YAZICI ''BİN AYDAN DAHA HAYIRLI GECE''

Gündem 21.06.2017 - 09:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YAZICI ''BİN AYDAN DAHA HAYIRLI GECE''

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Kadir Gecesi mesajı yayınladı. Müftü Yazıcı “Bizleri yeniden ramazana ve nihayetinde kadir gecesine eriştiren Rabbimize hamd olsun. Bin aydan daha hayırlı, kulların ilahi rahmet denizine daldığı bir zaman dilimindeyiz.

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Kadir Gecesi mesajı yayınladı. Müftü Yazıcı “Bizleri yeniden ramazana ve nihayetinde kadir gecesine eriştiren Rabbimize hamd olsun. Bin aydan daha hayırlı, kulların ilahi rahmet denizine daldığı bir zaman dilimindeyiz. Öyle ki bu gece Rabbimiz tarafından Kur’an-ı Kerimde bildirilmiştir. Mekke’de inen kadir süresi temel olarak üç meseleden bahseder. 1.O gecenin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu, 2.Meleklerin ve Ruh’un, o gece Allah’ın izniyle, Allah’ın takdir ettiği her iş için indiğini, 3.Tan yeri ağarıncaya kadar o gecenin her bakımdan selam gecesi olduğunu bildiriyor. Ramazan’ı ramazan yapan o aydaki bir gecede Kur’an-ı Kerim’in indirilmiş olmasıdır. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen yüce kitabımızı ramazanda daha çok okur ve Rabbimizi daha iyi anlamaya çalışırız. Mukabele aslında Müslümanlık iddiamızın sağlamasını yapma çalışmasıdır. Kulluğumuzun ne kadar Allah’ın rızasına uygun olduğunun sağlamasını yaparız okuduğumuz mukabelerle. Evlerimizin ne kadar Müslümanca olduğunu, alış verişimizin ne kadar Müslümanca olduğunu, insan ilişkilerimizin ne kadar Müslümanca olduğunu gözden geçirip, yaşantımızı düzgün bir Müslüman hayatına dönüştürme çabasıdır mukabele. Alimler kadir gecesinin “istiğfar ve dönüşüm gecesi” olduğunu söylerler Bu vesileyle geçen ömrümüzün muhasebesini yaparak nefsimizin bağışlanması ve değişimi için gayret gösterelim. Sabaha kadar yeryüzünün selamet içerisinde olduğu bir gece, gönlümüzün de selamete ermesi için muhteşem bir fırsattır. Belki onlarca defa yaşadığımız ama değişimi yaşayamadığımız ramazanları geride bırakmış olabiliriz. Ancak Rabbimizin yeniden fırsat verip bizi eriştirdiği ve güzelce değerlendirme imkânımız olan bu ramazan, kalbimizi hatalardan, azalarımızı günahlardan arındırmak için yeni bir fırsattır. Alimler kadir gecesinin “istiğfar ve dönüşüm gecesi” olduğunu söylerler. Kadir gecesinin bize bağışlanmasının nedeni günahlarımızdan arınma umudumuzdur. “Affedilenlerden olmak duasıyla, kadir gecemiz mübarek olsun” “Bu gece teravih için evden salat-ü selamlarla, tekbirlerle çıkalım. Ramazan dışında yakalayamadığımız ancak ramazanda kalbimizi süsleyen haşyet duygusuyla birlikte camilerimizde sükunet içerisinde namazlarımızı kılıp dua edelim. Kendimizi Rabbimize bağışlatıncaya kadar günahlarımız için, soyumuzdan gelecek hayırlı evlatlar için, Ümmeti Muhammed için dua edelim. Öyle ki bayram sabahına eriştiğimizde kendimizi bağışlatmış olmanın sevincini yaşayalım birlikte. Hz.Âişe’nin şöyle dediği rivayet edilir: “Ey! Allah’ın Resûlü kadir gecesine rastlarsam ne diyeyim? Buyurdular ki; Allahım! Sen affedicisin, cömertsin. Affetmeyi seversin. Beni de affet. ”[Tirmizî, Daavât, 84.]’ de. Affedilenlerden olmak duasıyla, kadir gecemiz mübarek olsun.”
Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Kadir Gecesi mesajı yayınladı. Müftü Yazıcı “Bizleri yeniden ramazana ve nihayetinde kadir gecesine eriştiren Rabbimize hamd olsun. Bin aydan daha hayırlı, kulların ilahi rahmet denizine daldığı bir zaman dilimindeyiz.

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Kadir Gecesi mesajı yayınladı. Müftü Yazıcı “Bizleri yeniden ramazana ve nihayetinde kadir gecesine eriştiren Rabbimize hamd olsun. Bin aydan daha hayırlı, kulların ilahi rahmet denizine daldığı bir zaman dilimindeyiz.
Öyle ki bu gece Rabbimiz tarafından Kur’an-ı Kerimde bildirilmiştir. Mekke’de inen kadir süresi temel olarak üç meseleden bahseder.
1.O gecenin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu,
2.Meleklerin ve Ruh’un, o gece Allah’ın izniyle, Allah’ın takdir ettiği her iş için indiğini,
3.Tan yeri ağarıncaya kadar o gecenin her bakımdan selam gecesi olduğunu bildiriyor.
Ramazan’ı ramazan yapan o aydaki bir gecede Kur’an-ı Kerim’in indirilmiş olmasıdır. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen yüce kitabımızı ramazanda daha çok okur ve Rabbimizi daha iyi anlamaya çalışırız. Mukabele aslında Müslümanlık iddiamızın sağlamasını yapma çalışmasıdır. Kulluğumuzun ne kadar Allah’ın rızasına uygun olduğunun sağlamasını yaparız okuduğumuz mukabelerle. Evlerimizin ne kadar Müslümanca olduğunu, alış verişimizin ne kadar Müslümanca olduğunu, insan ilişkilerimizin ne kadar Müslümanca olduğunu gözden geçirip, yaşantımızı düzgün bir Müslüman hayatına dönüştürme çabasıdır mukabele. Alimler kadir gecesinin “istiğfar ve dönüşüm gecesi” olduğunu söylerler Bu vesileyle geçen ömrümüzün muhasebesini yaparak nefsimizin bağışlanması ve değişimi için gayret gösterelim. Sabaha kadar yeryüzünün selamet içerisinde olduğu bir gece, gönlümüzün de selamete ermesi için muhteşem bir fırsattır. Belki onlarca defa yaşadığımız ama değişimi yaşayamadığımız ramazanları geride bırakmış olabiliriz. Ancak Rabbimizin yeniden fırsat verip bizi eriştirdiği ve güzelce değerlendirme imkânımız olan bu ramazan, kalbimizi hatalardan, azalarımızı günahlardan arındırmak için yeni bir fırsattır. Alimler kadir gecesinin “istiğfar ve dönüşüm gecesi” olduğunu söylerler.

Kadir gecesinin bize bağışlanmasının nedeni günahlarımızdan arınma umudumuzdur. “Affedilenlerden olmak duasıyla, kadir gecemiz mübarek olsun” “Bu gece teravih için evden salat-ü selamlarla, tekbirlerle çıkalım. Ramazan dışında yakalayamadığımız ancak ramazanda kalbimizi süsleyen haşyet duygusuyla birlikte camilerimizde sükunet içerisinde namazlarımızı kılıp dua edelim.

Kendimizi Rabbimize bağışlatıncaya kadar günahlarımız için, soyumuzdan gelecek hayırlı evlatlar için, Ümmeti Muhammed için dua edelim. Öyle ki bayram sabahına eriştiğimizde kendimizi bağışlatmış olmanın sevincini yaşayalım birlikte. Hz.Âişe’nin şöyle dediği rivayet edilir: “Ey! Allah’ın Resûlü kadir gecesine rastlarsam ne diyeyim? Buyurdular ki; Allahım! Sen affedicisin, cömertsin. Affetmeyi seversin. Beni de affet. ”[Tirmizî, Daavât, 84.]’ de. Affedilenlerden olmak duasıyla, kadir gecemiz mübarek olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.