LASTİK İŞ

VALİLİK HASAR TESPİT RAPORUNU AÇIKLADI

Gölcük 22.06.2020 - 17:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİLİK HASAR TESPİT RAPORUNU AÇIKLADI

Dün meydana gelen ve çok sayıda evin zarar gördüğü yağış sonrası oluşan hasar tespit edildi. Kocaeli Valiliği , yağış sonrası yapılan imceleme ile ilgili hasar tespit raporunu yayınladı.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle " 21.06.2020 tarihinde saat 18:30 sularında başlayan yerel kuvvetli yağış İlimizin Gölcük ve Başiskele İlçelerinde Meydana Gelen Sel, Su Baskını, Heyalan ve Mahsur Kalma Olayları yaşandığı yönünde gelen ihbarlara Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, DSİ Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi ekipleri bölgeye intikal ederek tespit ve müdahale çalışmalarına başlamıştır.   Gölcük Kaymakamlığı gözetiminde yapılan çalışmalarda mahsur kalma haricinde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamış, Yazlık Taşocağı mevkiinde Karınca Deresinin taşması sonucu ilk tespitlere göre 8 ev, Kanpara Mevkiinde de 5 ev selden etkilenmiş ve eşya zararları söz konusu olmuştur. Valiliğimiz koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gölcük Kaymakamlığı Hasar ve Zarar Tespit Komisyonları eşya zararlarını tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Ekiplerin saha tespitleriyle netleşecek zarar gören ev sayısına göre AFAD Başkanlığından acil yardım talebinde bulunulacaktır. Aşırı yağış sonucu Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı Yolunda ve Kanpara Mevkiinde heyelan yaşanmış, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yollar trafiğe açılmış, heyelanlar dolayısıyla mahsur kalan araçların geçişleri sağlanmıştır. Gölcük Ulaşlı Yavuz Selim Mahallesinde 2 aracın çamura saplanmasıyla araçlarda mahsur kalan 17 vatandaşımız da AFAD ekiplerimizce kurtarılmış, araçlar da güvenli alana çekilmiştir. Özellikle Karınca Deresinden kaynaklı su taşkınlarının önlenmesi için İSU Genel Müdürlüğümüz ile DSİ Bölge Müdürlüğümüz müdahale ve iyileştirme çalışmalarını birlikte sürdürmektedirler.   Valiliğimiz koordinasyonunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.   Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.  
Dün meydana gelen ve çok sayıda evin zarar gördüğü yağış sonrası oluşan hasar tespit edildi. Kocaeli Valiliği , yağış sonrası yapılan imceleme ile ilgili hasar tespit raporunu yayınladı.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle

"

21.06.2020 tarihinde saat 18:30 sularında başlayan yerel kuvvetli yağış İlimizin Gölcük ve Başiskele İlçelerinde Meydana Gelen Sel, Su Baskını, Heyalan ve Mahsur Kalma Olayları yaşandığı yönünde gelen ihbarlara Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, DSİ Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi ekipleri bölgeye intikal ederek tespit ve müdahale çalışmalarına başlamıştır.

 

Gölcük Kaymakamlığı gözetiminde yapılan çalışmalarda mahsur kalma haricinde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamış, Yazlık Taşocağı mevkiinde Karınca Deresinin taşması sonucu ilk tespitlere göre 8 ev, Kanpara Mevkiinde de 5 ev selden etkilenmiş ve eşya zararları söz konusu olmuştur.

Valiliğimiz koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gölcük Kaymakamlığı Hasar ve Zarar Tespit Komisyonları eşya zararlarını tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Ekiplerin saha tespitleriyle netleşecek zarar gören ev sayısına göre AFAD Başkanlığından acil yardım talebinde bulunulacaktır.

Aşırı yağış sonucu Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı Yolunda ve Kanpara Mevkiinde heyelan yaşanmış, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yollar trafiğe açılmış, heyelanlar dolayısıyla mahsur kalan araçların geçişleri sağlanmıştır.

Gölcük Ulaşlı Yavuz Selim Mahallesinde 2 aracın çamura saplanmasıyla araçlarda mahsur kalan 17 vatandaşımız da AFAD ekiplerimizce kurtarılmış, araçlar da güvenli alana çekilmiştir.

Özellikle Karınca Deresinden kaynaklı su taşkınlarının önlenmesi için İSU Genel Müdürlüğümüz ile DSİ Bölge Müdürlüğümüz müdahale ve iyileştirme çalışmalarını birlikte sürdürmektedirler.

 

Valiliğimiz koordinasyonunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.