LASTİK İŞ

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 04.01.2020 - 11:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gölcük Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün Gölcük Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri arasında olan denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı ve beş meclis üyesi, komisyona seçildi.

Gölcük Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün Gölcük Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhur ve Millet İttifakları meclis üyeleri katılım gösterdi. Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Millet İttifakı’nın “Hoş geldin Bebek” isimli uygulaması hakkında soru önergesi ile ilgili olarak konuşuldu. Uygulamanın kimlere yönelik olarak yapıldığı konusunda bilgi almak isteyen Millet İttifakı üyelerine cevaben Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Uygulama, aynı şekliyle devam etmekte. Gözden kaçanlar olduysa ilerleyen dönemde telafi etmek adına çalışmalarımızı yapacağız” dedi. MADDELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ Gündemin ilk maddesinde, Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan oylamada, beş kişilik komisyona 29’ar oy ile Berna Abiş, Muhammet Turan ve Ömer Burak Barış, 27 oy ile Murat Ağacan ve 26 oy ile Gülcan Güç Denizci seçildi. Gündemin ikinci maddesinde “1 adet pick-up, 1 adet çift kabinli pick-up, 1 adet panel araç alımı ile 2020 Mali Yılı Bütçesi T Cetveline ilave edilmesi” konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi olan  “Sözleşmeli personel çalıştırılması” ve gündemin dördüncü maddesi olan “Sözleşmeli personele ödenecek net ücret tutarlarının belirlenmesi” konusu, oy birliği ile kabul edildi. SON MADDE, İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ Gündemin beşinci maddesinde “5620 sayılı kanuna göre geçici işçi vize alımı” ile gündemin altıncı maddesinde “5620 sayılı kanun gereği mevsimlik işçi vizesi” konuları, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde “Dolu memur kadro (derece) değişikliği” konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde “Norm kadro standartları cetveline göre yeni birim müdürlükleri oluşturulması” konusu, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesi olan “Memur-işçi kadro iptal ve ihdası”, oy birliği ile kabul edilirken gündemin son maddesinde, “Hisareyn 554 ada 8 parsel plan tadilatı” konusu, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.  YOL ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK Meclisin sonunda istek ve talepler bölümünde Millet İttifakı Maraşel Fevzi Çakmak Caddesinde duran yolun esnafı mağdur ettiğini ne zaman tamamlanacağını sordu. Başkan Sezer “ Yol çalışması bir esnafımızın tebliğ etmemize rağmen dükkanı boşaltmamasından dolayı bir aksaklık oldu. Büyükşehir Belediyesinin isteği doğrultusun da gerekli firma ile yazışmalarımızı yaptık. Konu mahkemeye intikal etti. Bu hafta içerisinde çözülecek.  Biz işlem yapmadan esnafın boşaltacağını düşünüyoruz. Ondan sonra SEDAŞ’ın kısa bir işi var. Yol çalışması kısa sürede tamamlanacak. Atatürk Anıtı yerinde kalacak. Sadece ön tarafında düzenleme yapacağız”dedi.
Gölcük Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün Gölcük Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri arasında olan denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı ve beş meclis üyesi, komisyona seçildi.

Gölcük Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün Gölcük Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhur ve Millet İttifakları meclis üyeleri katılım gösterdi.
Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Millet İttifakı’nın “Hoş geldin Bebek” isimli uygulaması hakkında soru önergesi ile ilgili olarak konuşuldu. Uygulamanın kimlere yönelik olarak yapıldığı konusunda bilgi almak isteyen Millet İttifakı
üyelerine cevaben Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Uygulama, aynı şekliyle devam etmekte. Gözden kaçanlar olduysa ilerleyen dönemde telafi etmek adına çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

MADDELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündemin ilk maddesinde, Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan oylamada, beş kişilik komisyona 29’ar oy ile Berna Abiş, Muhammet Turan ve Ömer Burak Barış, 27 oy ile Murat Ağacan ve 26 oy ile Gülcan Güç Denizci seçildi. Gündemin ikinci maddesinde “1 adet pick-up, 1 adet çift kabinli pick-up, 1 adet panel araç alımı ile 2020 Mali Yılı Bütçesi T Cetveline ilave edilmesi” konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin
üçüncü maddesi olan  “Sözleşmeli personel çalıştırılması” ve gündemin dördüncü maddesi olan “Sözleşmeli personele ödenecek net ücret tutarlarının belirlenmesi” konusu, oy birliği ile kabul edildi.

SON MADDE, İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Gündemin beşinci maddesinde “5620 sayılı kanuna göre geçici işçi vize alımı” ile gündemin altıncı maddesinde “5620 sayılı kanun gereği mevsimlik işçi vizesi” konuları, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde “Dolu memur kadro (derece) değişikliği” konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde “Norm kadro standartları cetveline göre yeni birim müdürlükleri oluşturulması” konusu, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesi olan “Memur-işçi kadro iptal ve ihdası”, oy birliği ile kabul edilirken gündemin son maddesinde, “Hisareyn 554 ada 8 parsel plan tadilatı” konusu, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. 

YOL ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK
Meclisin sonunda istek ve talepler bölümünde Millet İttifakı Maraşel Fevzi Çakmak Caddesinde duran yolun esnafı mağdur ettiğini ne zaman tamamlanacağını sordu. Başkan Sezer “ Yol çalışması bir esnafımızın tebliğ etmemize rağmen dükkanı boşaltmamasından dolayı bir aksaklık oldu. Büyükşehir Belediyesinin isteği doğrultusun da gerekli firma ile yazışmalarımızı yaptık. Konu mahkemeye intikal etti. Bu hafta içerisinde çözülecek.  Biz işlem yapmadan esnafın boşaltacağını düşünüyoruz. Ondan sonra SEDAŞ’ın kısa bir işi var. Yol çalışması kısa sürede tamamlanacak. Atatürk Anıtı yerinde kalacak. Sadece ön tarafında düzenleme yapacağız”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.