LASTİK İŞ
ismail

VARTOLULAR EĞİTİME DESTEK GECESİ DÜZENLEDİ

04.03.2019 - 09:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VARTOLULAR EĞİTİME DESTEK GECESİ DÜZENLEDİ

Kocaeli Vartolular Derneği geleneksel 14. Gecesini Eğitime Destek amaçlı olarak Derince Yenikent Tanyıldız Düğün Salonunda düzenledi.

Kocaeli’de uzun zamandan beri hizmet veren Kocaeli Vartolular Derneği bu yıl bir farkındalık yaparak geleneksel 14. Yıl gecesini sadece eğitime katkı olarak Kocaeli Derince Yenikent Tanyıldız düğün salonunda düzenlediler. Düzenlenen geceye CHP İl başkanı Cengiz Sarıbay ve tüm parti temsilcileri ile çok sayıda davetliler katılım sağladılar. Düzenlenen gecede konuşan Dernek Başkanı Ali Aktepe; “öncelikle bu 14. Geleneksel gecemize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu yılki gecemizin asıl amacı eğitime katkı sağlamak için bu çalışmaları yönetim kurulu arkadaşlarımızla başlattık. Bu konuda duyarlılığını gösteren tüm Vartolu hemşerilerimiz ve değerli davetlerimize gönülden teşekkür ederim. Sivil toplum kuruluşların asıl amacı ise ülkemizde eğitime destek olmalarını düşünüyorum. Buradan gelecek olan gelirle öğrencilerimize burs olarak verilecektir. Bu yılda biz Dernek olarak bu farkındalığı burada gerçekleştirdi.   Ardından CHP Kocaeli il başkanı Cengiz Sarıbay; “öncelikle bu anlamlı ve önemli bir geceyi burada tertip eden Başta Dernek Başkanımız Ali Aktepe ve yönetimini yürekten kutluyorum. Düzenlenen bu gece önemli. Çünkü eğitime destek için düzenlenmiş bir gecedir. Okulda okuyan öğrencilerimizin rahat okuması için gerekli maddi destek adı altında öğrencilerimize burs verilecektir. Bu davranışlarınızdan dolayı ve bu eğitime katkı sağlamak için hepiniz el birliği ile salonu tıka basa doldurdunuz. Tüm Vartolular buradan anlaşılıyor ki eğitime çok önem veriyorlar” dedi.   Bu konuşmaların ardından Dernekte yıllarca başkanlık görevini yapan eski başkanları ödüllendirmek için birer plaket takdim edildi. Ardından eğitime katkı olarak 3 adet bağlama sazı açık arttırma ile satıldı. Daha sonra yöresel sanatçı Neşe İlbeyli yöresel değişleri okudu. Ardından Vartolu Şair Veli Beyazgül kendi yazdığı şiirleri okurken, yaz ve oku son şiirini zazaca okudu. Ardından yine yöresel sanatçı Erhan Güneşer sahne alarak biri birinden güzel yöresel türküler okudu. Gece yöresel oyunların başlayarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.   Fahri Haner       
Kocaeli Vartolular Derneği geleneksel 14. Gecesini Eğitime Destek amaçlı olarak Derince Yenikent Tanyıldız Düğün Salonunda düzenledi.

Kocaeli’de uzun zamandan beri hizmet veren Kocaeli Vartolular Derneği bu yıl bir farkındalık yaparak geleneksel 14. Yıl gecesini sadece eğitime katkı olarak Kocaeli Derince Yenikent Tanyıldız düğün salonunda düzenlediler. Düzenlenen geceye CHP İl başkanı Cengiz Sarıbay ve tüm parti temsilcileri ile çok sayıda davetliler katılım sağladılar.

Düzenlenen gecede konuşan Dernek Başkanı Ali Aktepe; “öncelikle bu 14. Geleneksel gecemize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu yılki gecemizin asıl amacı eğitime katkı sağlamak için bu çalışmaları yönetim kurulu arkadaşlarımızla başlattık. Bu konuda duyarlılığını gösteren tüm Vartolu hemşerilerimiz ve değerli davetlerimize gönülden teşekkür ederim. Sivil toplum kuruluşların asıl amacı ise ülkemizde eğitime destek olmalarını düşünüyorum. Buradan gelecek olan gelirle öğrencilerimize burs olarak verilecektir. Bu yılda biz Dernek olarak bu farkındalığı burada gerçekleştirdi.

 

Ardından CHP Kocaeli il başkanı Cengiz Sarıbay; “öncelikle bu anlamlı ve önemli bir geceyi burada tertip eden Başta Dernek Başkanımız Ali Aktepe ve yönetimini yürekten kutluyorum. Düzenlenen bu gece önemli. Çünkü eğitime destek için düzenlenmiş bir gecedir. Okulda okuyan öğrencilerimizin rahat okuması için gerekli maddi destek adı altında öğrencilerimize burs verilecektir. Bu davranışlarınızdan dolayı ve bu eğitime katkı sağlamak için hepiniz el birliği ile salonu tıka basa doldurdunuz. Tüm Vartolular buradan anlaşılıyor ki eğitime çok önem veriyorlar” dedi.

 

Bu konuşmaların ardından Dernekte yıllarca başkanlık görevini yapan eski başkanları ödüllendirmek için birer plaket takdim edildi. Ardından eğitime katkı olarak 3 adet bağlama sazı açık arttırma ile satıldı. Daha sonra yöresel sanatçı Neşe İlbeyli yöresel değişleri okudu. Ardından Vartolu Şair Veli Beyazgül kendi yazdığı şiirleri okurken, yaz ve oku son şiirini zazaca okudu. Ardından yine yöresel sanatçı Erhan Güneşer sahne alarak biri birinden güzel yöresel türküler okudu. Gece yöresel oyunların başlayarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Fahri Haner       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.