LASTİK İŞ

"YALANCI" DA YER BULMAK ZOR !

10.04.2015 - 14:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

"YALANCI" DA YER BULMAK ZOR !

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği ‘’Yalancı’’ oyununa sanatseverlerin yoğun ilgisi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının muhteşem bir performans sergiledikleri “Yalancı” adlı oyuna tiyatro severlerin yoğun ilgisi devam ediyor. SDKM Büyük Sahne’de sergilenen oyunun biletleri günler öncesinden tükeniyor.   ÇAPKIN VE YALANCI LEİO’NUN HİKAYESİ Ünlü İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin yazdığı, Levent Süner’in yönetmenliğini yaptığı oyun; küçük bir çocukken memleketinden ayrılan, amcasının yanında büyüyen Lelio’nun, memleketi Venedik’e dönmesiyle başlar. Yalan söylemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş olan Lelio, üstüne üstlük bir de iflah olmaz bir çapkındır. Venedik’te karşılaştığı iki kız kardeşe birden ilgi göstermesiyle işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Lelio, tüm bu yalanlarından gerçek aşkı tanıdığında vazgeçmek isteyecektir; ama su katılmamış bir yalancıya -doğru söylediği zaman da inanılması- son derece güçtü.   ZENGİN KADRO Tarık Leventoğlu’nun dilimize kazandırdığı oyunun yönetmen yardımcılığında Arzu Bigat Baril görev yapıyor. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Erdem Irmak, Utku Oğuz, İrem Kahyaoğlu, Işık Öztorun, Volkan Dinç, Seda Güven Şahin, Nurcan Turhal, Aytek Mete Elgün, Fatih Sevdi, Ezgü Tekin ve Oğuzhan Asak’ın rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında Efter Tunç, ışık tasarımında ise Cafer Yiğiter bulunuyor. İtalyan halk tiyatrosu geleneği ‘Commediadell’arte’nin en seçkin özelliklerini taşıyan oyun olan ‘Yalancı’nın müzikleri Dilan Öztoprak, kareografisi ise Osman Ateş imzasını taşıyor.   WWW.KOCAELİ.BEL.TR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunları hakkında bütün bilgiler www.kocaeli.bel.tr adresinden takip edilebiliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği ‘’Yalancı’’ oyununa sanatseverlerin yoğun ilgisi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının muhteşem bir performans sergiledikleri “Yalancı” adlı oyuna tiyatro severlerin yoğun ilgisi devam ediyor. SDKM Büyük Sahne’de sergilenen oyunun biletleri günler öncesinden tükeniyor.

 

ÇAPKIN VE YALANCI LEİO’NUN HİKAYESİ

Ünlü İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin yazdığı, Levent Süner’in yönetmenliğini yaptığı oyun; küçük bir çocukken memleketinden ayrılan, amcasının yanında büyüyen Lelio’nun, memleketi Venedik’e dönmesiyle başlar. Yalan söylemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş olan Lelio, üstüne üstlük bir de iflah olmaz bir çapkındır. Venedik’te karşılaştığı iki kız kardeşe birden ilgi göstermesiyle işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Lelio, tüm bu yalanlarından gerçek aşkı tanıdığında vazgeçmek isteyecektir; ama su katılmamış bir yalancıya -doğru söylediği zaman da inanılması- son derece güçtü.

 

ZENGİN KADRO

Tarık Leventoğlu’nun dilimize kazandırdığı oyunun yönetmen yardımcılığında Arzu Bigat Baril görev yapıyor. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Erdem Irmak, Utku Oğuz, İrem Kahyaoğlu, Işık Öztorun, Volkan Dinç, Seda Güven Şahin, Nurcan Turhal, Aytek Mete Elgün, Fatih Sevdi, Ezgü Tekin ve Oğuzhan Asak’ın rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında Efter Tunç, ışık tasarımında ise Cafer Yiğiter bulunuyor. İtalyan halk tiyatrosu geleneği ‘Commediadell’arte’nin en seçkin özelliklerini taşıyan oyun olan ‘Yalancı’nın müzikleri Dilan Öztoprak, kareografisi ise Osman Ateş imzasını taşıyor.

 

WWW.KOCAELİ.BEL.TR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunları hakkında bütün bilgiler www.kocaeli.bel.tr adresinden takip edilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.