LASTİK İŞ
ismail

''YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ''

02.10.2019 - 18:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ''

İçişleri Bakanlığı tarafından Trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" adlı projesi kapsamında başlatılan ve 81 il ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen ve 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeliyle birlikte gerçekleştirilecek olan “Yaya Güvenliği” nöbetine Kaymakam Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'de katıldı.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" Proje Kapsamında “Yaya Güvenliği” uygulamasına  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, Gölcük Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ Kamu Kurumları Daire Müdürleri, Okul Müdürleri katıldı. Uygulamada Trafik ve asayiş ekiplerinden 54 polis ile 21 jandarma görev aldı.  İNSAN YAŞAMI ÇOK ÖNEMLİ Kaymakam Cengiz Karabulut; “Tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı yapılan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" Proje Kapsamında “Yaya Güvenliği” uygılaması yapıyoruz. Bu günkü çalışmalarımızı da ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Amacımız buradaki yaya geçitlerindeki kazaları minimuma indirebilmek. Yapılan statikleri çalışmalarda yaya geçitlerindeki meydana gelen kazalarda can kaybı ve yaralanmalar gerçekleşmiş olduğunu tespit edildi. Özelikle yaya ve okul geçitlerinde bu proje hayati kazandırmak suretiyle sürücülerimize bir duyarlılık oluşturup oluşması muhtemel kazalar milimize etmeye amacı gidiyoruz. Bu uygulamaya bizzat  ben, Gölcük Belediye Başkanımız, Jandarma komutanı, Emniyet müdürü ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladılar. Buradaki amacımız sürücülerin dikkat etmeleri için bir farkındalık yaratmaktır. Bizim için insanın bizim için insan yaşamı çok önemlidir.  Bir yayanın yaya geçişine girdiğinde sürücü yavaşlayarak durmalı ve yaya geçtikten sonra sürücü yoluna devam etmeli. Çünkü biz hepimiz hem sürücü ve yayayız. Çünkü hem sürücü olarak hem yaya olarak trafikteyiz” dedi. PROJEYİ DESTEKLİYORUZ Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Bilindiği üzere şehir içerisinde yollarımız sınırlı ve sabit durumda.  Özellikle şehrin nüfusu, araç sayısı günden güne artıyor. Araç sayıları orantılı olarak artmasıyla ama yollarımız orantılı olarak artmıyor. Dolayısıyla buradaki aracın sayısının artmasıyla şehir içerisindeki nüfusun sayısı artmasıyla orantılı kaza olma olasılığı artıyor. İçişleri bakanlığın bu farkındalık oluşabilmesi açısında yaptığı proje son derece yerinde. Bu projeyi sonuna kadar biz destekliyoruz. Sizlerinde bu projeyi daha genişleterek duyurabilmesi çok önemlidir. Nihayetinde çocuklarımızın ve yayalarımızın can güvenliğini, emniyeti sağlanabilmesi işaretlere ve işaretçilere kesinlikle rivayet edilmesi gerekir. Bu konuda farkındalıkta kurallara harfiyen uyulması muhtemel kazaların önüne geçilecektir. Bu itibarla çocuklarımızın hem eğitimi açısında hem sürücüler bu konuda bilinçlendirilmesi açısında yapılan etkinlik yararlı bir etkinliktir. Bizde belediye olarak üzerimize düşen görevi bu zamana kadar yerine getirdik. Bundan sonrada yerine getireceğiz” dedi.  SÜRÜCÜLERİ UYARDILAR Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer sürücülere broşür dağıtarak trafikte dikkatli olmalarını sürücülere aktardı. Fahri Haner
İçişleri Bakanlığı tarafından Trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" adlı projesi kapsamında başlatılan ve 81 il ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen ve 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeliyle birlikte gerçekleştirilecek olan “Yaya Güvenliği” nöbetine Kaymakam Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'de katıldı.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" Proje Kapsamında “Yaya Güvenliği” uygulamasına  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, Gölcük Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ Kamu Kurumları Daire Müdürleri, Okul Müdürleri katıldı. Uygulamada Trafik ve asayiş ekiplerinden 54 polis ile 21 jandarma görev aldı. 

İNSAN YAŞAMI ÇOK ÖNEMLİ
Kaymakam Cengiz Karabulut; “Tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı yapılan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" Proje Kapsamında “Yaya Güvenliği” uygılaması yapıyoruz. Bu günkü çalışmalarımızı da ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Amacımız buradaki yaya geçitlerindeki kazaları minimuma indirebilmek. Yapılan statikleri çalışmalarda yaya geçitlerindeki meydana gelen kazalarda can kaybı ve yaralanmalar gerçekleşmiş olduğunu tespit edildi. Özelikle yaya ve okul geçitlerinde bu proje hayati kazandırmak suretiyle sürücülerimize bir duyarlılık oluşturup oluşması muhtemel kazalar milimize etmeye amacı gidiyoruz. Bu uygulamaya bizzat  ben, Gölcük Belediye Başkanımız, Jandarma komutanı, Emniyet müdürü ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladılar. Buradaki amacımız sürücülerin dikkat etmeleri için bir farkındalık yaratmaktır. Bizim için insanın bizim için insan yaşamı çok önemlidir.  Bir yayanın yaya geçişine girdiğinde sürücü yavaşlayarak durmalı ve yaya geçtikten sonra sürücü yoluna devam etmeli. Çünkü biz hepimiz hem sürücü ve yayayız. Çünkü hem sürücü olarak hem yaya olarak trafikteyiz” dedi.

PROJEYİ DESTEKLİYORUZ
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Bilindiği üzere şehir içerisinde yollarımız sınırlı ve sabit durumda.  Özellikle şehrin nüfusu, araç sayısı günden güne artıyor. Araç sayıları orantılı olarak artmasıyla ama yollarımız orantılı olarak artmıyor. Dolayısıyla buradaki aracın sayısının artmasıyla şehir içerisindeki nüfusun sayısı artmasıyla orantılı kaza olma olasılığı artıyor. İçişleri bakanlığın bu farkındalık oluşabilmesi açısında yaptığı proje son derece yerinde. Bu projeyi sonuna kadar biz destekliyoruz. Sizlerinde bu projeyi daha genişleterek duyurabilmesi çok önemlidir. Nihayetinde çocuklarımızın ve yayalarımızın can güvenliğini, emniyeti sağlanabilmesi işaretlere ve işaretçilere kesinlikle rivayet edilmesi gerekir. Bu konuda farkındalıkta kurallara harfiyen uyulması muhtemel kazaların önüne geçilecektir. Bu itibarla çocuklarımızın hem eğitimi açısında hem sürücüler bu konuda bilinçlendirilmesi açısında yapılan etkinlik yararlı bir etkinliktir. Bizde belediye olarak üzerimize düşen görevi bu zamana kadar yerine getirdik. Bundan sonrada yerine getireceğiz” dedi. 

SÜRÜCÜLERİ UYARDILAR
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer sürücülere broşür dağıtarak trafikte dikkatli olmalarını sürücülere aktardı.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.