LASTİK İŞ
ismail

YARHİSAR SEKİZ YAŞINDA

Gölcük 27.10.2014 - 18:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YARHİSAR SEKİZ YAŞINDA

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 8. kuruluş yıldönümü protokolün katılımıyla kutlandı. Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ilk görev yaptığı Yarhisar Gemisine 32 yıl sonra ilk kez ayak bastı

 Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 8. kuruluş yıldönümü protokolün katılımıyla kutlandı. Törene Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü ve Yönetimi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Kent Monseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören ve Kadın meclisi üyeleri katıldı. GEMİ MÜZEMİZİ GÖLCÜK'E KAZANDIRDIK Törende konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Yarhisar müze gemisi 2005 yılında hizmet dışı kalınca deniz kuvvetleri komutanlığı, Kocaeli büyükşehir belediyesi ve gölcük belediyesinin müşterek girişimiyle donanma kenti Gölcük’e Kavaklı sahiline beton zemin üzerine yerleştirildi. Bugün 8. yılını kutluyoruz. Mutluyuz, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. 32 YIL SONRA İLK GÖREV YAPTIĞI GEMİYE AYAK BASTI Kaymakam Adem Yazıcı konuşmasında, “Müze geminin Gölcük’ê kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Törende duygulu bir konuşma yapan Dz. Ana Üs Komutan Tuğamiral Hayrettin İmren ilk görev yerinin Yarhisar Gemisi olduğunu belirterek duygulu anlar yaşadı. İmren, “Bu geminin iki önemli görevi vardı. Birincisi denizaltıalra karşı savaşmak. İkincisi top atışlarıyla denizin üzerinde olan gemilere hücum etmek ve gemileri korumak. Yarhisar çok faal bir gemiydi. Her türlü denizde hareket etme özelliğine sahipti. Bugün burada duygulu anlar yaşıyorum. 32 yıl sonra ilk görev yaptım gemiyi ziyaret etmek beni çok mutlu etti” dedi.Konuşmaların ardından protokol 8. yıl dönümü pastasını keserek birbirleriyle sohbet etti. 
Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 8. kuruluş yıldönümü protokolün katılımıyla kutlandı. Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ilk görev yaptığı Yarhisar Gemisine 32 yıl sonra ilk kez ayak bastı
 Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’nin 8. kuruluş yıldönümü protokolün katılımıyla kutlandı. Törene Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü ve Yönetimi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Kent Monseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören ve Kadın meclisi üyeleri katıldı.
GEMİ MÜZEMİZİ GÖLCÜK'E KAZANDIRDIK
Törende konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Yarhisar müze gemisi 2005 yılında hizmet dışı kalınca deniz kuvvetleri komutanlığı, Kocaeli büyükşehir belediyesi ve gölcük belediyesinin müşterek girişimiyle donanma kenti Gölcük’e Kavaklı sahiline beton zemin üzerine yerleştirildi. Bugün 8. yılını kutluyoruz. Mutluyuz, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
32 YIL SONRA İLK GÖREV YAPTIĞI GEMİYE AYAK BASTI
Kaymakam Adem Yazıcı konuşmasında, “Müze geminin Gölcük’ê kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Törende duygulu bir konuşma yapan Dz. Ana Üs Komutan Tuğamiral Hayrettin İmren ilk görev yerinin Yarhisar Gemisi olduğunu belirterek duygulu anlar yaşadı. İmren, “Bu geminin iki önemli görevi vardı. Birincisi denizaltıalra karşı savaşmak. İkincisi top atışlarıyla denizin üzerinde olan gemilere hücum etmek ve gemileri korumak. Yarhisar çok faal bir gemiydi. Her türlü denizde hareket etme özelliğine sahipti. Bugün burada duygulu anlar yaşıyorum. 32 yıl sonra ilk görev yaptım gemiyi ziyaret etmek beni çok mutlu etti” dedi.Konuşmaların ardından protokol 8. yıl dönümü pastasını keserek birbirleriyle sohbet etti. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.