esinlenerek, arkadaşlarımın da katkılarıyla önce geleneklerimizi oluşturduk. Bunların içinden hacı odası, gelin bakma çeyiz görme temalarını seçerekte bu sergiyi hazırladım. Beğeneceğinizi ümit eder, öncelikle Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim. 

“MUTLAKA SERGİYİ GEZMELİSİNİZ”
Ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve sergi alanı gezildi. Başkan Sezer sergilenen ürünleri tek tek incelerken, böyle bir sergiyi hayata geçirdiği için Altuncu’ya teşekkür etti ve “1 Eylül'e kadar açık kalacak sergiyi hemşehrilerimizin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.