YARHİSAR 12 YAŞINDA

Gölcük 26.10.2018 - 17:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YARHİSAR 12 YAŞINDA

Gölcük Kavaklı Sahiline 12 yıl önce yerleştirilen Yarhisar Müze Gemisinin 12. Yıl dönümünde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “Gölcük Donanma Komutanlığı iş birliği ile Kavaklı sahiline yerleştirdiğimiz Yar Hisar Müze Gemisi ziyaretçi akınına uğradı. Biz Donanma ile et tırnak gibiyiz” dedi.

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Donanma Komutanlığı iş birliğinde 12 yıl önce Yarhisar Müze Gemisi 3 Parça Halinde Gölcük Kavaklı Sahiline konuşlandırdılar. Her yıl 26 Ekimde yıl dönümü kutlanan Yar Hisar Müze gemisi bu yılda bu gün müze gemisinin bu gün, 12. Yılını dönümü kutlama töreni düzenlendi düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Güzel sanatlar seramik bölüm, emekli Tuğamiral Şevki Şekerefeli, Müze gemi müdürü İlhan Akbulut ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.   Ören öncesi açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “daha dün gibi hatırladığım 2006 yılının bu gününde açılışını yapmıştık. Bunun üzerinden tam 12 yıl geçmiş üzerinden. 112 yıl sonra yine burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman gururla ifade ediyoruz donanma ile iç içe ve bahriyeli şehridir. Bizde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren madem donanma kentiyiz Gölcüğümüzün çeşitli yerinde donanmayı bir takım objelerini yerleştirerek merkezi his etmesini sağlamayı hedefledik. Nihayetinde Gölcük’te yaşayan insanlarımız Donanmaya girmek ve gemileri ziyaret etmek çok zor kısıtlı ve sınırlıydı. Bu anlayış içerisinde bir anlayış ortaya kodum. Dedim ki Donanmamızdan bir gemi alalım bunu karayolun kenarına koyalım. Karayolunda geçen insanların bu kentin donanma kenti olduğunu algılamalarıydı. Girişimlerde bulunduk. O zaman yeni amiralimiz vardı bu girişime çok sıcak baktı. Bir gemi tahsis ettiler. Hedefimiz imam hatip lisesinin karşısında bulunan cep durağın yanıydı. Fakat orası olmadı bizde Kavaklı sahiline yani burada konuşlandırdık. Türkiye’de bir ilk olarak karada yar hisar gemisi müze olarak ta hizmet vermektedir. Bu güne kadar 213 bin ziyaretçimi gerçekleşmiştir “ dedi.   Bu konuşmaların ardından Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Güzel sanatlar seramik bölümünden Yekta Özkan tarafından Yar Hisar Müze gemisine ait seramikten yaptığı panonun açılışı yapıldı. Yar Hisar Müze gemisi için hazırlanan pastayı birlikte kestikten sonra Yapılan açılışın ardından kokteyle geçildi.   Fahri Haner
Gölcük Kavaklı Sahiline 12 yıl önce yerleştirilen Yarhisar Müze Gemisinin 12. Yıl dönümünde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “Gölcük Donanma Komutanlığı iş birliği ile Kavaklı sahiline yerleştirdiğimiz Yar Hisar Müze Gemisi ziyaretçi akınına uğradı. Biz Donanma ile et tırnak gibiyiz” dedi.

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Donanma Komutanlığı iş birliğinde 12 yıl önce Yarhisar Müze Gemisi 3 Parça Halinde Gölcük Kavaklı Sahiline konuşlandırdılar. Her yıl 26 Ekimde yıl dönümü kutlanan Yar Hisar Müze gemisi bu yılda bu gün müze gemisinin bu gün, 12. Yılını dönümü kutlama töreni düzenlendi düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Güzel sanatlar seramik bölüm, emekli Tuğamiral Şevki Şekerefeli, Müze gemi müdürü İlhan Akbulut ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.

 

Ören öncesi açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “daha dün gibi hatırladığım 2006 yılının bu gününde açılışını yapmıştık. Bunun üzerinden tam 12 yıl geçmiş üzerinden. 112 yıl sonra yine burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman gururla ifade ediyoruz donanma ile iç içe ve bahriyeli şehridir. Bizde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren madem donanma kentiyiz Gölcüğümüzün çeşitli yerinde donanmayı bir takım objelerini yerleştirerek merkezi his etmesini sağlamayı hedefledik. Nihayetinde Gölcük’te yaşayan insanlarımız Donanmaya girmek ve gemileri ziyaret etmek çok zor kısıtlı ve sınırlıydı. Bu anlayış içerisinde bir anlayış ortaya kodum. Dedim ki Donanmamızdan bir gemi alalım bunu karayolun kenarına koyalım. Karayolunda geçen insanların bu kentin donanma kenti olduğunu algılamalarıydı. Girişimlerde bulunduk. O zaman yeni amiralimiz vardı bu girişime çok sıcak baktı. Bir gemi tahsis ettiler. Hedefimiz imam hatip lisesinin karşısında bulunan cep durağın yanıydı. Fakat orası olmadı bizde Kavaklı sahiline yani burada konuşlandırdık. Türkiye’de bir ilk olarak karada yar hisar gemisi müze olarak ta hizmet vermektedir. Bu güne kadar 213 bin ziyaretçimi gerçekleşmiştir “ dedi.

 

Bu konuşmaların ardından Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Güzel sanatlar seramik bölümünden Yekta Özkan tarafından Yar Hisar Müze gemisine ait seramikten yaptığı panonun açılışı yapıldı. Yar Hisar Müze gemisi için hazırlanan pastayı birlikte kestikten sonra Yapılan açılışın ardından kokteyle geçildi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.