LASTİK İŞ
ismail

VATANDAŞ HALİNDEN MEMNUN

Ekonomi 15.12.2016 - 15:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VATANDAŞ HALİNDEN MEMNUN

TBMM’de bütçe görüşmeleri aralıksız devam ederken Kocaeli’nin sorunlarını dile getiren CHP Milletvekillerine verilen cevaplar dikkat çekiyor.

ÖPRÜ İÇİN FİRMAYA GÜNDE 3,5 MİLYON TL DEVLET ÖDEME YAPIYOR Dün TBMM'de Osmangazi Köprüsüne ilişkin konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi: "Osmangazi Köprüsü 1 milyar 200 milyon dolara mal oldu, günlük 40 bin araç garantisi verildi. Bunun sonucunda,  o köprüyü yapan firmaya her gün günlük 3,5 milyon TL -eski parayla 3,5 trilyon- para ödüyoruz geçen ve geçmeyen araçlar için. Şimdi, bu köprü Kocaeli'de yapıldı. Kocaeli'de oturan bir vatandaşın her gün bu köprüyü kullanabilmesi için ayda yaklaşık 4.400 TL para ödemesi gerekiyor yani Körfez'in bir yakasından diğer yakasına geçtiğinde -eğer orada çalışıyorsa- ayda 4.400 lira para ödemesi gerekiyor. Birinci soru: Kocaeli'deki bu vatandaşa bu köprüyü kullanabilmesi için bir sosyal yardım yapmayı düşünüyor musunuz? İkinci soru: OHAL kapsamında bu köprüye devlet olarak el koyup hazinenin zararının önüne geçmeyi planlıyor musunuz?   VATANDAŞ MEMNUN Akar’ın yönetmiş olduğu sorulara cevap vermeyen Naci Ağbal rakamlara ve ödemelere değinmeden Kocaelili vatandaşlarımız için değil o bölgede seyahat etmek isteyen bütün vatandaşlar için çok konforlu, çok rahat bir seyahat yönteminin uygulandığını belirterek her gün köprüyü kullanan araç sayılarının arttığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığının vermiş olduğu rakamlara değinen Akar, her ay araç sayısının düştüğünü bizzat Bakanlığın yazılı olarak vermiş olduğu cevapta mevcut olduğunun altını çizerek sormuş olduğu sorulara cevap istedi. Bakan Ağbal’ın Kocaeli deki vatandaşların köprüyü kullanamadığını belirten Akar’a vermiş olduğu cevapsa manidar oldu. Ağbal siz kullanmayabilirsiniz ancak vatandaşlarımız köprüyü kullanıyor ve halinden memnun diyerek sorulara da cevap vermedi.
TBMM’de bütçe görüşmeleri aralıksız devam ederken Kocaeli’nin sorunlarını dile getiren CHP Milletvekillerine verilen cevaplar dikkat çekiyor.

ÖPRÜ İÇİN FİRMAYA GÜNDE 3,5 MİLYON TL DEVLET ÖDEME YAPIYOR

Dün TBMM'de Osmangazi Köprüsüne ilişkin konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi: "Osmangazi Köprüsü 1 milyar 200 milyon dolara mal oldu, günlük 40 bin araç garantisi verildi. Bunun sonucunda,  o köprüyü yapan firmaya her gün günlük 3,5 milyon TL -eski parayla 3,5 trilyon- para ödüyoruz geçen ve geçmeyen araçlar için. Şimdi, bu köprü Kocaeli'de yapıldı. Kocaeli'de oturan bir vatandaşın her gün bu köprüyü kullanabilmesi için ayda yaklaşık 4.400 TL para ödemesi gerekiyor yani Körfez'in bir yakasından diğer yakasına geçtiğinde -eğer orada çalışıyorsa- ayda 4.400 lira para ödemesi gerekiyor.

Birinci soru: Kocaeli'deki bu vatandaşa bu köprüyü kullanabilmesi için bir sosyal yardım yapmayı düşünüyor musunuz?

İkinci soru: OHAL kapsamında bu köprüye devlet olarak el koyup hazinenin zararının önüne geçmeyi planlıyor musunuz?

 

VATANDAŞ MEMNUN

Akar’ın yönetmiş olduğu sorulara cevap vermeyen Naci Ağbal rakamlara ve ödemelere değinmeden Kocaelili vatandaşlarımız için değil o bölgede seyahat etmek isteyen bütün vatandaşlar için çok konforlu, çok rahat bir seyahat yönteminin uygulandığını belirterek her gün köprüyü kullanan araç sayılarının arttığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığının vermiş olduğu rakamlara değinen Akar, her ay araç sayısının düştüğünü bizzat Bakanlığın yazılı olarak vermiş olduğu cevapta mevcut olduğunun altını çizerek sormuş olduğu sorulara cevap istedi. Bakan Ağbal’ın Kocaeli deki vatandaşların köprüyü kullanamadığını belirten Akar’a vermiş olduğu cevapsa manidar oldu. Ağbal siz kullanmayabilirsiniz ancak vatandaşlarımız köprüyü kullanıyor ve halinden memnun diyerek sorulara da cevap vermedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.