UYUŞTURUCU'DA KOCAELİ 10 SIRADA

02.03.2018 - 11:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

UYUŞTURUCU'DA KOCAELİ 10 SIRADA

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı’nın (KİHBİ) raporunda çarpıcı bilgilere yer verildi.

İşte TBMMMadde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’na sunulan rapordan veriler: EN RİSKLİ İLLER En riskli illerİstanbul,İzmir,Bursa,Ankara,Diyarbakır,Şanlıurfa,Antalya,Adana,Gaziantep,Konya,Samsun,Aydın,Kayseri,Mersin, Denizli; en risli ilçelerBağcılar, Yıldırım, Konak, Efeler, Honaz, Muratpaşa,Karatay, Altındağ, İlkadım, Melikgazi, Seyhan,Tarsus, Şahinbey, Eyyubiye, Bağlar olarak sıralandı. 2016’da ülkede gele geçirilen toplam uyuşturucu miktarının yüzde 82.3’ü, kolluk birimlerine yapılan uyuşturucu ihbarlarının yüzde 87’si bu 15 ilde meydana geldi. Bu illerde meydana gelen olayların analizi şöyle: “2016’da ülkede meydana gelen olayların yüzde 74’ü, meydana gelen olaylarda yakalanan şüphelilerin yüzde 72’si, uyuşturucu bağlantılı ölümlerin yüzde 73’ü. Ülkede meydana gelen olayların Uyuşturucu Ticareti Suçuna göre yüzde 70’i. Ülkede meydana gelen olayların Uyuşturucu Kullanmak Suçuna göre yüzde 75’i.” MANİSA 1. SIRADA 2013’te uyuşturucu nedeniyle ölüm sayısı 232 iken, 2016’da sayı 920’ye çıktı. Ölümlerde sentetiklerin oranı 2013’te yüzde 15 iken 2016’da yüzde 40’a çıktı. Gün geçtikçe doğrudan ölümlerde sentetiklerin etkisi giderek artıyor. KOCAELİ DE SIRADA Ölümlerin illerdeki artış oranında Manisa 1. sırada yer aldı. Manisa’da 2015’te bir kişi ölürken, 2016’da 10 kişi uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetti. Ölüm artışına göre ilk 15 il şöyle: Manisa,Nevşehir,Muğla,Hatay, Kayseri, Bursa, Konya,Sakarya, Gaziantep,Kocaeli, İzmir, Adana, Ankara, İstanbul, Antalya. EN FAZLA GENÇ NÜFUS ÖLÜYOR Uyuşturucudan ölümlerde genç nüfus daha çok etkileniyor. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan verilere göre uyuşturucu bağlantılı ölümler, 15-39 yaş arasında daha fazla. Kaynak: Milliyet
İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı’nın (KİHBİ) raporunda çarpıcı bilgilere yer verildi.

İşte TBMMMadde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’na sunulan rapordan veriler:

EN RİSKLİ İLLER

En riskli illerİstanbul,İzmir,Bursa,Ankara,Diyarbakır,Şanlıurfa,Antalya,Adana,Gaziantep,Konya,Samsun,Aydın,Kayseri,Mersin, Denizli; en risli ilçelerBağcılar, Yıldırım, Konak, Efeler, Honaz, Muratpaşa,Karatay, Altındağ, İlkadım, Melikgazi, Seyhan,Tarsus, Şahinbey, Eyyubiye, Bağlar olarak sıralandı. 2016’da ülkede gele geçirilen toplam uyuşturucu miktarının yüzde 82.3’ü, kolluk birimlerine yapılan uyuşturucu ihbarlarının yüzde 87’si bu 15 ilde meydana geldi.

Bu illerde meydana gelen olayların analizi şöyle:

“2016’da ülkede meydana gelen olayların yüzde 74’ü, meydana gelen olaylarda yakalanan şüphelilerin yüzde 72’si, uyuşturucu bağlantılı ölümlerin yüzde 73’ü. Ülkede meydana gelen olayların Uyuşturucu Ticareti Suçuna göre yüzde 70’i. Ülkede meydana gelen olayların Uyuşturucu Kullanmak Suçuna göre yüzde 75’i.”

MANİSA 1. SIRADA

2013’te uyuşturucu nedeniyle ölüm sayısı 232 iken, 2016’da sayı 920’ye çıktı. Ölümlerde sentetiklerin oranı 2013’te yüzde 15 iken 2016’da yüzde 40’a çıktı. Gün geçtikçe doğrudan ölümlerde sentetiklerin etkisi giderek artıyor.

KOCAELİ DE SIRADA

Ölümlerin illerdeki artış oranında Manisa 1. sırada yer aldı. Manisa’da 2015’te bir kişi ölürken, 2016’da 10 kişi uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetti. Ölüm artışına göre ilk 15 il şöyle: Manisa,Nevşehir,Muğla,Hatay, Kayseri, Bursa, Konya,Sakarya, Gaziantep,Kocaeli, İzmir, Adana, Ankara, İstanbul, Antalya.

EN FAZLA GENÇ NÜFUS ÖLÜYOR

Uyuşturucudan ölümlerde genç nüfus daha çok etkileniyor. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan verilere göre uyuşturucu bağlantılı ölümler, 15-39 yaş arasında daha fazla. Kaynak: Milliyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.