UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DEVAM

08.11.2018 - 18:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DEVAM

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı’nda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, son bir yıl ile bir önceki dönem arasında ele geçirilen uyuşturucu miktarında 50 artış olduğunu söyledi.

MÜDÜRLER VE YÖNETİCİLER Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleşti. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra; Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Ali Mesut Kavak ve ilgili kurum müdürleri katıldı. AKSOY, EKİBE TEŞEKKÜR ETTİ Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Özellikle son bir yıl ile bir önceki dönemi karşılaştırdığımızda ele geçirilen uyuşturucu miktarı ve kişi bakımından oldukça iyi bir noktada gayret gösterildiğini görüyoruz. Yaklaşık 50 civarında bir önceki yıla göre artış var. Bu artış bakış açımıza göre yorumlanabilir. Bu artış güvenlik birimlerimizin gayretli çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir durum. Eğer çalışma yapmazsanız hiç suç yok da diyebilirsiniz. Arkadaşlarımıza bu gayretleri çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün insanlarımız bizim için önemli ama çocuklarımız çok daha önemli” dedi. İSTENMEYEN BİR TABLO VAR Vali Aksoy ayrıca, “18 yaş altı çocuklarımızın uyuşturucuya bulaşmaları kabul edilebilir değil. Uyuşturucu ile alakası olan lise öğrencilerinin üniversite öğrencilerinden daha fazla olduğu şeklinde önümüzde bir tablo var. Gençlerin bu alana kaymalarını önleyecek çalışmaları ortaya koymamız lazım. Uyuşturucu kullanımından kaynaklı ölümlerde bir önceki döneme göre 50 düşüş var. Bonzai ile de mücadele konusunda çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz aylarda Jandarma Bölgemizde 800 kg kokain maddesi ele geçirildi. Bu Türkiye’de bir seferde yakalanan en büyük miktardaki uyuşturucu idi” ifadelerini de kullandı. Konuşmaların ardından il genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.  
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı’nda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, son bir yıl ile bir önceki dönem arasında ele geçirilen uyuşturucu miktarında 50 artış olduğunu söyledi.

MÜDÜRLER VE YÖNETİCİLER

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleşti. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra; Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Ali Mesut Kavak ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

AKSOY, EKİBE TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Özellikle son bir yıl ile bir önceki dönemi karşılaştırdığımızda ele geçirilen uyuşturucu miktarı ve kişi bakımından oldukça iyi bir noktada gayret gösterildiğini görüyoruz. Yaklaşık 50 civarında bir önceki yıla göre artış var. Bu artış bakış açımıza göre yorumlanabilir. Bu artış güvenlik birimlerimizin gayretli çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir durum. Eğer çalışma yapmazsanız hiç suç yok da diyebilirsiniz. Arkadaşlarımıza bu gayretleri çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün insanlarımız bizim için önemli ama çocuklarımız çok daha önemli” dedi.

İSTENMEYEN BİR TABLO VAR

Vali Aksoy ayrıca, “18 yaş altı çocuklarımızın uyuşturucuya bulaşmaları kabul edilebilir değil. Uyuşturucu ile alakası olan lise öğrencilerinin üniversite öğrencilerinden daha fazla olduğu şeklinde önümüzde bir tablo var. Gençlerin bu alana kaymalarını önleyecek çalışmaları ortaya koymamız lazım. Uyuşturucu kullanımından kaynaklı ölümlerde bir önceki döneme göre 50 düşüş var. Bonzai ile de mücadele konusunda çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz aylarda Jandarma Bölgemizde 800 kg kokain maddesi ele geçirildi. Bu Türkiye’de bir seferde yakalanan en büyük miktardaki uyuşturucu idi” ifadelerini de kullandı. Konuşmaların ardından il genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.