YILDIZ ‘’ZAM TEKLİFİ MASAYA YATIRILDI’’

Ekonomi 11.07.2019 - 18:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YILDIZ ‘’ZAM TEKLİFİ MASAYA YATIRILDI’’

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, devam eden Kamu Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’nde teklif edilen zam oranının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, Kamu Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’nde teklif edilen zam oranını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.  Yıldız, “Hükümetin kamu işçisine önerdiği zam teklifi, kabul edilemez düzeydedir. İlk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 zam teklif ettiler. Bu teklif, işçi kesiminde gayri ciddi algılandı. TÜİK’in açıkladığı son enflasyon oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık yüzde 15,7 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 19,88 artış gerçekleşen bir ortamda bize bunu reva görenler, sosyal adaleti nasıl sağlayacaklar?” dedi. EMEKÇİLERİ ÜZDÜLER Başkan Yıldız, “Her kesime faizsiz kredi, destek kredileri, teşvik kredileri, hibe kredileri adı altında tüm katmanlara para dağıtılırken bu devletin bütçesine katkı sunan ve vergi yükü altında ezilen biz emekçileri derinden üzdüler. Artık bu ülkede, siyasi iktidarlar tarafından üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Verilen bu zam oranlarının tekrar gözden geçirilerek revize edilmesi gerekmektedir. Zam oranları makul düzeye çıkmadığı sürece üretimden gelen bütün gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türk-İş’in alacağı her türlü eylem kararında Harb-İş işçisi, gerekli hassasiyeti gösterecektir” dedi. TOPLANTI YAPILDI Başkan Yıldız, konuşmasının sonunda “27. Dönem Grup Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’nde arabulucu toplantısı yapıldı. Sendikamız ile Türkiye İşveren Sendikaları (TÜHİS) arasında, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) ve bağlı işyerleri için 31 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasından ötürü Arabulucu Toplantısı,  TÜHİS Toplantı Salonu’nda yapıldı. Şimdi 15 günlük yasal süreci bekleyeceğiz” dedi.
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, devam eden Kamu Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’nde teklif edilen zam oranının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, Kamu Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’nde teklif edilen zam oranını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.  Yıldız, “Hükümetin kamu işçisine önerdiği zam teklifi, kabul edilemez düzeydedir. İlk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 zam teklif ettiler. Bu teklif, işçi kesiminde gayri ciddi algılandı. TÜİK’in açıkladığı son enflasyon oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık yüzde 15,7 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 19,88 artış gerçekleşen bir ortamda bize bunu reva görenler, sosyal adaleti nasıl sağlayacaklar?” dedi.

EMEKÇİLERİ ÜZDÜLER
Başkan Yıldız, “Her kesime faizsiz kredi, destek kredileri, teşvik kredileri, hibe kredileri adı altında tüm katmanlara para dağıtılırken bu devletin bütçesine katkı sunan ve vergi yükü altında ezilen biz emekçileri derinden üzdüler. Artık bu ülkede, siyasi iktidarlar tarafından üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Verilen bu zam oranlarının tekrar gözden geçirilerek revize edilmesi gerekmektedir. Zam oranları makul düzeye çıkmadığı sürece üretimden gelen bütün gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türk-İş’in alacağı her türlü eylem kararında Harb-İş işçisi, gerekli hassasiyeti gösterecektir” dedi.

TOPLANTI YAPILDI
Başkan Yıldız, konuşmasının sonunda “27. Dönem Grup Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’nde arabulucu toplantısı yapıldı. Sendikamız ile Türkiye İşveren Sendikaları (TÜHİS) arasında, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) ve bağlı işyerleri için 31 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasından ötürü Arabulucu Toplantısı,  TÜHİS Toplantı Salonu’nda yapıldı. Şimdi 15 günlük yasal süreci bekleyeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.