LASTİK İŞ

YILDIZ ‘’BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA TARAFSIZLIK NE OLACAK’’

Asayiş 03.01.2019 - 18:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILDIZ ‘’BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA TARAFSIZLIK NE OLACAK’’

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Genel Başkan Karamollaoğlu'nun TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa etmeden İstanbul'dan Belediye Başkan adayı gösterilmesinin etik olmadığını vurgulayan açıklamasına destek verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmeden İstanbul’dan Belediye Başkan adayı gösterilmesinin etik olmadığını dile getiren açıklama yaptı. Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız’da aynı düşünceleri dile getiren bir açıklama da bulundu. Karamollaoğlu; "Bu ne pervasızlık"   Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, adaylığın meşru olmadığını savunarak, Binali Yıldırım'a adaylıktan vazgeçmesi tavsiyesinde bulunarak; "Bunun en somut örneği TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi. Anayasa ortada. Anayasa değişmedi. Bu madde duruyor. Madde diyor ki, 'TBMM Başkanı hiçbir siyasi partinin toplantılarına bile katılmaz' aday olmayı bırakın. Bu ne pervasızlık" değerlendirmesini yaptı. Yıldız; "Belediye başkan adayı olunca tarafsızlık ne olacak” Karamollaoğlu’nun sözlerine destek veren Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız; “Binali bey belediye başkan adayı oldu. Etik olarak TBMM başkanlığından istifa etmesi gerekir. Milet Meclis’imizde 600 kişi arasında Meclis başkanlığı yapacak vekil yok mu? Diye insan sormadan edemiyor. TBMM başkanı bir partiden gelir, başkan olduktan sonra bağımsız olur. Belediye başkan adayı olunca tarafsızlık ne olacak? TBMM başkanlığının imkanlarını adaylık noktasında kullanırsa bu da doğru olmaz. Ya belediye başkanı adayı olsun ya da TBMM Başkanlığına devam etsin. Belediye başkanlığına aday olması İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde zayıfladığının işaretidir” diye açıkladı.
Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Genel Başkan Karamollaoğlu'nun TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa etmeden İstanbul'dan Belediye Başkan adayı gösterilmesinin etik olmadığını vurgulayan açıklamasına destek verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmeden İstanbul’dan Belediye Başkan adayı gösterilmesinin etik olmadığını dile getiren açıklama yaptı. Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız’da aynı düşünceleri dile getiren bir açıklama da bulundu.

Karamollaoğlu; "Bu ne pervasızlık"  
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, adaylığın meşru olmadığını savunarak, Binali Yıldırım'a adaylıktan vazgeçmesi tavsiyesinde bulunarak; "Bunun en somut örneği TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi. Anayasa ortada. Anayasa değişmedi. Bu madde duruyor. Madde diyor ki, 'TBMM Başkanı hiçbir siyasi partinin toplantılarına bile katılmaz' aday olmayı bırakın. Bu ne pervasızlık" değerlendirmesini yaptı.

Yıldız; "Belediye başkan adayı olunca tarafsızlık ne olacak”
Karamollaoğlu’nun sözlerine destek veren Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız; “Binali bey belediye başkan adayı oldu. Etik olarak TBMM başkanlığından istifa etmesi gerekir. Milet Meclis’imizde 600 kişi arasında Meclis başkanlığı yapacak vekil yok mu? Diye insan sormadan edemiyor. TBMM başkanı bir partiden gelir, başkan olduktan sonra bağımsız olur. Belediye başkan adayı olunca tarafsızlık ne olacak? TBMM başkanlığının imkanlarını adaylık noktasında kullanırsa bu da doğru olmaz. Ya belediye başkanı adayı olsun ya da TBMM Başkanlığına devam etsin. Belediye başkanlığına aday olması İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde zayıfladığının işaretidir” diye açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.