LASTİK İŞ

VATANDAŞI KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRDİLER

Sağlık 26.09.2019 - 12:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VATANDAŞI KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRDİLER

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından Eylül ayı içerisinde kanserden korunma yolları ve erken teşhisle ilgili bilgilendirme standı açıldı.

Açılan stantta hastaneye gelen vatandaşlar kanserden korunma yöntemleri ve tedavileri hakkında bilgilendirildi. Ayrıca vatandaşlara açılan stantta organ bağışı hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Eylül ayının “Tiroid, Prostat ve Over kanseri farkındalık günlerini içermesi dolayısıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, "Hastanemizde açtığımız stantla bilgilendirmeler yapıyoruz. Tüm hastalarımıza kanser olmadan kanseri yenmeyi çok basit yöntemlerle öğretmiş oluyoruz" dedi. Eylül ayı boyunca belirli zamanlarda hastanede stant kurduklarını dile getiren Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak, bilinç düzeyinin artmasını sağlamak ve doğru bilgilerin topluma ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, dedi. Hastanenin Kanser Kayıt Hemşiresi Gülay Karataş; “Kanser Ülkemizde ve Dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alması nedeniyle önemli bir toplum sağlığı sorunudur. Günümüzde kanserin 30-50’si önlenebilir. Bu, kansere neden olan faktörlerinden kaçınma ve erken teşhis ile mümkündür. Birçok kanserin iyileşme olasılığı, erken tanı konmuş ve uygun şekilde tedavi edilmişse yüksektir. Bireyler ve toplumlar, kanserden ölümlerin en az üçte birinin tütün ürünlerinden kullanılmaması, meyve ve sebzeden zengin sağlıklı bir beslenme şeklinin seçilmesi, fiziksel aktivitenin arttırılması, sağlıklı kiloda olunması ve alkolden uzak durulması ile önlenebileceği konusunda bilgilendirilmelidir. Ayrıca hava kirliliğinin önlenme, güneş ışınlarına özellikle 10:00-16:00 arasında marus kalmama ve koruyucu önlemler alma, kanser yapan HPV ve Hepatit B gibi etkenlerden koruma, kanserojenlere mesleksel ve çevresel maruziyetin önlenmesi de kanserden korunmada önemlidir. Dünyada ve Türkiye’de kanserlerin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerdir. Özellikle Ülke verilerimiz değerlendirildiğinde obezitenin önlenmesi, tuz kullanımının azaltılması, tütünle mücadele ve fiziksel aktivitenin arttırılması kanser kontrolünün önemli yapıtaşlarını oluşturmaktadır,” dedi.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından Eylül ayı içerisinde kanserden korunma yolları ve erken teşhisle ilgili bilgilendirme standı açıldı.

Açılan stantta hastaneye gelen vatandaşlar kanserden korunma yöntemleri ve tedavileri hakkında bilgilendirildi. Ayrıca vatandaşlara açılan stantta organ bağışı hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Eylül ayının “Tiroid, Prostat ve Over kanseri farkındalık günlerini içermesi dolayısıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, "Hastanemizde açtığımız stantla bilgilendirmeler yapıyoruz. Tüm hastalarımıza kanser olmadan kanseri yenmeyi çok basit yöntemlerle öğretmiş oluyoruz" dedi.
Eylül ayı boyunca belirli zamanlarda hastanede stant kurduklarını dile getiren Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak, bilinç düzeyinin artmasını sağlamak ve doğru bilgilerin topluma ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, dedi.
Hastanenin Kanser Kayıt Hemşiresi Gülay Karataş; “Kanser Ülkemizde ve Dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alması nedeniyle önemli bir toplum sağlığı sorunudur. Günümüzde kanserin 30-50’si önlenebilir. Bu, kansere neden olan faktörlerinden kaçınma ve erken teşhis ile mümkündür. Birçok kanserin iyileşme olasılığı, erken tanı konmuş ve uygun şekilde tedavi edilmişse yüksektir. Bireyler ve toplumlar, kanserden ölümlerin en az üçte birinin tütün ürünlerinden kullanılmaması, meyve ve sebzeden zengin sağlıklı bir beslenme şeklinin seçilmesi, fiziksel aktivitenin arttırılması, sağlıklı kiloda olunması ve alkolden uzak durulması ile önlenebileceği konusunda bilgilendirilmelidir. Ayrıca hava kirliliğinin önlenme, güneş ışınlarına özellikle 10:00-16:00 arasında marus kalmama ve koruyucu önlemler alma, kanser yapan HPV ve Hepatit B gibi etkenlerden koruma, kanserojenlere mesleksel ve çevresel maruziyetin önlenmesi de kanserden korunmada önemlidir. Dünyada ve Türkiye’de kanserlerin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerdir. Özellikle Ülke verilerimiz değerlendirildiğinde obezitenin önlenmesi, tuz kullanımının azaltılması, tütünle mücadele ve fiziksel aktivitenin arttırılması kanser kontrolünün önemli yapıtaşlarını oluşturmaktadır,” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.