LASTİK İŞ

YILDIZ "TERSANE TAŞINMIYOR"

Gündem 11.04.2018 - 16:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILDIZ "TERSANE TAŞINMIYOR"

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi sendika binasında Danışma, Denetim, Disiplin ve Temsilciler Kurulu Olağan Ortak adı altında, sendika üyelerinin katılımıyla toplantı yaptı.

Türk-Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız  iş yerlerinde yaşanan sorunların giderilmesi, üyelerin sorun ve sorunlarına cevap verdi. Tersane Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı’nın günü ve geleceği ile ilgili üyelere bilgi verdi. Gerek Tersane’nin gerek Donanma’nın Gölcük’te kalacağını, taşınmanın ise söz konusu olmadığını söyledi. Yeni işçi alımları ile ilgili süren safahatı anlattı. Yakında yeni işçi alımları olması hakkında, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yıldız konuşmasının devamında, ‘’Bazı şeyleri henüz aşamıyoruz. Raporlar ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Meslek hastası olan kişi, çalıştığı kurumda bir daha çalışamaz. Bu kanun boyunca böyledir. Eğer kişinin meslek hastası tanısını aldığında o işverenin inisiyatifine kalmış bir durumdur. Meslek hastası olanlara biliyorsunuz ki maaş bağlanıyor. Bu bağlamda ne olursa olsun meslek hastası raporu almış her kişiye maaş bağlanması gerekiyor.’’ ‘’Geçtiğimiz haftalarda İlçe Protokolü, Siyasi Parti Başkanları, Sendika ve Oda Başkanları ve Muhtarlar, Donanma Komutanlığı’nı ziyaret etmiştik. Ziyarette Gölcük Donanma Komutanımız Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ile bir konu hakkında konuştuk. Arkadaşlar, Donanma ve Tersane Komutanlığı bir yere gitmiyor. Hepimizin bu konu hakkında bir bilgisi olsun istiyorum. Bu anlamda ileriye dönük baktığımız zaman Gölcük Tersane Komutanlığı benim için çok önemli. Tersane Komutanlığı stratejik konumunu koruyor. Sizden ricam birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdır. Ne olursa olsun işimize sahip çıkalım’’ diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Yıldız’ın konuşmasının ardından Aile Konak Hastanesi Genel Cerrah Uz. Dr. Fahri Yılmaz, sendika üyelerine sağlık semineri vererek meslek hastalığı hakkında da bilgi verdi. Kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile toplantı programı sona erdi.
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi sendika binasında Danışma, Denetim, Disiplin ve Temsilciler Kurulu Olağan Ortak adı altında, sendika üyelerinin katılımıyla toplantı yaptı.

Türk-Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız  iş yerlerinde yaşanan sorunların giderilmesi, üyelerin sorun ve sorunlarına cevap verdi. Tersane Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı’nın günü ve geleceği ile ilgili üyelere bilgi verdi. Gerek Tersane’nin gerek Donanma’nın Gölcük’te kalacağını, taşınmanın ise söz konusu olmadığını söyledi. Yeni işçi alımları ile ilgili süren safahatı anlattı. Yakında yeni işçi alımları olması hakkında, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Yıldız konuşmasının devamında, ‘’Bazı şeyleri henüz aşamıyoruz. Raporlar ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Meslek hastası olan kişi, çalıştığı kurumda bir daha çalışamaz. Bu kanun boyunca böyledir. Eğer kişinin meslek hastası tanısını aldığında o işverenin inisiyatifine kalmış bir durumdur. Meslek hastası olanlara biliyorsunuz ki maaş bağlanıyor. Bu bağlamda ne olursa olsun meslek hastası raporu almış her kişiye maaş bağlanması gerekiyor.’’

‘’Geçtiğimiz haftalarda İlçe Protokolü, Siyasi Parti Başkanları, Sendika ve Oda Başkanları ve Muhtarlar, Donanma Komutanlığı’nı ziyaret etmiştik. Ziyarette Gölcük Donanma Komutanımız Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ile bir konu hakkında konuştuk. Arkadaşlar, Donanma ve Tersane Komutanlığı bir yere gitmiyor. Hepimizin bu konu hakkında bir bilgisi olsun istiyorum. Bu anlamda ileriye dönük baktığımız zaman Gölcük Tersane Komutanlığı benim için çok önemli. Tersane Komutanlığı stratejik konumunu koruyor. Sizden ricam birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdır. Ne olursa olsun işimize sahip çıkalım’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Yıldız’ın konuşmasının ardından Aile Konak Hastanesi Genel Cerrah Uz. Dr. Fahri Yılmaz, sendika üyelerine sağlık semineri vererek meslek hastalığı hakkında da bilgi verdi. Kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile toplantı programı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.