LASTİK İŞ

ÜVEY BABA CİNAYETİNDE ŞOK İFADELER

Gündem 01.08.2019 - 18:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÜVEY BABA CİNAYETİNDE ŞOK İFADELER

Gölcük’de, kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla üvey babası Yaşar Kanık'ı bıçaklayarak öldüren Şerife A.'nın yargılanmasına Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Gölcük ilçesinde 15 Ekim 2018 günü Gölcük Şehitler Mahallesi'nde meydana gelen olayda 3 çocuk annesi Şerife Arıoğlu sokakta karşılaştığı üvey babası Yaşar Kanık ile tartışarak üvey babasını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklamıştı. Olayın ardından kaçan Şerife Arıoğlu, polis tarafından yakalanmış ve sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. SEGBİS İLE KATILDI Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen davanın 3’üncü duruşması bugün görüldü. Duruşmada tutuklu yargılanan sanık Şerife Arıoğlu SEGBİS ile katılırken avukatları da hazır bulundu. Duruşmada tanık S.K ve  A.A’nın ifadeleri dinlendi.  TELEFONDA TARTIŞTILAR Tanık olarak ifadelerine başvurulan Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan getirilen 15 yaşındaki Şerife A.’nın kızı A.A şu ifadeleri kullandı,” Olaydan iki gün önce ben annemden izin alarak dedem Yaşar Kanık’ın evine gittim. İki gün boyunca bu evde kaldım. Sonrasında annem beni arayarak kendisinin yanına gitmemi istedi. Ben biraz daha kalmak istedim. Sonra annem ve dedem telefonda tartıştılar. Kimin kime ne dediğini hatırlamıyorum. Dedemlerde yemek yedikten sonra anneme gittim. Sonra dedemle telefonda tartışmaya başladılar.  SANA YAPTIKLARIMI ÇOCUĞUNA DA YAPACAĞIM Telefonunun hoparlörü açık değildi ama dedemin anneme ‘Sana yaptıklarımı senin çocuğuna da yapacağım” dediğini duydum. Annem çok sinirlendi beni ve kardeşlerimi öperek evden ayrıldı. Aradan belli bir süre geçtikten sonra annem dedemi öldürdüğünü söyledi. Annemi yolda gördüm. Bana direkt eve geç dedi. Ağlayarak eve gittim. Dedemin bana karşı cinsel içerikli eylemleri olmadı ancak anneme karşı cinsel içerikli eylemlerini annem ve teyzemden duydum. Ancak bu konuda görgüye dayalı bir bilgim yoktur”  CİNSEL İÇERİKLİ EYLEMLERİNİ GÖRDÜM Duruşmada dinlenen maktul Yaşar Kanık'ın akrabası diğer tanık S.K ise “Benim sanık Şerife’nin babası ile uzaktan akrabalığım var. Ayrıca birbirimize gider geliriz. Maktul Yaşar Kanık’ı da tanırım. Sanığın kızı A. İçin “hele bir büyüsün o zaman göreceksiniz ben bunu ne yapacağım” şeklinde sözler söylediğini duydum. ŞAKALAŞIYORUZ DİYEREK GEÇİŞTİRDİ Defalarca aracı olduk A.’yı annesine vermedi. Sanığın cinsel içerikli eylemlerini ortak komşumuz ile gözlerimizle gördük. Öldürme anına ilişkin görgüye dayalı bilgim yoktur. A., küçük yaştayken Maktul “dedeciğm dedeciğim” diyerek sürekli A.’nın göğüslerinden öpüyordu. O dönem bunu yanlış karşılamıştık. Hatırladığım  kadarıyla 2002 senesinde maktülün yaşadığı eve gittiğimde o dönem küçük çocuk olan sanıkla aynı yatakta yattığını gördüm. Duruma tepki gösterdim maktul de şakalaşıyoruz diyerek geçiştirdi." ifadelerini kullandı. KARAR Mahkeme heyeti sanık Şerife A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşma tarihi 22 Ekim’e erteledi.
Gölcük’de, kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla üvey babası Yaşar Kanık'ı bıçaklayarak öldüren Şerife A.'nın yargılanmasına Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Gölcük ilçesinde 15 Ekim 2018 günü Gölcük Şehitler Mahallesi'nde meydana gelen olayda 3 çocuk annesi Şerife Arıoğlu sokakta karşılaştığı üvey babası Yaşar Kanık ile tartışarak üvey babasını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklamıştı. Olayın ardından kaçan Şerife Arıoğlu, polis tarafından yakalanmış ve sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SEGBİS İLE KATILDI
Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen davanın 3’üncü duruşması bugün görüldü. Duruşmada tutuklu yargılanan sanık Şerife Arıoğlu SEGBİS ile katılırken avukatları da hazır bulundu. Duruşmada tanık S.K ve  A.A’nın ifadeleri dinlendi. 

TELEFONDA TARTIŞTILAR
Tanık olarak ifadelerine başvurulan Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan getirilen 15 yaşındaki Şerife A.’nın kızı A.A şu ifadeleri kullandı,” Olaydan iki gün önce ben annemden izin alarak dedem Yaşar Kanık’ın evine gittim. İki gün boyunca bu evde kaldım. Sonrasında annem beni arayarak kendisinin yanına gitmemi istedi. Ben biraz daha kalmak istedim. Sonra annem ve dedem telefonda tartıştılar. Kimin kime ne dediğini hatırlamıyorum. Dedemlerde yemek yedikten sonra anneme gittim. Sonra dedemle telefonda tartışmaya başladılar. 

SANA YAPTIKLARIMI ÇOCUĞUNA DA YAPACAĞIM
Telefonunun hoparlörü açık değildi ama dedemin anneme ‘Sana yaptıklarımı senin çocuğuna da yapacağım” dediğini duydum. Annem çok sinirlendi beni ve kardeşlerimi öperek evden ayrıldı. Aradan belli bir süre geçtikten sonra annem dedemi öldürdüğünü söyledi. Annemi yolda gördüm. Bana direkt eve geç dedi. Ağlayarak eve gittim. Dedemin bana karşı cinsel içerikli eylemleri olmadı ancak anneme karşı cinsel içerikli eylemlerini annem ve teyzemden duydum. Ancak bu konuda görgüye dayalı bir bilgim yoktur” 

CİNSEL İÇERİKLİ EYLEMLERİNİ GÖRDÜM
Duruşmada dinlenen maktul Yaşar Kanık'ın akrabası diğer tanık S.K ise “Benim sanık Şerife’nin babası ile uzaktan akrabalığım var. Ayrıca birbirimize gider geliriz. Maktul Yaşar Kanık’ı da tanırım. Sanığın kızı A. İçin “hele bir büyüsün o zaman göreceksiniz ben bunu ne yapacağım” şeklinde sözler söylediğini duydum.

ŞAKALAŞIYORUZ DİYEREK GEÇİŞTİRDİ
Defalarca aracı olduk A.’yı annesine vermedi. Sanığın cinsel içerikli eylemlerini ortak komşumuz ile gözlerimizle gördük. Öldürme anına ilişkin görgüye dayalı bilgim yoktur. A., küçük yaştayken Maktul “dedeciğm dedeciğim” diyerek sürekli A.’nın göğüslerinden öpüyordu. O dönem bunu yanlış karşılamıştık. Hatırladığım  kadarıyla 2002 senesinde maktülün yaşadığı eve gittiğimde o dönem küçük çocuk olan sanıkla aynı yatakta yattığını gördüm. Duruma tepki gösterdim maktul de şakalaşıyoruz diyerek geçiştirdi." ifadelerini kullandı.

KARAR
Mahkeme heyeti sanık Şerife A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşma tarihi 22 Ekim’e erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.