LASTİK İŞ
ismail

YALI EVLERİ YÜKSELİYOR

Değirmendere 24.02.2017 - 12:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YALI EVLERİ YÜKSELİYOR

Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam ediyor.

Uzun süre hayalini kurulan ve 2 tanesi bitirilen Yalı Evleri Projesi’nin devamı da hayata geçiyor. Bu projenin bitirilmesiyle birlikte de Değirmendere’ye adeta çağ atlatacak, güzel ve tarihi bir mekan oluşturulmuş olacak. Bu anlamda projede büyük aşama kaydedilmiş durumda ve çalışmalar aynı hızla devam ediyor. Binaların tarihi dokusu da oluşmaya başlamış durumda. Değirmendere’nin Marka Değeri Daha da Artacak Daha önceden tarihi iki yalı evini dokusu bozmadan yapan ve büyük beğeni toplayan Değirmendere Yalı Evlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen ve açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Tarihi Yalı Evleri inşaatımızın yapımı hızla devam etmekte ve proje kapsamında yapımına devam edilen camimizi de inşallah ramazan ayına kadar tamamlamış olacağız ve yöremizin insanları ibadetlerini burada gerçekleştirebilecek. Tüm projenin bitimini hedeflediğimiz tarih ise Haziran Ayının sonu idi ve hedeflediğimiz şekilde de inşaatlarımız hızla sürmekte. Değirmendere’mizin, Gölcük’ümüzün tarihi değerini gün yüzüne çıkaracak bir proje olacak. 12 tane tescilli binadan oluşan projemize muhtelif fonksiyonlar yüklenerek bu bölgedeki turizm canlanacak ve dolayısıyla Değirmendere’mizin marka değeri bir kat daha artacak.   Sosyal Mekanlar Olacak Bu kapsamda Değirmendere Yalı Mahallesi’nde hayat bulacak olan projede cafeler, butik oteller, otantik bahçeler yer alacak ve bu proje sayesinde ilimize gelen turist sayısı da artacaktır. Yurtiçinden ve Yurtdışından insanlarımızın gelip burada ziyaretlerini yapabilecekleri ve istedikleri beklentileri karşılayabilecek alt yapıyı bulduklarını da zamanı geldiğinde hep birlikte göreceğiz. Sanatsal Faaliyetler Burada Yapılacak Yalı Evleri Projemiz sadece Değirmendere’ye değil ilimize de önemli katkılar sağlayacak ve bir camimiz, bir butik otelimiz de olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz oluşturulacak. Yöresel ürünlerin pazarlanacağı yenilip, içileceği kafeler  olacak. Ayrıca  sanat etkinliklerinin yapılabileceği alanımız da bulunacak. Bahçe içerisinde Ahşap Heykel sempozyumunda çalışacak olan sanatçılarımız için alanlar ve amfi tiyatroda yerini alacak. Bu sayede mükemmel bir eser ortaya çıkacak. Bu çalışma safhası içerisinde emeklerini ve katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Değirmendere’deki, bu bölgedeki vatandaşlarımıza şimdiden müjdelerimizi veriyoruz. Gölcük Belediyemizin önemsediği projelerden biri olan Yalı Evleri projemizin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek Haziran ayı sonunda projenin tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirerek sözlerini tamamladı.
Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam ediyor.

Uzun süre hayalini kurulan ve 2 tanesi bitirilen Yalı Evleri Projesi’nin devamı da hayata geçiyor. Bu projenin bitirilmesiyle birlikte de Değirmendere’ye adeta çağ atlatacak, güzel ve tarihi bir mekan oluşturulmuş olacak. Bu anlamda projede büyük aşama kaydedilmiş durumda ve çalışmalar aynı hızla devam ediyor. Binaların tarihi dokusu da oluşmaya başlamış durumda.

Değirmendere’nin Marka Değeri Daha da Artacak

Daha önceden tarihi iki yalı evini dokusu bozmadan yapan ve büyük beğeni toplayan Değirmendere Yalı Evlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen ve açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Tarihi Yalı Evleri inşaatımızın yapımı hızla devam etmekte ve proje kapsamında yapımına devam edilen camimizi de inşallah ramazan ayına kadar tamamlamış olacağız ve yöremizin insanları ibadetlerini burada gerçekleştirebilecek. Tüm projenin bitimini hedeflediğimiz tarih ise Haziran Ayının sonu idi ve hedeflediğimiz şekilde de inşaatlarımız hızla sürmekte. Değirmendere’mizin, Gölcük’ümüzün tarihi değerini gün yüzüne çıkaracak bir proje olacak. 12 tane tescilli binadan oluşan projemize muhtelif fonksiyonlar yüklenerek bu bölgedeki turizm canlanacak ve dolayısıyla Değirmendere’mizin marka değeri bir kat daha artacak.

 

Sosyal Mekanlar Olacak

Bu kapsamda Değirmendere Yalı Mahallesi’nde hayat bulacak olan projede cafeler, butik oteller, otantik bahçeler yer alacak ve bu proje sayesinde ilimize gelen turist sayısı da artacaktır. Yurtiçinden ve Yurtdışından insanlarımızın gelip burada ziyaretlerini yapabilecekleri ve istedikleri beklentileri karşılayabilecek alt yapıyı bulduklarını da zamanı geldiğinde hep birlikte göreceğiz.

Sanatsal Faaliyetler Burada Yapılacak

Yalı Evleri Projemiz sadece Değirmendere’ye değil ilimize de önemli katkılar sağlayacak ve bir camimiz, bir butik otelimiz de olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz oluşturulacak. Yöresel ürünlerin pazarlanacağı yenilip, içileceği kafeler  olacak. Ayrıca  sanat etkinliklerinin yapılabileceği alanımız da bulunacak. Bahçe içerisinde Ahşap Heykel sempozyumunda çalışacak olan sanatçılarımız için alanlar ve amfi tiyatroda yerini alacak. Bu sayede mükemmel bir eser ortaya çıkacak. Bu çalışma safhası içerisinde emeklerini ve katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Değirmendere’deki, bu bölgedeki vatandaşlarımıza şimdiden müjdelerimizi veriyoruz. Gölcük Belediyemizin önemsediği projelerden biri olan Yalı Evleri projemizin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek Haziran ayı sonunda projenin tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.