LASTİK İŞ
ismail

YAZICI ''KİMSE İSTEYEREK ENGELLİ OLMAZ''

30.11.2016 - 09:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YAZICI ''KİMSE İSTEYEREK ENGELLİ OLMAZ''

Kaymakam Adem Yazıcı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yazıcı “Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar” dedi.

Kaymakam Adem  Yazıcı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yazıcı “Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar” dedi. SORUNLAR HEPİMİZİNDİR Kaymakam Yazıcı “Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla, “engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla” 3 Aralık tarihini Engelliler günü olarak ilan etmiştir. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli insanlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Son yıllarda ülkemizde engelli fertlerin kanuni haklarının ve hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar artmaktadır. Engelli fertlerin eğitim, sağlık gibi temel haklardan eşit olarak yararlanabilmeleri için İlçemizde de bu anlamda başarılı çalışmalar yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarına da teşekkürlerimi sunmak istiyorum.  Engelleri sevgi ve beraberlik içinde aşacağımıza olan inancım tamdır. Engellerine rağmen hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, toplum için önemli bir güç kaynağıdır”şeklinde konuştu. KİMSE İSTEYEREK ENGELLİ OLMAZ Yazıcı “Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Bu anlamda yapılacak en önemli hizmet, onlara beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş ve üretim imkanı sağlayarak onları üretken ve toplum için verimli birer insan kaynağı haline getirmektir.  Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm engelli bireylerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum”dedi
Kaymakam Adem Yazıcı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yazıcı “Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar” dedi.

Kaymakam Adem  Yazıcı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yazıcı “Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar” dedi.

SORUNLAR HEPİMİZİNDİR
Kaymakam Yazıcı “Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla, “engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla” 3 Aralık tarihini Engelliler günü olarak ilan etmiştir.
Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli insanlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır.
Son yıllarda ülkemizde engelli fertlerin kanuni haklarının ve hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar artmaktadır. Engelli fertlerin eğitim, sağlık gibi temel haklardan eşit olarak yararlanabilmeleri için İlçemizde de bu anlamda başarılı çalışmalar yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarına da teşekkürlerimi sunmak istiyorum.  Engelleri sevgi ve beraberlik içinde aşacağımıza olan inancım tamdır. Engellerine rağmen hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, toplum için önemli bir güç kaynağıdır”şeklinde konuştu.

KİMSE İSTEYEREK ENGELLİ OLMAZ
Yazıcı “Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Bu anlamda yapılacak en önemli hizmet, onlara beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş ve üretim imkanı sağlayarak onları üretken ve toplum için verimli birer insan kaynağı haline getirmektir. 
Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm engelli bireylerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum”dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.