LASTİK İŞ

YARHİSAR MÜZESİ 10. YIL KUTLAMASINA HAZIR

25.10.2016 - 15:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YARHİSAR MÜZESİ 10. YIL KUTLAMASINA HAZIR

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi kuruluşunun 10. yılında, geminin güvertesinde, protokolü ve Gölcük halkını kutlamaya bekliyor.

1964 yılında A.B.D. inşa edilen Yarhisar, 1964 yılı sonunda ülkemize geldi.1965 yılından 2005 yılına kadar, toplam kırk yıl süresince donanmamızda keşif-karakol gemisi olarak görev yaptı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatının Ege safhasında görev aldı.2005 yılında hizmet dışı kalmasının ardından, 2006 yılında Gölcük-Kavaklı sahiline yerleştirilerek müze haline getirildi. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılarak, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak aralıksız 10 yıldır hizmet veriyor. Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi Yarhisar, Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olarak, bu güne kadar yerli-yabancı 193375 kişiye ev sahipliği yaptı. Tüm Vatandaşımızı Kutlamaya Davet Ediyoruz   Donanma kenti Gölcük’ün simgelerinden olan Yarhisar müze gemisini Gölcük’e kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren belediye başkanı Mehmet Ellibeş,” Gölcük ve çevresi ile diğer şehirlerimizden, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize donanmamızı, savaş gemilerimizi ve donanma kenti Gölcüğümüzü başarıyla tanıtıyoruz ve tanıtmaya da devam ediyoruz. 10. Yıl kutlamamızı gerçekleştireceğimiz 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 14.30’da protokolümüzün katılımıyla birlikte tüm vatandaşlarımızı da törenimize davet ediyoruz.” dedi. Kutlamada; Yarhisar’ın tarihçesi, açılış konuşmaları, 10.yıl pastasının kesilmesi, kokteyl ve hitamında müze geminin gezilmesiyle tören sona erecek. 1980-1985 yılları arasında T.C.G.Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut,” 10.yıl kutlamamıza hazırız. Hava yağışsız olursa tüm misafirlerimizi müze gemimizin güvertesinde ağırlamak istiyoruz. Yağış görülürse de iç bölmelerde kutlamamızı gerçekleştirmeyi planladık” dedi.  
Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi kuruluşunun 10. yılında, geminin güvertesinde, protokolü ve Gölcük halkını kutlamaya bekliyor.

1964 yılında A.B.D. inşa edilen Yarhisar, 1964 yılı sonunda ülkemize geldi.1965 yılından 2005 yılına kadar, toplam kırk yıl süresince donanmamızda keşif-karakol gemisi olarak görev yaptı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatının Ege safhasında görev aldı.2005 yılında hizmet dışı kalmasının ardından, 2006 yılında Gölcük-Kavaklı sahiline yerleştirilerek müze haline getirildi. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılarak, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak aralıksız 10 yıldır hizmet veriyor. Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi Yarhisar, Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olarak, bu güne kadar yerli-yabancı 193375 kişiye ev sahipliği yaptı.

Tüm Vatandaşımızı Kutlamaya Davet Ediyoruz
 

Donanma kenti Gölcük’ün simgelerinden olan Yarhisar müze gemisini Gölcük’e kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren belediye başkanı Mehmet Ellibeş,” Gölcük ve çevresi ile diğer şehirlerimizden, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize donanmamızı, savaş gemilerimizi ve donanma kenti Gölcüğümüzü başarıyla tanıtıyoruz ve tanıtmaya da devam ediyoruz. 10. Yıl kutlamamızı gerçekleştireceğimiz 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 14.30’da protokolümüzün katılımıyla birlikte tüm vatandaşlarımızı da törenimize davet ediyoruz.” dedi. Kutlamada; Yarhisar’ın tarihçesi, açılış konuşmaları, 10.yıl pastasının kesilmesi, kokteyl ve hitamında müze geminin gezilmesiyle tören sona erecek.

1980-1985 yılları arasında T.C.G.Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut,” 10.yıl kutlamamıza hazırız. Hava yağışsız olursa tüm misafirlerimizi müze gemimizin güvertesinde ağırlamak istiyoruz. Yağış görülürse de iç bölmelerde kutlamamızı gerçekleştirmeyi planladık” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.