LASTİK İŞ
ismail

YAŞAMA YOL VERİN, HAYAT KURTARIN!

Sağlık 07.12.2018 - 10:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YAŞAMA YOL VERİN, HAYAT KURTARIN!

112’ye gelen çağrıların 95’i asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Acil ambulans çağrı merkezine ulaşan çağrıların 30’u 112 hekimleri tarafından değerlendirilmekte, acil olmadığı anlaşılan vakalara ambulans yönlendirilmemektedir.

112’ye gelen çağrıların 95’i asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Acil ambulans çağrı merkezine ulaşan çağrıların 30’u 112 hekimleri tarafından değerlendirilmekte, acil olmadığı anlaşılan vakalara ambulans yönlendirilmemektedir.  Ambulans yönlendirilen vakaların yarısının olay yerine ulaşan ekiplerimiz tarafından acil olmadığı anlaşılmaktadır. Bu tür olaylar, 112 sistemini gereksiz yere meşgul etmekte, bu arada diğer hastaların sağlığı olumsuz etkilenebilmektedir.    112 acil ambulans sistemini gereksiz yere meşgul etmek nelere sebep olabilir:   Nefes borusuna yabancı cisim kaçan bir bebek nefes alamadığı için ömür boyu engelli olarak yaşamak zorunda kalabilir, Trafik kazası geçiren bir gencimiz, ömür boyu felç kalabilir, Bir anne adayımız bebeğini kaybedebilir, Kalp krizi geçiren bir baba ardında yetim evlatlar bırakabilir, Şeker düşüklüğü nedeniyle bir insan komaya girebilir,   Ambulansa Nasıl Yol Vermeliyiz? 'Fermuar sistemi' dediğimiz sistem artık ülkemizde de uygulanmaya başlanmıştır. Fermuar sistemi; trafikte acil durumlarda kullanılan ve acil araçlar için diğer araçların açılı bir şekilde yol açmaları yöntemi olarak biliniyor. Özellikle Avrupa'da yaygın olarak kullanılan sistemde araçların orta şeritten açılı bir şekilde sağa ve sola yanaşarak hayat koridoru oluşturmasıyla ortaya çıkıyor. Trafikte ambulans ve itfaiye gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara yol açmak için kullanılıyor. Trafikte Ambulans Siren Sesi Duyunca; >  Sakin olun. >  Hangi yönden geldiğini anlamaya çalışın. >  Yavaşlayın, ani fren yapmayın. >  Mümkünse aracınızı yolun kenarına çekin. >  Kavşakta iseniz yola çıkmadan ambulansın geçmesini bekleyin. >  Yol açmak için şerit değiştirecekseniz mutlaka kurallara uyun. Sinyal kullanın. >  Ambulans güvenle geçtikten sonra yolunuza kurallara uyarak devam edin. >  Ambulansın peşinde sürat yapmayın ve uygun fren mesafesi bırakın.  Siren tüm araçların duyması ve yolu açmaları içindir. Araç sürücüleri ambulansın ilerleyişini kolaylaştırmak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve ambulans tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek mecburiyetindedir. Yaşama Yol Verin, Hayat Kurtarın!  
112’ye gelen çağrıların 95’i asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Acil ambulans çağrı merkezine ulaşan çağrıların 30’u 112 hekimleri tarafından değerlendirilmekte, acil olmadığı anlaşılan vakalara ambulans yönlendirilmemektedir.

112’ye gelen çağrıların 95’i asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Acil ambulans çağrı merkezine ulaşan çağrıların 30’u 112 hekimleri tarafından değerlendirilmekte, acil olmadığı anlaşılan vakalara ambulans yönlendirilmemektedir.

 Ambulans yönlendirilen vakaların yarısının olay yerine ulaşan ekiplerimiz tarafından acil olmadığı anlaşılmaktadır. Bu tür olaylar, 112 sistemini gereksiz yere meşgul etmekte, bu arada diğer hastaların sağlığı olumsuz etkilenebilmektedir.   

112 acil ambulans sistemini gereksiz yere meşgul etmek nelere sebep olabilir:

  Nefes borusuna yabancı cisim kaçan bir bebek nefes alamadığı için ömür boyu engelli olarak yaşamak zorunda kalabilir,

Trafik kazası geçiren bir gencimiz, ömür boyu felç kalabilir,

Bir anne adayımız bebeğini kaybedebilir,

Kalp krizi geçiren bir baba ardında yetim evlatlar bırakabilir,

Şeker düşüklüğü nedeniyle bir insan komaya girebilir,

 

Ambulansa Nasıl Yol Vermeliyiz?

'Fermuar sistemi' dediğimiz sistem artık ülkemizde de uygulanmaya başlanmıştır. Fermuar sistemi; trafikte acil durumlarda kullanılan ve acil araçlar için diğer araçların açılı bir şekilde yol açmaları yöntemi olarak biliniyor. Özellikle Avrupa'da yaygın olarak kullanılan sistemde araçların orta şeritten açılı bir şekilde sağa ve sola yanaşarak hayat koridoru oluşturmasıyla ortaya çıkıyor. Trafikte ambulans ve itfaiye gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara yol açmak için kullanılıyor.

Trafikte Ambulans Siren Sesi Duyunca;

>  Sakin olun.

>  Hangi yönden geldiğini anlamaya çalışın.

>  Yavaşlayın, ani fren yapmayın.

>  Mümkünse aracınızı yolun kenarına çekin.

>  Kavşakta iseniz yola çıkmadan ambulansın geçmesini bekleyin.

>  Yol açmak için şerit değiştirecekseniz mutlaka kurallara uyun. Sinyal kullanın.

>  Ambulans güvenle geçtikten sonra yolunuza kurallara uyarak devam edin.

>  Ambulansın peşinde sürat yapmayın ve uygun fren mesafesi bırakın.

 Siren tüm araçların duyması ve yolu açmaları içindir. Araç sürücüleri ambulansın ilerleyişini kolaylaştırmak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve ambulans tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek mecburiyetindedir.

Yaşama Yol Verin, Hayat Kurtarın!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.