LASTİK İŞ

VALİ AKSOY ''274 MİLYON İŞSİZLİK ÖDEMESİ YAPILDI''

Gündem 28.01.2020 - 17:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ AKSOY ''274 MİLYON İŞSİZLİK ÖDEMESİ YAPILDI''

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılının ilk toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılının ilk toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın, İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun ve kurul üyeleri katıldı. "12 BİN 82 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM VERİLDİ” Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Gündemimizde yer alan maddeleri görüşerek, karar altına alacağız. Çalışma ve İş Kurumumuzun 2019 yılı içerisinde yaptığı çalışmaları özet olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen yıl işletmelerden 91 bin 592 açık iş alınmış, bu alınan taleplere karşılık olarak da 65 bin 767 kişi işe yerleştirilmiştir. 12 aylık dönemimizde İşkur'a işsizlik sigortası ödeneği almak için toplamda 65 bin 287 kişi başvurmuştur. Bu başvuru yapanlardan 24 bin 33’ü işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. Toplamda 274 milyon 188 bin 310 TL işsizlik ödeneği ödemesi yapılmıştır. İşkur'un 2019 yılı itibariyle iş danışmanlığı sürecindeki bireysel görüşme sayısı 214 bin 989’dur. 12 aylık dönemde 9 bin 376 kişiyede iş arama becerileri eğitimi verilmiştir. 2019 yılı içerisinde 12 bin 82 kişiye de mesleki eğitim verilerek çalışmalar devam ettirilmiştir. Bugün gündemimizde yer alan konularla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" dedi. KARAR ALINDI İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın yaptığı sunumun ardından kurul kararlarına ilişkin gerçekleştirmeler değerlendirilerek, İşkur Kocaeli İl Müdürlüğünce 2020 yılında uygulanacak İşgücü Eğitim Planına ilişkin taslak görüşüldü. Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteğine ilişkin başvurular değerlendirilerek, 2019 yılı çalışmalarına yönelik olarak hazırlanan yıllık faaliyet raporu görüşüldü ve onaylandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilimizde eğitim öğretim yapan mesleki teknik eğitim okulları bünyesinde okul, tür, alan dal açma teklifleri görüşülerek kararlar alındı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılının ilk toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılının ilk toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın, İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun ve kurul üyeleri katıldı.

"12 BİN 82 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM VERİLDİ”
Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Gündemimizde yer alan maddeleri görüşerek, karar altına alacağız. Çalışma ve İş Kurumumuzun 2019 yılı içerisinde yaptığı çalışmaları özet olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen yıl işletmelerden 91 bin 592 açık iş alınmış, bu alınan taleplere karşılık olarak da 65 bin 767 kişi işe yerleştirilmiştir. 12 aylık dönemimizde İşkur'a işsizlik sigortası ödeneği almak için toplamda 65 bin 287 kişi başvurmuştur. Bu başvuru yapanlardan 24 bin 33’ü işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. Toplamda 274 milyon 188 bin 310 TL işsizlik ödeneği ödemesi yapılmıştır. İşkur'un 2019 yılı itibariyle iş danışmanlığı sürecindeki bireysel görüşme sayısı 214 bin 989’dur. 12 aylık dönemde 9 bin 376 kişiyede iş arama becerileri eğitimi verilmiştir. 2019 yılı içerisinde 12 bin 82 kişiye de mesleki eğitim verilerek çalışmalar devam ettirilmiştir. Bugün gündemimizde yer alan konularla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

KARAR ALINDI
İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın yaptığı sunumun ardından kurul kararlarına ilişkin gerçekleştirmeler değerlendirilerek, İşkur Kocaeli İl Müdürlüğünce 2020 yılında uygulanacak İşgücü Eğitim Planına ilişkin taslak görüşüldü. Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteğine ilişkin başvurular değerlendirilerek, 2019 yılı çalışmalarına yönelik olarak hazırlanan yıllık faaliyet raporu görüşüldü ve onaylandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilimizde eğitim öğretim yapan mesleki teknik eğitim okulları bünyesinde okul, tür, alan dal açma teklifleri görüşülerek kararlar alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.