LASTİK İŞ
ismail

VALİ AKSOY ''OBJEKTİF BASIN GÜVENİ ARTIRIR''

Gündem 24.07.2017 - 16:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ AKSOY ''OBJEKTİF BASIN GÜVENİ ARTIRIR''

Vali Hüseyin Aksoy, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı bir açıklamayla kutladı. Açıklamasında Aksoy, Basının demokrasinin güçlenmesinde en önemli araçlardan biri olduğunu söylerken, "Objektif bir yayıncılık basına güveni artırır" dedi

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yöntem anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip, güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.   OBJEKTİF BİR YAYINCILIK BASINA GÜVENİ ARTIRIR Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek yönlendirmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. DEMOKRASİ VE BASIN TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR GÖREV  Türk basının 15 Temmuz ve sonrasında darbecilere karşı duruşu, olan biteni an be an tüm çıplaklığı ile yansıtması ve “Demokrasiye sahip çıkın, Darbeye karşı durun” çağrısında bulunarak, sorumluluk almasıyla, gerek yerel basınımız, gerekse de yaygın basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir.   Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum. 
Vali Hüseyin Aksoy, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı bir açıklamayla kutladı. Açıklamasında Aksoy, Basının demokrasinin güçlenmesinde en önemli araçlardan biri olduğunu söylerken, "Objektif bir yayıncılık basına güveni artırır" dedi

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yöntem anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip, güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

 

OBJEKTİF BİR YAYINCILIK BASINA GÜVENİ ARTIRIR

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek yönlendirmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

DEMOKRASİ VE BASIN TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR GÖREV 

Türk basının 15 Temmuz ve sonrasında darbecilere karşı duruşu, olan biteni an be an tüm çıplaklığı ile yansıtması ve “Demokrasiye sahip çıkın, Darbeye karşı durun” çağrısında bulunarak, sorumluluk almasıyla, gerek yerel basınımız, gerekse de yaygın basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.