LASTİK İŞ
ismail

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

01.03.2018 - 11:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

1 Mart 1958 yılında Meydana gelen 392 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciası şehitleri Gölcükte 1 Mart Şehitlik mezarlığında tertip edilen törenle bir kez daha rahmetle anıldılar. Gölcük ve çevresindeki belde ve ilçelerden ağırlığı öğrencilerin oluşturduğu yolcuları taşıyan Üsküdar Vapurunun, Petrol Ofisi tesisleri karşısında şiddetli lodosta batması sonucu ne yazık ki 392 kişi hayatını kaybetmişti.

Vapur faciasının 60. yıldönümünde Gölcük Belediyesi tarafından tertip edilen anma programları ile şehitler Gölcük Belediyesi 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılan törenle bir kez daha rahmetle anıldılar.   Gölcük Şehitler Mahallesi 1 Mart Şehitlik Mezarlığında yapılan törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediyesi Eski Başkanı Şaban Aktürkoğlu, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, CHP  İlçe Başkanı ismet İşeri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, İyi Parti İlçeBaşkanı Büşra Karademir siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, vatandaşlar, ilçe daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, Gölcük Belediyesi birim müdürleri, okullardan gelen öğrenci grupları ve görevli öğretmenler katıldılar.   Tören Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın  Şehitler Mezarlığında mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken akabinde saygı duruşu gerçekleştirildi.   ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ   Başkan Ellibeş törende yaptığı konuşmada, 1 Mart 1958 yılında meydana gelen ve Türk Denizcilik tarihine geçen bu büyük faciada hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, şehit ailelerinin yakınlarına sabırlar diliyorum. Onları hiç unutmadık, unutturmayacağız, diyerek bu facianın Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük deniz faciası olduğunu belirtti.   ŞEHİT YAKINLARIMIZA SABIRLAR DİLİYORUM   Kaymakam Altıntaş yaptığı konuşmada, Türk Denizcilik tarihine baktığımız zaman Ertuğrul faciasından sonra, en önemli sivil kaybın olduğu bir olay Üsküdar Vapur Faciası. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın, dedi.   Anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri Kuran tilavetinde bulunurken,  Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Anma törenine katılan Protokol ve tüm katılımcılarla birlikte dua yaptırdı. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olmak üzere protokol üyeleri faciada hayatını kaybeden şehitlerin mezarlarına, Öğrenci grupları ve vatandaşlar ile birlikte birer kırmızı karanfil bıraktılar. Şehitlik Mezarlığında yapılan anma töreni sonunda Gölcük Belediyesi Tarafından hazırlanan şekerler görevli personeller tarafından katılımcılara ikram edildi.  
1 Mart 1958 yılında Meydana gelen 392 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciası şehitleri Gölcükte 1 Mart Şehitlik mezarlığında tertip edilen törenle bir kez daha rahmetle anıldılar. Gölcük ve çevresindeki belde ve ilçelerden ağırlığı öğrencilerin oluşturduğu yolcuları taşıyan Üsküdar Vapurunun, Petrol Ofisi tesisleri karşısında şiddetli lodosta batması sonucu ne yazık ki 392 kişi hayatını kaybetmişti.

Vapur faciasının 60. yıldönümünde Gölcük Belediyesi tarafından tertip edilen anma programları ile şehitler Gölcük Belediyesi 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılan törenle bir kez daha rahmetle anıldılar.

 

Gölcük Şehitler Mahallesi 1 Mart Şehitlik Mezarlığında yapılan törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediyesi Eski Başkanı Şaban Aktürkoğlu, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, CHP  İlçe Başkanı ismet İşeri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, İyi Parti İlçeBaşkanı Büşra Karademir siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, vatandaşlar, ilçe daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, Gölcük Belediyesi birim müdürleri, okullardan gelen öğrenci grupları ve görevli öğretmenler katıldılar.

 

Tören Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın  Şehitler Mezarlığında mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken akabinde saygı duruşu gerçekleştirildi.

 

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

 

Başkan Ellibeş törende yaptığı konuşmada, 1 Mart 1958 yılında meydana gelen ve Türk Denizcilik tarihine geçen bu büyük faciada hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, şehit ailelerinin yakınlarına sabırlar diliyorum. Onları hiç unutmadık, unutturmayacağız, diyerek bu facianın Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük deniz faciası olduğunu belirtti.

 

ŞEHİT YAKINLARIMIZA SABIRLAR DİLİYORUM

 

Kaymakam Altıntaş yaptığı konuşmada, Türk Denizcilik tarihine baktığımız zaman Ertuğrul faciasından sonra, en önemli sivil kaybın olduğu bir olay Üsküdar Vapur Faciası. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın, dedi.

 

Anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri Kuran tilavetinde bulunurken,  Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Anma törenine katılan Protokol ve tüm katılımcılarla birlikte dua yaptırdı. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olmak üzere protokol üyeleri faciada hayatını kaybeden şehitlerin mezarlarına, Öğrenci grupları ve vatandaşlar ile birlikte birer kırmızı karanfil bıraktılar. Şehitlik Mezarlığında yapılan anma töreni sonunda Gölcük Belediyesi Tarafından hazırlanan şekerler görevli personeller tarafından katılımcılara ikram edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.