LASTİK İŞ
ismail

YALI EVLERİ ÜÇ AY SONRA AÇILACAK

Değirmendere 13.09.2017 - 11:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YALI EVLERİ ÜÇ AY SONRA AÇILACAK

Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam ediyor.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Tarih Koridoru Projesi kapsamında Değirmendere Yalı Mahallesinde Yapımı Devam Eden Tarihi Yalı Evleri İnşaatını yerinde inceledi. Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam ediyor. Uzun süre hayalini kurulan ve 2 tanesi bitirilen Yalı Evleri Projesi'nin devamı da hayata geçiyor. Bu projenin bitirilmesiyle birlikte de Değirmendere'ye adeta çağ atlatacak, güzel ve tarihi bir mekan oluşturulmuş olacak. Bu anlamda projede büyük aşama kaydedilmiş durumda ve çalışmalar aynı hızla devam ediyor. Binaların tarihi dokusu da tamamlanmaya başlamış durumda. Başkan Ellibeş tarafından yapılan Yalı evleri inşaat çalışmaları denetimlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman hazır bulundu. Belediyemizin En Önemli Projelerinden Bir Tanesi Daha önceden tarihi iki yalı evini dokusu bozmadan yapan ve büyük beğeni toplayan Değirmendere Yalı Evlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen ve açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,” Tarih Koridoru Projesi çalışmaları başarıyla sürmekte. Tarih Koridoru projemizin en önemli aşamalarından biri olan Değirmendere Yalı Evleri projesi çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Değirmendere Yalı Mahallemizde uzun yıllar önce var olan yalı evlerimizi aslına uygun olarak yeniden imar ve inşa etmekteyiz. Hazırladığımız projemiz Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma kurumunca onaylandıktan sonra ihalesine çıktık ve başarıyla sürüyor.  Üç Ay İçerisinde Hizmete Sunmayı Hedefliyoruz Bu kompleks içerisinde Yalı Evleri projesi içerisinde hem sanatsal etkinliklerin yapılabileceği altyapıyı oluşturuyoruz. Seramik müzemiz, ahşap heykel müzemiz gibi hemde konaklama anlamında bir butik misafirhanemiz söz konusu olacak. Restoranlarımız, kafelerimiz, yöresel ürünlerin satılacağı, pazarlanacağı iş yerlerimiz, amfi sahnemiz, sokağımız , çarşılarımızın bu şekliyle geçmişten kalan tarihi dokuyu günümüze yansıtmış olacağız. Değirmendere'mize Yalı Evleri şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Hem Gölcüğümüzden hem ilimizden hem de Türkiye'mizden farklı bölgeden gelen insanların ziyaret edebileceği mekanları bu şekilde oluşturmuş bulunuyoruz. Allah nasip ederse de 3 ay içerisinde hizmete açmış olacağız. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.  
Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam ediyor.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Tarih Koridoru Projesi kapsamında Değirmendere Yalı Mahallesinde Yapımı Devam Eden Tarihi Yalı Evleri İnşaatını yerinde inceledi.
Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam ediyor. Uzun süre hayalini kurulan ve 2 tanesi bitirilen Yalı Evleri Projesi'nin devamı da hayata geçiyor. Bu projenin bitirilmesiyle birlikte de Değirmendere'ye adeta çağ atlatacak, güzel ve tarihi bir mekan oluşturulmuş olacak. Bu anlamda projede büyük aşama kaydedilmiş durumda ve çalışmalar aynı hızla devam ediyor. Binaların tarihi dokusu da tamamlanmaya başlamış durumda.
Başkan Ellibeş tarafından yapılan Yalı evleri inşaat çalışmaları denetimlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman hazır bulundu.
Belediyemizin En Önemli Projelerinden Bir Tanesi
Daha önceden tarihi iki yalı evini dokusu bozmadan yapan ve büyük beğeni toplayan Değirmendere Yalı Evlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen ve açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,” Tarih Koridoru Projesi çalışmaları başarıyla sürmekte. Tarih Koridoru projemizin en önemli aşamalarından biri olan Değirmendere Yalı Evleri projesi çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Değirmendere Yalı Mahallemizde uzun yıllar önce var olan yalı evlerimizi aslına uygun olarak yeniden imar ve inşa etmekteyiz. Hazırladığımız projemiz Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma kurumunca onaylandıktan sonra ihalesine çıktık ve başarıyla sürüyor. 
Üç Ay İçerisinde Hizmete Sunmayı Hedefliyoruz
Bu kompleks içerisinde Yalı Evleri projesi içerisinde hem sanatsal etkinliklerin yapılabileceği altyapıyı oluşturuyoruz. Seramik müzemiz, ahşap heykel müzemiz gibi hemde konaklama anlamında bir butik misafirhanemiz söz konusu olacak. Restoranlarımız, kafelerimiz, yöresel ürünlerin satılacağı, pazarlanacağı iş yerlerimiz, amfi sahnemiz, sokağımız , çarşılarımızın bu şekliyle geçmişten kalan tarihi dokuyu günümüze yansıtmış olacağız. Değirmendere'mize Yalı Evleri şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Hem Gölcüğümüzden hem ilimizden hem de Türkiye'mizden farklı bölgeden gelen insanların ziyaret edebileceği mekanları bu şekilde oluşturmuş bulunuyoruz. Allah nasip ederse de 3 ay içerisinde hizmete açmış olacağız. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.