LASTİK İŞ
ismail

YILDIZ ''BİZ HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ ALAMIYORUZ''

Gündem 13.01.2018 - 11:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILDIZ ''BİZ HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ ALAMIYORUZ''

Türk-Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, 2018 yılının ilk toplantısını sendika binasında Danışma, Denetim, Disiplin ve Temsilciler Kurulu Olağan Ortak adı altında, sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı ilk önce Türk-Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız’ın konuşması ile başladı.

  Başkan Yıldız 2018 yılının ilk danışma kurulu toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sizlerle 3 ayda bir araya geliyoruz. İnşallah yapacağımız bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülke gündeminde bizi ilgilendiren kısmından biraz bahsedip kendi gündemimize geçeceğiz. “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda da yani Türk-İş burada dirayetli bir duruş sergiledi” Değerli arkadaşlar malumunuz 2018 yılı asgari ücret tespit konusu çalışmalarına ülke şahit oldu. Yani kimin parasını kime veriyorlar, hepsi sizin gözünüzün önünde olan şeyler. Yani 1.603 lira ile nasıl geçinileceği bir türlü söyleyemiyorlar. Yani işçilik giderek farklı bir boyut kazanıyor. Sadece sendikanın ikbali için üye kazanma adına yapılan bu uygulamaların altında yatan tek gerçek var. Biz hak ettiğimiz değeri alamıyoruz maalesef. Şu an 800 üyemiz var ama şu an 300-400 kişi istifa etmiş durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda da yani Türk-İş burada dirayetli bir duruş sergiledi. Bu ileriye dönük bazı sıkıntılar inşallah beraberinde de getirmez. İnşallah hepimiz adına hayırlısı olur. “Umarız ülke içinde en iyisi ne ise o olur”” Bu Olağanüstü Hal (OHAL) hala devam ediyor. Bu kararname ile ülke idam ettiriliyor. Bu 15 Temmuz’dan sonra işyerlerimiz birtakım değişikliklere uğradı. Yani başımızdaki 1. Dereceden işveren değişmiyor ama altındaki birimlerde birtakım değişiklikler oldu. Umarız ülke içinde en iyisi ne ise o olur” dedi. Başkan Yıldız’ın konuşmalarının ardından ASFAT A.Ş. hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra İşyerlerinde yaşanan sıkıntılar, işyeri ziyaretleri, tamamlayıcı sağlık sigortası, kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile toplantı sona erdi.
Türk-Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, 2018 yılının ilk toplantısını sendika binasında Danışma, Denetim, Disiplin ve Temsilciler Kurulu Olağan Ortak adı altında, sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı ilk önce Türk-Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız’ın konuşması ile başladı.

 

Başkan Yıldız 2018 yılının ilk danışma kurulu toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sizlerle 3 ayda bir araya geliyoruz. İnşallah yapacağımız bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülke gündeminde bizi ilgilendiren kısmından biraz bahsedip kendi gündemimize geçeceğiz.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda da yani Türk-İş burada dirayetli bir duruş sergiledi”

Değerli arkadaşlar malumunuz 2018 yılı asgari ücret tespit konusu çalışmalarına ülke şahit oldu. Yani kimin parasını kime veriyorlar, hepsi sizin gözünüzün önünde olan şeyler. Yani 1.603 lira ile nasıl geçinileceği bir türlü söyleyemiyorlar. Yani işçilik giderek farklı bir boyut kazanıyor. Sadece sendikanın ikbali için üye kazanma adına yapılan bu uygulamaların altında yatan tek gerçek var. Biz hak ettiğimiz değeri alamıyoruz maalesef. Şu an 800 üyemiz var ama şu an 300-400 kişi istifa etmiş durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda da yani Türk-İş burada dirayetli bir duruş sergiledi. Bu ileriye dönük bazı sıkıntılar inşallah beraberinde de getirmez. İnşallah hepimiz adına hayırlısı olur.

“Umarız ülke içinde en iyisi ne ise o olur””

Bu Olağanüstü Hal (OHAL) hala devam ediyor. Bu kararname ile ülke idam ettiriliyor. Bu 15 Temmuz’dan sonra işyerlerimiz birtakım değişikliklere uğradı. Yani başımızdaki 1. Dereceden işveren değişmiyor ama altındaki birimlerde birtakım değişiklikler oldu. Umarız ülke içinde en iyisi ne ise o olur” dedi.

Başkan Yıldız’ın konuşmalarının ardından ASFAT A.Ş. hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra İşyerlerinde yaşanan sıkıntılar, işyeri ziyaretleri, tamamlayıcı sağlık sigortası, kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile toplantı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.