LASTİK İŞ

ÜST MAHKEME KARAR VERDİ !

Kocaeli 02.09.2016 - 17:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÜST MAHKEME KARAR VERDİ !

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Bizim Kocaeli ve Manşet Kocaeli Gazetelerinin sahipleri Güngör Arslan’la Şenol Çiçek hakkındaki son karar belli oldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmiş ve 27 Temmuz tarihinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Kocaeli’de Bizim Kocaeli Gazetesi, Manşet Kocaeli Gazetesi ve Demokrat Gebze Gazetesi kapatılmıştı. Demokrat Gebze Gazetesi’nin sahibi Murat Dağdeviren tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer gazetelerin sahipleri Güngör Arslan ve Şenol Çiçek ise 27 gün boyunca emniyette gözaltında tutulmuştu. Hakim karşısına çıkarılan Güngör Arslan, adli kontrol şartıyla; Şenol Çiçek ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. ÜST MAHKEME TALEBİ REDDETTİ Gazete patronlarının serbest bırakılmasının ardından Savcı tarafından üst mahkemeye itirazda bulunulmuş ve Arslan ile Çiçek’in tutuklanması istenmişti. Cumhuriyet Savcısının itirazını değerlendiren üst mahkeme, savcının talebine reddederek Arslan ve Çiçek’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Bizim Kocaeli ve Manşet Kocaeli Gazetelerinin sahipleri Güngör Arslan’la Şenol Çiçek hakkındaki son karar belli oldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmiş ve 27 Temmuz tarihinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Kocaeli’de Bizim Kocaeli Gazetesi, Manşet Kocaeli Gazetesi ve Demokrat Gebze Gazetesi kapatılmıştı. Demokrat Gebze Gazetesi’nin sahibi Murat Dağdeviren tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer gazetelerin sahipleri Güngör Arslan ve Şenol Çiçek ise 27 gün boyunca emniyette gözaltında tutulmuştu. Hakim karşısına çıkarılan Güngör Arslan, adli kontrol şartıyla; Şenol Çiçek ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ÜST MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Gazete patronlarının serbest bırakılmasının ardından Savcı tarafından üst mahkemeye itirazda bulunulmuş ve Arslan ile Çiçek’in tutuklanması istenmişti. Cumhuriyet Savcısının itirazını değerlendiren üst mahkeme, savcının talebine reddederek Arslan ve Çiçek’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.