VURULAN ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU İYİ

26.08.2018 - 15:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VURULAN ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Hasaneyn’de, iddiaya göre 12 yaşındaki Y.S., babasına ait kurusıkı tabancayla 10 yaşındaki A.Y. adlı arkadaşını yaraladı. A.Y.’nin tedavisi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Olay bayramın 1. günü akşam saatlerinde, Hasaneyn Mahallesi'nde meydana geldi. Y.S ve A.Y. isimli çocuklar aralarında oyun oynarken iddiaya göre Y.S., babasına ait kurusıkı tabanca ile A.Y'ye ateş etti. A.Y. kalçasından yaralanırken arkadaşı Y.S. ise korkarak olay yerinden kaçtı.  ÇOCUĞUN DURUMU İYİ Mahalle sakinleri 112 Acili arayarak yardım istedi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralanan A.Y. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ardından da hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat edilen A.Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.  Arkadaşını yaralayan çocuğun ifadesi alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. SİLAHLANMAYA HAYIR Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Bayram sabahı yaptığı açıklamada silahlı sevince hayır demişti. Vali Hüseyin Aksoy; “ Başta  Kocaeli olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan bir istirhamım var; zaman zaman bayram sabahlarında bayramı kutlama adına silahla atış yapılıyor. Bunlar da insanların can kaybına neden olabiliyor. Bu yönüyle kutlamalarımızı silahla yapmamalıyız. Vatandaşlarımızı bu çağrımıza kulak vermeye ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Silahtan çıkan bir yorgun mermi, belki bize, belki kardeşimize, eşimize, çocuğumuza gelebilir ve hayatına mal olabilir. Bu anlamda herkesin duyarlı davranmasını ve bayram kutlamalarında silah kullanmamasını özellikle talep ediyorum." dedi.  Buna rağmen bir çok baba evinde silah bulundurmaya devam ediyor. Bir babanın ihmali sonucu 12 yaşındaki çocuk katil olabilir 10 yaşındaki çocuk ise yaşamını yitirebilirdi. Evinde silah bulunduran anne ve babaların silahları sakladıkları yer konusunda daha hassas olmaları gerekiyor.
Hasaneyn’de, iddiaya göre 12 yaşındaki Y.S., babasına ait kurusıkı tabancayla 10 yaşındaki A.Y. adlı arkadaşını yaraladı. A.Y.’nin tedavisi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Olay bayramın 1. günü akşam saatlerinde, Hasaneyn Mahallesi'nde meydana geldi. Y.S ve A.Y. isimli çocuklar aralarında oyun oynarken iddiaya göre Y.S., babasına ait kurusıkı tabanca ile A.Y'ye ateş etti. A.Y. kalçasından yaralanırken arkadaşı Y.S. ise korkarak olay yerinden kaçtı. 

ÇOCUĞUN DURUMU İYİ
Mahalle sakinleri 112 Acili arayarak yardım istedi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralanan A.Y. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ardından da hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Ameliyat edilen A.Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 
Arkadaşını yaralayan çocuğun ifadesi alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
SİLAHLANMAYA HAYIR
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Bayram sabahı yaptığı açıklamada silahlı sevince hayır demişti.
Vali Hüseyin Aksoy; “ Başta  Kocaeli olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan bir istirhamım var; zaman zaman bayram sabahlarında bayramı kutlama adına silahla atış yapılıyor. Bunlar da insanların can kaybına neden olabiliyor. Bu yönüyle kutlamalarımızı silahla yapmamalıyız. Vatandaşlarımızı bu çağrımıza kulak vermeye ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Silahtan çıkan bir yorgun mermi, belki bize, belki kardeşimize, eşimize, çocuğumuza gelebilir ve hayatına mal olabilir. Bu anlamda herkesin duyarlı davranmasını ve bayram kutlamalarında silah kullanmamasını özellikle talep ediyorum." dedi.

 Buna rağmen bir çok baba evinde silah bulundurmaya devam ediyor. Bir babanın ihmali sonucu 12 yaşındaki çocuk katil olabilir 10 yaşındaki çocuk ise yaşamını yitirebilirdi. Evinde silah bulunduran anne ve babaların silahları sakladıkları yer konusunda daha hassas olmaları gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.