VALİ AKSOY ''OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ''

Eğitim 09.07.2018 - 17:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ AKSOY ''OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ''

Kocaeli'de, hedefin bütün çocukların Okul Öncesi eğitimle buluşması, geleceğe güçlü, güvenli ve mutlu hazırlanmasının sağlanmasının olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, geçen bir yılın değerlendirmesini yaparak, gerçek bir başarı öyküsünün ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Okul Öncesi eğitimde; 2016-2017  Eğitim-Öğretim yılında 1.818 derslikte 39.286 öğrenci eğitim alırken 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ise bu sayının 2.180 derslikte 45.946'ya yükseldiğini ve 17 oranın da bir artış gerçekleştiğini memnuniyetle ifade eden Sayın Aksoy, hedefin ise okul öncesinde özellikle 5 yaş gurubunda 100'e ulaşmanın olduğunu belirtti. Özellikle Okul Öncesinde derslik ihtiyacını karşılamak üzere 2017-2018 Eğitim – Öğretim yılında;  3 betonarme, 33 çelik çerçeveli anasınıfının 3 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını ve 130 ek dersliğin çocuklarımızın hizmetine sunulduğunu belirtti.  Eğitimin bireyden başlayarak, toplumu değiştiren ve bütün toplumsal gelişmeleri belirleyen en önemli insani gelişme alanı olduğunun önemine dikkat çeken Vali Hüseyin Aksoy, eğitimi ihmal ederek, hiçbir alanda sürdürülebilir gelişme sağlanamayacağından, önceliğin eğitime verilmesi gerektiğinin altını çizdi.  ÇOCUKLARA TEŞEKKÜR ETMEYİ ÖĞRETELİM Eğitimde başarının sırrının çocuğa eğitimi sevdirilmesinden geçtiğini belirten Vali Aksoy, 3-6 yaş çocukların iyi eğitilmesinin ve onlara teşekkür etmenin, özür dilemenin öğretilmesi gerektiğinden bahsetti. Bir çocuk teşekkür etmesini ve özür dilemesini öğrenirse, büyüdüğünde de daha pozitif bir insan olarak, kendine öz güveni olan bir birey haline gelir diyen Aksoy, insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğundan söz edip, okul öncesi eğitimi çok önemsediğine vurgu yaptı. Vali Hüseyin Aksoy, eğitim alanında farkındalık oluşturan, konuyu sahiplenen, katkı koyan tüm kurumlara, kadronun yıldızı sevgili çocuklara, değerli öğretmenlere başarılar dileyerek, teşekkür etti.
Kocaeli'de, hedefin bütün çocukların Okul Öncesi eğitimle buluşması, geleceğe güçlü, güvenli ve mutlu hazırlanmasının sağlanmasının olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, geçen bir yılın değerlendirmesini yaparak, gerçek bir başarı öyküsünün ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Okul Öncesi eğitimde; 2016-2017  Eğitim-Öğretim yılında 1.818 derslikte 39.286 öğrenci eğitim alırken 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ise bu sayının 2.180 derslikte 45.946'ya yükseldiğini ve 17 oranın da bir artış gerçekleştiğini memnuniyetle ifade eden Sayın Aksoy, hedefin ise okul öncesinde özellikle 5 yaş gurubunda 100'e ulaşmanın olduğunu belirtti.

Özellikle Okul Öncesinde derslik ihtiyacını karşılamak üzere 2017-2018 Eğitim – Öğretim yılında;  3 betonarme, 33 çelik çerçeveli anasınıfının 3 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını ve 130 ek dersliğin çocuklarımızın hizmetine sunulduğunu belirtti. 

Eğitimin bireyden başlayarak, toplumu değiştiren ve bütün toplumsal gelişmeleri belirleyen en önemli insani gelişme alanı olduğunun önemine dikkat çeken Vali Hüseyin Aksoy, eğitimi ihmal ederek, hiçbir alanda sürdürülebilir gelişme sağlanamayacağından, önceliğin eğitime verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

ÇOCUKLARA TEŞEKKÜR ETMEYİ ÖĞRETELİM
Eğitimde başarının sırrının çocuğa eğitimi sevdirilmesinden geçtiğini belirten Vali Aksoy, 3-6 yaş çocukların iyi eğitilmesinin ve onlara teşekkür etmenin, özür dilemenin öğretilmesi gerektiğinden bahsetti. Bir çocuk teşekkür etmesini ve özür dilemesini öğrenirse, büyüdüğünde de daha pozitif bir insan olarak, kendine öz güveni olan bir birey haline gelir diyen Aksoy, insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğundan söz edip, okul öncesi eğitimi çok önemsediğine vurgu yaptı.

Vali Hüseyin Aksoy, eğitim alanında farkındalık oluşturan, konuyu sahiplenen, katkı koyan tüm kurumlara, kadronun yıldızı sevgili çocuklara, değerli öğretmenlere başarılar dileyerek, teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.