LASTİK İŞ

YILIN SON PAZARI ATEŞ PAHASI

Ekonomi 25.12.2019 - 17:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILIN SON PAZARI ATEŞ PAHASI

Kavaklı Mahallesinde kurulan İlçemizin en büyük semt pazarından biri olan Çarşamba Pazarında yılın son pazarında fiyatlar ateş pahası oldu. Pazara alış verişe gelen vatandaşlar pahalılık karşısında evlerine boş torbalarla dönmek zorunda kaldı.

Bu hafta Çarşamba Pazarında sebze fiyatlarının tümüne zam yağmuru geldi. Pazarda domates 6 lirayı bulurken, taze fasulye 15 liraya yükseldi. Kuru soğan ise 2 lira 50 Kuruş ile 3 lira 50 kuruş arasında zamlandı. Pazarın pahalı olmasından dolayı tüketiciler tarafından bu hafta pazara ilgi az oldu. Pazarda meyve fiyatlarında pek artış sağlanamadı. Bu hafta pazarda sebzeye zam yağmuru gelirken haftaya Pazar fiyatı daha da yükseleceğini açıklayan pazarcılar, havaların soğuk oluş ve tarlalardan ürün eksik gelmesinden dolayı bu farklılık yaşandığını söylediler. Ürün az oldukça fiyatlarda artar. Ürün bol oldumu fiyatlar yay yerinde sayar yada fiyatlarda düşüş sağlanır. Domates 4- 5- 6 lira, pırasa 2 lira ile 2 lira 50 kuruş, kıvırcık 2 lira ve 3 lira, biber 5 lira, patates 1 lira 65 kuruş ile 2 lira 3 lira, ıspanak 3 lira, havuç 2 lira, kuru soğan 2 lira ile 2 lira 50 kuruş, lahana 2 lira 50 kuruş ile 4 lira 5 lira arasında. Salatalık 4 lira 5 lira, patlıcan 4 ile 5 lira ve kabak 3 liradan tezgahta yerini aldı. Meyve fiyatlarında pek değişiklik yaşanmazken sırasıyla meyve fiyatları; portakal 2 lira 50 kuruş ile 3 lira 50 kuruş, mandalina 2 lira 50 kuruş ile 3 lira 50 kuruş, Elma 2 lira ile 2 lira 50 kuruş muz 7 lira, nar 4 lira, Armut 5 lira ve Ayva 2 lira 50 kuruş olarak yerini aldı. Fahri Haner
Kavaklı Mahallesinde kurulan İlçemizin en büyük semt pazarından biri olan Çarşamba Pazarında yılın son pazarında fiyatlar ateş pahası oldu. Pazara alış verişe gelen vatandaşlar pahalılık karşısında evlerine boş torbalarla dönmek zorunda kaldı.

Bu hafta Çarşamba Pazarında sebze fiyatlarının tümüne zam yağmuru geldi. Pazarda domates 6 lirayı bulurken, taze fasulye 15 liraya yükseldi. Kuru soğan ise 2 lira 50 Kuruş ile 3 lira 50 kuruş arasında zamlandı. Pazarın pahalı olmasından dolayı tüketiciler tarafından bu hafta pazara ilgi az oldu. Pazarda meyve fiyatlarında pek artış sağlanamadı. Bu hafta pazarda sebzeye zam yağmuru gelirken haftaya Pazar fiyatı daha da yükseleceğini açıklayan pazarcılar, havaların soğuk oluş ve tarlalardan ürün eksik gelmesinden dolayı bu farklılık yaşandığını söylediler. Ürün az oldukça fiyatlarda artar. Ürün bol oldumu fiyatlar yay yerinde sayar yada fiyatlarda düşüş sağlanır.
Domates 4- 5- 6 lira, pırasa 2 lira ile 2 lira 50 kuruş, kıvırcık 2 lira ve 3 lira, biber 5 lira, patates 1 lira 65 kuruş ile 2 lira 3 lira, ıspanak 3 lira, havuç 2 lira, kuru soğan 2 lira ile 2 lira 50 kuruş, lahana 2 lira 50 kuruş ile 4 lira 5 lira arasında. Salatalık 4 lira 5 lira, patlıcan 4 ile 5 lira ve kabak 3 liradan tezgahta yerini aldı.
Meyve fiyatlarında pek değişiklik yaşanmazken sırasıyla meyve fiyatları; portakal 2 lira 50 kuruş ile 3 lira 50 kuruş, mandalina 2 lira 50 kuruş ile 3 lira 50 kuruş, Elma 2 lira ile 2 lira 50 kuruş muz 7 lira, nar 4 lira, Armut 5 lira ve Ayva 2 lira 50 kuruş olarak yerini aldı.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.