LASTİK İŞ
ismail

YAYLADAN DÖNÜŞ ŞENLİĞİ BAŞLADI

21.11.2019 - 17:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YAYLADAN DÖNÜŞ ŞENLİĞİ BAŞLADI

Gölcük'te uzun zamandan beri hizmet veren Gölcük Giresunlular Derneği ilçemizde birçok kültürel etkinlikler gerçekleştirdiler. Bu kapsamda yayladan dönüş etkinliğine başlayarak şenlik yapılan alanda yöresel ve kültürel gıdalarla stant açma hazırlıklarını tamamladılar.

İlçemizde uzun zamandan beri kurularak hizmet veren Gölcük Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla ilçemizde birçok etkinlikler gerçekleştirdiler. Bu etkinlik kapsamında bu yıl Yayladan Dönüş adlı projesini hayata geçirerek Gölcük Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi Eski Gazi Ortaokulu alanında kültürel ve yöresel gıda, giyim aynı zamanda Karadeniz'in vaz geçilmezi olan kemençeler, mutfak malzemelerinin stantları kuruldu.  Giresun'un yöresel gıda ürünleri olan peynir çeşitleri, tereyağı çeşitleri, bal ürünleri, pestil ve kome çeşitleri tamamen yöresel ve organiktir. Bunun yanında yöresel ve kültürel giyimleri 7 yaşından 70 yaşına kadar getirilerek stantlara dizdiler. Derneğinin düzenlenmiş olduğu Yayladan Dönüş şenliği dün itibaren alanda yerini aldı. Yayladan dönüş şenliğinin açılışı 23 Kasım Cumartesi saat 18 de gerçekleşecektir. Bu şenlik 24 Kasım akşamı son bulacaktır. Şenlik boyunca yöresel sanatçılar sahne alırken, stantlara konulan yöresel gıda ve giyim Gölcük halkının satışlarına sunulacaktır.  Fahri Haner     
Gölcük'te uzun zamandan beri hizmet veren Gölcük Giresunlular Derneği ilçemizde birçok kültürel etkinlikler gerçekleştirdiler. Bu kapsamda yayladan dönüş etkinliğine başlayarak şenlik yapılan alanda yöresel ve kültürel gıdalarla stant açma hazırlıklarını tamamladılar.

İlçemizde uzun zamandan beri kurularak hizmet veren Gölcük Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla ilçemizde birçok etkinlikler gerçekleştirdiler. Bu etkinlik kapsamında bu yıl Yayladan Dönüş adlı projesini hayata geçirerek Gölcük Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi Eski Gazi Ortaokulu alanında kültürel ve yöresel gıda, giyim aynı zamanda Karadeniz'in vaz geçilmezi olan kemençeler, mutfak malzemelerinin stantları kuruldu. 

Giresun'un yöresel gıda ürünleri olan peynir çeşitleri, tereyağı çeşitleri, bal ürünleri, pestil ve kome çeşitleri tamamen yöresel ve organiktir. Bunun yanında yöresel ve kültürel giyimleri 7 yaşından 70 yaşına kadar getirilerek stantlara dizdiler. Derneğinin düzenlenmiş olduğu Yayladan Dönüş şenliği dün itibaren alanda yerini aldı. Yayladan dönüş şenliğinin açılışı 23 Kasım Cumartesi saat 18 de gerçekleşecektir. Bu şenlik 24 Kasım akşamı son bulacaktır. Şenlik boyunca yöresel sanatçılar sahne alırken, stantlara konulan yöresel gıda ve giyim Gölcük halkının satışlarına sunulacaktır. 
Fahri Haner     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.