''VEKİLİMİZE SALDIRI KABUL EDİLEMEZ''

13.01.2017 - 18:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''VEKİLİMİZE SALDIRI KABUL EDİLEMEZ''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz, İlçe Gençlik Kolları Üyeleri Büşra Akbaş ve Ayşin Deniz, geçtiğimiz gün CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

“Yarın kadın düşmanı bir Cumhurbaşkanı’nın bu ülkede olmayacağının kimse garantisini veremez” Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Şimdi size bir şeyler söylemek istiyoruz ama yaşadıklarımız kaç mısra ya sığar ya da en doğru hangi kelimelerle ifade edilir bilmiyoruz. Biz KADINLAR olarak sokakta, kafede, otobüste taciz ediliyoruz, ses çıkarınca öldürülüyoruz. Yıl 2012 A.D saat: 20.15 evine gitmek için bindiği şehir içi otobüsünde neredeyse tüm yolcular indikten sonra sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldı. YIL 2013 B.A saat: 18.00 da okuldan evine yürüyerek giderken yanından geçen bir arabanın içindeki şahıslar tarafından sözlü tacize uğradı. YIL 2014 Güldünya, akrabası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kaldığı için aile kararıyla öldürülen ve töre cinayetlerinin sembolü haline gelen bir kadın oldu. YIL 2017 Fatma Kaplan YER: TBMM Kocaeli Milletvekili olarak görev yapan hemcinsimiz bir oylamaya karşı doğruları savunduğu için yine bir erkek tarafından hem sözlü hakarete uğradı hem de fiziksel anlamda mağdur edildi. Kadın eli sıkmayan zihniyet kadın boğazı sıkar hale geldi. Sonuç olarak; halkın bilmediği, kadınların içinde olmadığı yeni bir anayasa kabul edilemez. Yarın kadın düşmanı bir Cumhurbaşkanı’nın bu ülkede olmayacağının kimse garantisini veremez. Milletvekili, Bakan gibi kadınları ayrıştıran hatta mecliste şiddet uygulayacak kadar akli dengelerini kaybetmiş kişilere bu kadar yetki vermek tüm kadınlara, çocuklara, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bireye gelecekte yapılacak bir zulümdür” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz, İlçe Gençlik Kolları Üyeleri Büşra Akbaş ve Ayşin Deniz, geçtiğimiz gün CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

“Yarın kadın düşmanı bir Cumhurbaşkanı’nın bu ülkede olmayacağının kimse garantisini veremez”

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Şimdi size bir şeyler söylemek istiyoruz ama yaşadıklarımız kaç mısra ya sığar ya da en doğru hangi kelimelerle ifade edilir bilmiyoruz. Biz KADINLAR olarak sokakta, kafede, otobüste taciz ediliyoruz, ses çıkarınca öldürülüyoruz. Yıl 2012 A.D saat: 20.15 evine gitmek için bindiği şehir içi otobüsünde neredeyse tüm yolcular indikten sonra sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldı. YIL 2013 B.A saat: 18.00 da okuldan evine yürüyerek giderken yanından geçen bir arabanın içindeki şahıslar tarafından sözlü tacize uğradı. YIL 2014 Güldünya, akrabası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kaldığı için aile kararıyla öldürülen ve töre cinayetlerinin sembolü haline gelen bir kadın oldu. YIL 2017 Fatma Kaplan YER: TBMM Kocaeli Milletvekili olarak görev yapan hemcinsimiz bir oylamaya karşı doğruları savunduğu için yine bir erkek tarafından hem sözlü hakarete uğradı hem de fiziksel anlamda mağdur edildi. Kadın eli sıkmayan zihniyet kadın boğazı sıkar hale geldi. Sonuç olarak; halkın bilmediği, kadınların içinde olmadığı yeni bir anayasa kabul edilemez. Yarın kadın düşmanı bir Cumhurbaşkanı’nın bu ülkede olmayacağının kimse garantisini veremez. Milletvekili, Bakan gibi kadınları ayrıştıran hatta mecliste şiddet uygulayacak kadar akli dengelerini kaybetmiş kişilere bu kadar yetki vermek tüm kadınlara, çocuklara, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bireye gelecekte yapılacak bir zulümdür” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.