LASTİK İŞ
ismail

VALİ AKSOY ''ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİM GÜÇ KAYNAĞIMIZ''

02.12.2019 - 15:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ AKSOY ''ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİM GÜÇ KAYNAĞIMIZ''

Vali Hüseyin Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yayınladığı mesajında, "Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır" dedi

Vali Hüseyin Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Vali Aksoy, engelli vatandaşların sorunlarına sahip çıkmanın devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğunu vurguladı. "Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır" dedi.  "ENGELLİLİK BİR KUSUR DEĞİL” Vali Aksoy mesajında, "Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır" dedi.  "ENGELLİ BİLGİ BANKASI” Engelli vatandaşların toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermenin, onlara ulaşarak sorunlarına sahip çıkmanın devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğunu belirten Vali Aksoy, "Bu maksatla, ilimizde ikamet eden engellilerin istatistiki bilgilerini ve engel nedenlerinin tespitini yapmak, bu bireylere sunulan koruyucu, önleyici ve destekleyici sağlık hizmetlerini geliştirmek, yaşam kalitelerini artırmak amacıyla Valiliğimizce hayata geçirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Engelli Bilgi Bankası oluşturulmuştur. Bu veriler doğrultusunda; ilimizde bulunan engelli vatandaşlarımıza koruyucu, önleyici ve destekleyici sağlık hizmetleri çok daha kapsamlı ve en kısa sürede sunulmakta ve yaşam kalitelerinin artırılması sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.  "MÜCADELELERİ TAKDİRE ŞAYAN” Son olarak Vali Aksoy, "Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Vali Hüseyin Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yayınladığı mesajında, "Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır" dedi

Vali Hüseyin Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Vali Aksoy, engelli vatandaşların sorunlarına sahip çıkmanın devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğunu vurguladı. "Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır" dedi. 

"ENGELLİLİK BİR KUSUR DEĞİL”
Vali Aksoy mesajında, "Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır" dedi. 

"ENGELLİ BİLGİ BANKASI”
Engelli vatandaşların toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermenin, onlara ulaşarak sorunlarına sahip çıkmanın devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğunu belirten Vali Aksoy, "Bu maksatla, ilimizde ikamet eden engellilerin istatistiki bilgilerini ve engel nedenlerinin tespitini yapmak, bu bireylere sunulan koruyucu, önleyici ve destekleyici sağlık hizmetlerini geliştirmek, yaşam kalitelerini artırmak amacıyla Valiliğimizce hayata geçirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Engelli Bilgi Bankası oluşturulmuştur. Bu veriler doğrultusunda; ilimizde bulunan engelli vatandaşlarımıza koruyucu, önleyici ve destekleyici sağlık hizmetleri çok daha kapsamlı ve en kısa sürede sunulmakta ve yaşam kalitelerinin artırılması sağlanmaktadır" şeklinde konuştu. 

"MÜCADELELERİ TAKDİRE ŞAYAN”
Son olarak Vali Aksoy, "Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.