ÜRETKEN MUTLU ÇOCUKLAR BAHÇESİ

Eğitim 04.06.2018 - 18:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÜRETKEN MUTLU ÇOCUKLAR BAHÇESİ

TEMA Vakfı Kocaeli temsilcisi Nermin Tol ve ekibi öğrencilerin toprakla tanışmaları, üretimin ne olduğunu anlamaları için Gölcük Barbaros İlkokulunda uygulamalı bahçe projesini gerçekleştirdi. Gerçekleşen proje de öğrenciler gerçek bahçede fidan ekti.

Okul bahçesinde uygulamalı sebze fidanı dikme açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, TEMA Vakfı Kocaeli temsilcisi Nermin Tol, okul müdürü Güney Yılmaz ve çok sayıda davetliler katıldı. ÇOCUKLARIMIZ DOĞAYA SAHİP ÇIKIYOR Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “Bu gün doğayla çocuklarımızın buluşturulduğu bir program. Bu programda öncelikle çocuklarımız doğaya sahip çıkmaları lazım. Çocukların sahip çıktığı ve ilgilendiği olay gelecekte bizi iyiye götürür. Biz çocuklarımızı şimdiden alıştırmak durumdayız. Burada da çocuklarımız doğayı koruyacaklar. Çocuklarımız koruma hususunda yaşayarak öğrenecekler ve uygulayacaklar. Şimdi bu hususta yapılan birçok çalışma var. Bu çalışmaların en güzellerinden biri de burada yapılan çalışma. TAMA yöneticilerine,okul idaremiz öğretmenlerimiz ve velilerimizle el ele verilerek adım atarak gerçekleştirmişler. Doğayı korurken birçok çalışma yapacağız. Fakat bazı yerleri de kirletmeden yapmamız gerekir buna da duyarlı olmalıyız” dedi. ÇOCUKLARIMIZ YAPARAK ÖĞRENSİN İlçe milli eğitim müdürü Ercan Gülsuyu; “Çocuklarımız için bir Farkındalıktır. Çocuklarımızın üretimin yapması için gerekli çalışmalar burada örnek olarak yapıldı. Özellikle çocuğun ektiği bir fidanın meyve vermesi ve çocuk bunu görünce bizde hedefimize varmış olacağız. Biz diyoruz ki çocuklarımız yeni şeyler yaparak öğrensin” dedi.   ÖDÜLÜMÜZÜ ÇOCUKLARLA PAYLAŞTIK TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol “TEMA Vakfı bir halk hareketi olması tüm dünyada saygın hale gelmiştir. Bizler hep gönüllü olarak yapılan çalışmalar sonucu buradayız. Bu yapılan çalışmalarımızı gören çevre bakanlığı tarafından ödüllendirildik. Bu inanç yerleşmiştir. Bizim buradaki amacımız çocuklarımızın toprakla birleştirmek ve üretimle tanıştırmaktır. Bundan dolayı bizler yapılan her türlü çalışmalara destek verirken bu gün burada okulumuzda yapılan uygulamalı bahçeye destek olduk” dedi. TOPRAĞIN ÖNEMİNİ ANLAYACAKLAR Okul Müdürü Güney Yılmaz; “Biz çocuklarımızın hayatında yeni bir pencere açıyoruz. Çocuklarımızın hayatın her anlamında bilgi, beceri ve deneyim sahibi yaparak yetiştirmek en önemli görevlerimizin arasında. Bizler bu görevi yerine getirirken, çocuklarımızın hayatına dokunacak her fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Bu günde okulumuzun bahçesinde TEMA Vakfı destekleri ile uygulamalı bahçe çalışmalarımızı yaptık. Burada yapılacak olan açılış sonrasında minik kalplerle birlikte fideleri dikeceğiz. Ama çocuklarımızın toprakla buluşmasıdır. Bu son dönemlerde toprak alanlar yok oldu. Buradaki çalışmalarımız toprağının önemi çocuklarımıza aktarmaktır” dedi. Bu konuşmaların ardından protokol ve minik öğrencilerle birlikte uygulamalı bahçede sebze fidanlarının ekimleri başladı.
TEMA Vakfı Kocaeli temsilcisi Nermin Tol ve ekibi öğrencilerin toprakla tanışmaları, üretimin ne olduğunu anlamaları için Gölcük Barbaros İlkokulunda uygulamalı bahçe projesini gerçekleştirdi. Gerçekleşen proje de öğrenciler gerçek bahçede fidan ekti.

Okul bahçesinde uygulamalı sebze fidanı dikme açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, TEMA Vakfı Kocaeli temsilcisi Nermin Tol, okul müdürü Güney Yılmaz ve çok sayıda davetliler katıldı.

ÇOCUKLARIMIZ DOĞAYA SAHİP ÇIKIYOR
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “Bu gün doğayla çocuklarımızın buluşturulduğu bir program. Bu programda öncelikle çocuklarımız doğaya sahip çıkmaları lazım. Çocukların sahip çıktığı ve ilgilendiği olay gelecekte bizi iyiye götürür. Biz çocuklarımızı şimdiden alıştırmak durumdayız. Burada da çocuklarımız doğayı koruyacaklar. Çocuklarımız koruma hususunda yaşayarak öğrenecekler ve uygulayacaklar. Şimdi bu hususta yapılan birçok çalışma var. Bu çalışmaların en güzellerinden biri de burada yapılan çalışma. TAMA yöneticilerine,okul idaremiz öğretmenlerimiz ve velilerimizle el ele verilerek adım atarak gerçekleştirmişler. Doğayı korurken birçok çalışma yapacağız. Fakat bazı yerleri de kirletmeden yapmamız gerekir buna da duyarlı olmalıyız” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ YAPARAK ÖĞRENSİN
İlçe milli eğitim müdürü Ercan Gülsuyu; “Çocuklarımız için bir Farkındalıktır. Çocuklarımızın üretimin yapması için gerekli çalışmalar burada örnek olarak yapıldı. Özellikle çocuğun ektiği bir fidanın meyve vermesi ve çocuk bunu görünce bizde hedefimize varmış olacağız. Biz diyoruz ki çocuklarımız yeni şeyler yaparak öğrensin” dedi.
 
ÖDÜLÜMÜZÜ ÇOCUKLARLA PAYLAŞTIK
TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol “TEMA Vakfı bir halk hareketi olması tüm dünyada saygın hale gelmiştir. Bizler hep gönüllü olarak yapılan çalışmalar sonucu buradayız. Bu yapılan çalışmalarımızı gören çevre bakanlığı tarafından ödüllendirildik. Bu inanç yerleşmiştir. Bizim buradaki amacımız çocuklarımızın toprakla birleştirmek ve üretimle tanıştırmaktır. Bundan dolayı bizler yapılan her türlü çalışmalara destek verirken bu gün burada okulumuzda yapılan uygulamalı bahçeye destek olduk” dedi.

TOPRAĞIN ÖNEMİNİ ANLAYACAKLAR
Okul Müdürü Güney Yılmaz; “Biz çocuklarımızın hayatında yeni bir pencere açıyoruz. Çocuklarımızın hayatın her anlamında bilgi, beceri ve deneyim sahibi yaparak yetiştirmek en önemli görevlerimizin arasında. Bizler bu görevi yerine getirirken, çocuklarımızın hayatına dokunacak her fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Bu günde okulumuzun bahçesinde TEMA Vakfı destekleri ile uygulamalı bahçe çalışmalarımızı yaptık. Burada yapılacak olan açılış sonrasında minik kalplerle birlikte fideleri dikeceğiz. Ama çocuklarımızın toprakla buluşmasıdır. Bu son dönemlerde toprak alanlar yok oldu. Buradaki çalışmalarımız toprağının önemi çocuklarımıza aktarmaktır” dedi.


Bu konuşmaların ardından protokol ve minik öğrencilerle birlikte uygulamalı bahçede sebze fidanlarının ekimleri başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.