YILANI GÖREN ÇOCUKLAR ŞOK GEÇİRDİ

Gündem 23.04.2019 - 13:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILANI GÖREN ÇOCUKLAR ŞOK GEÇİRDİ

23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda stant kuran Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü, çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen 23 NisanUluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı son gününde de yoğun ilgi gördü. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nün standı çocukların akınına uğradı. Küçük çocuklara hayvanları sevdirenveterinerlik standında sergilenen sivrisinek, yılan ve karasinekler çocuklara tanıtıldı. Veteriner hekimlerin hayvanlar hakkında anlattıkları bilgileri dikkatle izleyen 23 Nisan çocukları, dünyadaki en zararlı hayvanın sivrisinek larvası olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.   HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ ANLATILDI Açılışı yapılan ve ilk saatlerinden itibaren çocukların aileleriyle adeta akın etmeye başladığı Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi, ilk günden itibaren renkli görüntülere sahne oldu. Bu renkli görüntülere bir katkı da Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nden geldi. Özel kaplarda saklanan hayvanların özelliklerini çocuklara anlatan veterinerhekimler, hayvanların insan hayatındaki yerine ve önemine dikkat çekti. Veterinerler ayrıca, hayvandan insana bulaşabilecek hastalıklar, hayvan davranışları, hayvan bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve hayvan aşılamaları konusunda çocukları bilinçlendirdi.   ÇOCUKLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ Anlatılanları büyük bir dikkatle ve ilgiyle dinleyen minik öğrenciler,veteriner hekimlere birbirinden ilginç sorular yöneltti. Çocukların sorularını ayrı ayrı cevaplayan veterinerler, çocukları hayvanlar konusunda bilgilendirdi. Veteriner hekim de çocuklara “Dünya’nın en zararlı hayvanı nedir?” diye bir soru sordu. Çocuklardan gelen yılan, akrep, aslan gibi cevapların hepsine “Bilemedeniz” diyerek cevap veren veterinerler, Dünya’nın en zararlı hayvanının sivrisinek lavrası olduğunu söyledi. Cevabı duyan çocukların şaşkınlığı yüzlerine yansıdı.   KEDİ KULÜBESİ YAPIP BOYADILAR Veterinerlik standında hayvanları sevdirme ve onlar hakkında bilgi verme dışında kedi kulübesi yapıp boyamak, kartondan kumbara yapmak gibi aktiviteler de gerçekleşti. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlenirken öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşacaklarını belirtti.
23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda stant kuran Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü, çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen 23 NisanUluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı son gününde de yoğun ilgi gördü. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nün standı çocukların akınına uğradı. Küçük çocuklara hayvanları sevdirenveterinerlik standında sergilenen sivrisinek, yılan ve karasinekler çocuklara tanıtıldı. Veteriner hekimlerin hayvanlar hakkında anlattıkları bilgileri dikkatle izleyen 23 Nisan çocukları, dünyadaki en zararlı hayvanın sivrisinek larvası olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ ANLATILDI

Açılışı yapılan ve ilk saatlerinden itibaren çocukların aileleriyle adeta akın etmeye başladığı Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi, ilk günden itibaren renkli görüntülere sahne oldu. Bu renkli görüntülere bir katkı da Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nden geldi. Özel kaplarda saklanan hayvanların özelliklerini çocuklara anlatan veterinerhekimler, hayvanların insan hayatındaki yerine ve önemine dikkat çekti. Veterinerler ayrıca, hayvandan insana bulaşabilecek hastalıklar, hayvan davranışları, hayvan bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve hayvan aşılamaları konusunda çocukları bilinçlendirdi.

 

ÇOCUKLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Anlatılanları büyük bir dikkatle ve ilgiyle dinleyen minik öğrenciler,veteriner hekimlere birbirinden ilginç sorular yöneltti. Çocukların sorularını ayrı ayrı cevaplayan veterinerler, çocukları hayvanlar konusunda bilgilendirdi. Veteriner hekim de çocuklara “Dünya’nın en zararlı hayvanı nedir?” diye bir soru sordu. Çocuklardan gelen yılan, akrep, aslan gibi cevapların hepsine “Bilemedeniz” diyerek cevap veren veterinerler, Dünya’nın en zararlı hayvanının sivrisinek lavrası olduğunu söyledi. Cevabı duyan çocukların şaşkınlığı yüzlerine yansıdı.

 

KEDİ KULÜBESİ YAPIP BOYADILAR

Veterinerlik standında hayvanları sevdirme ve onlar hakkında bilgi verme dışında kedi kulübesi yapıp boyamak, kartondan kumbara yapmak gibi aktiviteler de gerçekleşti. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlenirken öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşacaklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.