VATANDAŞLIK DAĞITAN CUMHURBAŞKANI İNTİHARA KALKIŞTI

05.12.2017 - 19:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VATANDAŞLIK DAĞITAN CUMHURBAŞKANI İNTİHARA KALKIŞTI

Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili’nin Başkent Kiev’deki dairesini polisler aramak isteyince intihar etmeye kalkıştı.Saaskashvili 2013 de Gölcük'e gelmiş ve bazı vatandaşlara Gürcistan vatandaşlığı vermişti.

Eski Gürcistan eski Başkanı Mikhail Saakashvili’nin Başkent Kiev’deki dairesini polisler aramak isteyince intihar etmeye kalkıştı. Yerel medyaya göre sabah saat 7’de kolluk kuvvetleri Saakashvili’nin dairesinin kapısını kırarak içeri girince eski Başkan binanın çatısına çıkarak polisleri intihar etmekle tehdit etti. Güvenlik güçleri o sırada başkent Kiev’deki daireyi aradı. Bölgede güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hazır bekledi. Saakashvili, vatandaşlığı düşürülmüş olmasına rağmen Eylül ayında Ukrayna’ya giriş yapmıştı. Yasa dışı sınırı geçmekten suçlu bulundu. Saakashvili, Gürcistan’da yolsuzlukla suçlanıyor. Ukrayna’dan iadesi talep ediliyor. Saakashvili, "Ukrayna halkı için direndim, beni bu yüzden kaçırmak istiyorlar! Gizlilik içinde yapmak istediler ama olmadı." dedi. 3 saatlik uğraşın ardından Saakashvili, güvenlik güçlerince ikna edilerek çatıdan indirildi, gözaltına alındı. Muhatap olduğu suçlamaların cezası için 5 yıla kadar hapis istenebiliyor.
Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili’nin Başkent Kiev’deki dairesini polisler aramak isteyince intihar etmeye kalkıştı.Saaskashvili 2013 de Gölcük'e gelmiş ve bazı vatandaşlara Gürcistan vatandaşlığı vermişti.

Eski Gürcistan eski Başkanı Mikhail Saakashvili’nin Başkent Kiev’deki dairesini polisler aramak isteyince intihar etmeye kalkıştı. Yerel medyaya göre sabah saat 7’de kolluk kuvvetleri Saakashvili’nin dairesinin kapısını kırarak içeri girince eski Başkan binanın çatısına çıkarak polisleri intihar etmekle tehdit etti. Güvenlik güçleri o sırada başkent Kiev’deki daireyi aradı. Bölgede güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hazır bekledi.

Saakashvili, vatandaşlığı düşürülmüş olmasına rağmen Eylül ayında Ukrayna’ya giriş yapmıştı. Yasa dışı sınırı geçmekten suçlu bulundu. Saakashvili, Gürcistan’da yolsuzlukla suçlanıyor. Ukrayna’dan iadesi talep ediliyor.

Saakashvili, "Ukrayna halkı için direndim, beni bu yüzden kaçırmak istiyorlar! Gizlilik içinde yapmak istediler ama olmadı." dedi.

3 saatlik uğraşın ardından Saakashvili, güvenlik güçlerince ikna edilerek çatıdan indirildi, gözaltına alındı. Muhatap olduğu suçlamaların cezası için 5 yıla kadar hapis istenebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.