LASTİK İŞ
ismail

YALI EVLERİ'NİN DEVAMI GELİYOR !

Değirmendere 25.04.2016 - 23:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YALI EVLERİ'NİN DEVAMI GELİYOR !

Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkan evlerin ardından diğerleri içinde Mayıs'da ihale yapılacak. İhalenin ardından proje bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Söz verdik yaptık ilçemizin Tarihi Koridor başlangıcı konumundaki “ Yalı Evleri Restorasyonu” projesiyle bölgenin tarihsel dokusunu yeniden yaşatmayı hedefleyen ve hızla yürüyen çalışmalarını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de yakın bir hassasiyetle takip ediyor.  Başkan Ellibeş “Yalı evlerimizin ikisi tamamlandı.  Kuruldan onay çıktı. Projeleri bitti. Yalı Cami ve kalan evlerimiz için Mayıs ayında ihaleye çıkıyoruz. Yeni retore edilecek bina ve cami bir yıl içerisinde tamamlanacak. Böyle güzel  bir proje. Bir butik otelimiz olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz oluşturulacak. Yöresel ürünlerin pazarlanacağı yenilip içileceği kafeler  olacak. Anat etkinlikleri yapılacak      bir meydan  Bahçe içerisinde Ahşah sempozyumunda çalışacak sanatçılarımız için alanlar ve anfi tiyatroda yerini alacak. Mükemmel bir proje olacak” dedi. Tarihi Doku Değirmendere'de Can Buluyor Tarihsel  bir geçmişi olan “Yalı Evleri”  röleve ve restorasyon çalışması kapsamında bölgedeki  iki  eski tarihi ev aslına sadık kalınarak, yerinde yapımı tamamlanarak bitirildi.  Başkan Ellibeş, “söz verdik yaptık  ve yapmaya devam edeceğiz. Bu projeye bölge halkımız da gerçekten çok önem veriyor. Yıllar öncesi var olan, zamanla adeta yok olmaya yüz tutmuş bu tarihi eserlerimizi günümüze taşıyarak tekrar ortaya çıkmaları adına büyük bir iradenin arkasında durarak, hedeflerimize varıp, bölgemizde ve tüm çevremizde yaşayan halkımızın beklentilerine cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer taraftan çalışmalarımız yoğu
Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkan evlerin ardından diğerleri içinde Mayıs'da ihale yapılacak. İhalenin ardından proje bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Söz verdik yaptık

ilçemizin Tarihi Koridor başlangıcı konumundaki “ Yalı Evleri Restorasyonu” projesiyle bölgenin tarihsel dokusunu yeniden yaşatmayı hedefleyen ve hızla yürüyen çalışmalarını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de yakın bir hassasiyetle takip ediyor.  Başkan Ellibeş “Yalı evlerimizin ikisi tamamlandı.  Kuruldan onay çıktı. Projeleri bitti. Yalı Cami ve kalan evlerimiz için Mayıs ayında ihaleye çıkıyoruz. Yeni retore edilecek bina ve cami bir yıl içerisinde tamamlanacak. Böyle güzel  bir proje. Bir butik otelimiz olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz oluşturulacak. Yöresel ürünlerin pazarlanacağı yenilip içileceği kafeler  olacak. Anat etkinlikleri yapılacak      bir meydan  Bahçe içerisinde Ahşah sempozyumunda çalışacak sanatçılarımız için alanlar ve anfi tiyatroda yerini alacak. Mükemmel bir proje olacak” dedi.

Tarihi Doku Değirmendere'de Can Buluyor
Tarihsel  bir geçmişi olan “Yalı Evleri”  röleve ve restorasyon çalışması kapsamında bölgedeki  iki  eski tarihi ev aslına sadık kalınarak, yerinde yapımı tamamlanarak bitirildi.  Başkan Ellibeş, “söz verdik yaptık  ve yapmaya devam edeceğiz. Bu projeye bölge halkımız da gerçekten çok önem veriyor. Yıllar öncesi var olan, zamanla adeta yok olmaya yüz tutmuş bu tarihi eserlerimizi günümüze taşıyarak tekrar ortaya çıkmaları adına büyük bir iradenin arkasında durarak, hedeflerimize varıp, bölgemizde ve tüm çevremizde yaşayan halkımızın beklentilerine cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer taraftan çalışmalarımız yoğu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.