YAZICI “SARAYLI TURİZME AÇILDI“

20.04.2016 - 17:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YAZICI “SARAYLI TURİZME AÇILDI“

Saraylı köyündeki kadınlar, Gölcük belediyesinin desteği ile hayata geçirilen proje ile köydeki kadınlar evlerinde hazırladıkları salça, turşu, peynir, yoğurt, tarhana gibi gıda ürünleriyle bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle ve açtıkları gözlemelerle aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Saraylı köyündeki kadınlar, kurdukları pazar yerinde bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra evlerinde hazırladıkları gıda ürünlerini satmaya devam ediyor. Gölcük belediyesinin desteği ile hayata geçirilen projeye köydeki kadınlar evlerinde hazırladıkları salça, turşu, peynir, yoğurt, tarhana gibi gıda ürünleriyle bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle ve açtıkları gözlemelerle aile bütçesine katkı sağlıyorlar. ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER VAR Bursa'nın Cumalıkazık köyünden esinlenerek kurdukları pazarda tüm ürünlerin kendi el emekleri olduğunu belirten kadınlar "Evde hazırladığımız kendi ürünlerimizi tezgahlarımızda satıyoruz. Çok fazla ilgi olacağını düşünömemiştik ama İstanbul ve Kocaeli’nin farklı ilçelerinden gelenler var. Yıllardır köyümüzün bu alanı bomboş duruyordu. Bugüne kadar hiçbir değişiklik yaşanmadı. Köyümüzde bu değişikliği biz yaşattık. Bu pazar, kadınların öncülüğünde çok işler başarılacağının kanıtıdır. Aile bütçesine kadınların katkısı çok önemlidir. Gölcük Saraylı köyü kadınları olarak bu projemizin hayata geçmesinin gururunu yaşıyoruz. Bize destek verenlere teşekkür ediyoruz"dediler KADINLARA TEŞEKKÜR Saraylı köyünün muhtarı Rıfat Büyükbudak ise projelerinden dolayı köyün kadınlarına teşekkür ederek, her türlü çalışmalarına destek vereceğini dile getirdi. "Kadınlarımızın sayesinde köyümüz daha da canlanmaya başladı. Köyümüzün kadınları evlerinde ürettiği gıdaları köy meydanında pazar kurarak tezgaha koydular dedi. PROTOKOLDEN ALIŞVERİŞ Saraylı kadınlarının kurduğu köylü pazarından Kaymakam Adem Yazıcı, belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’de ziyaret ederek alışverişlerini yapıyorlar. SARAYLI TURİZME AÇILDI Saraylı köyünde çınar ağacı, evler ve caminin Osmanlı dönemine ait olduğunu belirten Kaymakam Yazıcı, "Amacımız, Tarih Koridoru Projesi kapsamında bu alanda bulunan ve Osmanlı'dan kalan eserleri turizme kazandırmaktır. Bu tarihi eserlere sahip çıkarken, aynı zamanda Saraylı'da tarımsal, yöresel ve ev ürünleri üreterek satması için bizler kadınların tüm çalışmalarına destek veriyoruz. Köylü kadınlarımızın açtığı pazar ssayesinde ilçe dışından kişilerde gelerek hem Saraylı’yı hem de Örcün’ü geziyorlar. Saraylı Köyündeki kadınlarımız köyümüze hareketlilik getirdiler" şeklinde konuştu. KADINLARIMIZI DESTEKLİYORUZ Başkan Ellibeş ise Gölcük Belediyesi ile projeyi desteklediklerini belirterek, Tarih Koridoru Projesi'nin Değirmendere, Saraylı, Kazıklı Kervan Saray ve Ilıca'yı kapsadığını belirtti. Ellibeş, "Saraylı Meydan çalışmasını tamamladık. Bursa Cumalıkazık köyüne gezi düzenledik. Bu geziye Saraylı köyü kadınları katıldı. Oradaki çalışmalara esinlenerek, kadınlarımız burada bu güzel ve önemli bir çalışmaya imzalarını attılar. Bizler bu çalışmalar daha da iyi olması için Saraylı'da bulunan evi Saraylı köyü için restorasyonu yapmaya başladık.  Kadınlarımızın çalışmalarını destekliyoruz"  Pazarda özellikle yeşil renkteki yumurtalar dikkat çekiyor.
Saraylı köyündeki kadınlar, Gölcük belediyesinin desteği ile hayata geçirilen proje ile köydeki kadınlar evlerinde hazırladıkları salça, turşu, peynir, yoğurt, tarhana gibi gıda ürünleriyle bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle ve açtıkları gözlemelerle aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Saraylı köyündeki kadınlar, kurdukları pazar yerinde bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra evlerinde hazırladıkları gıda ürünlerini satmaya devam ediyor.
Gölcük belediyesinin desteği ile hayata geçirilen projeye köydeki kadınlar evlerinde hazırladıkları salça, turşu, peynir, yoğurt, tarhana gibi gıda ürünleriyle bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle ve açtıkları gözlemelerle aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER VAR
Bursa'nın Cumalıkazık köyünden esinlenerek kurdukları pazarda tüm ürünlerin kendi el emekleri olduğunu belirten kadınlar "Evde hazırladığımız kendi ürünlerimizi tezgahlarımızda satıyoruz. Çok fazla ilgi olacağını düşünömemiştik ama İstanbul ve Kocaeli’nin farklı ilçelerinden gelenler var. Yıllardır köyümüzün bu alanı bomboş duruyordu. Bugüne kadar hiçbir değişiklik yaşanmadı. Köyümüzde bu değişikliği biz yaşattık. Bu pazar, kadınların öncülüğünde çok işler başarılacağının kanıtıdır. Aile bütçesine kadınların katkısı çok önemlidir. Gölcük Saraylı köyü kadınları olarak bu projemizin hayata geçmesinin gururunu yaşıyoruz. Bize destek verenlere teşekkür ediyoruz"dediler

KADINLARA TEŞEKKÜR
Saraylı köyünün muhtarı Rıfat Büyükbudak ise projelerinden dolayı köyün kadınlarına teşekkür ederek, her türlü çalışmalarına destek vereceğini dile getirdi.
"Kadınlarımızın sayesinde köyümüz daha da canlanmaya başladı. Köyümüzün kadınları evlerinde ürettiği gıdaları köy meydanında pazar kurarak tezgaha koydular dedi.
PROTOKOLDEN ALIŞVERİŞ
Saraylı kadınlarının kurduğu köylü pazarından Kaymakam Adem Yazıcı, belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’de ziyaret ederek alışverişlerini yapıyorlar.

SARAYLI TURİZME AÇILDI
Saraylı köyünde çınar ağacı, evler ve caminin Osmanlı dönemine ait olduğunu belirten Kaymakam Yazıcı, "Amacımız, Tarih Koridoru Projesi kapsamında bu alanda bulunan ve Osmanlı'dan kalan eserleri turizme kazandırmaktır. Bu tarihi eserlere sahip çıkarken, aynı zamanda Saraylı'da tarımsal, yöresel ve ev ürünleri üreterek satması için bizler kadınların tüm çalışmalarına destek veriyoruz. Köylü kadınlarımızın açtığı pazar ssayesinde ilçe dışından kişilerde gelerek hem Saraylı’yı hem de Örcün’ü geziyorlar. Saraylı Köyündeki kadınlarımız köyümüze hareketlilik getirdiler" şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZI DESTEKLİYORUZ
Başkan Ellibeş ise Gölcük Belediyesi ile projeyi desteklediklerini belirterek, Tarih Koridoru Projesi'nin Değirmendere, Saraylı, Kazıklı Kervan Saray ve Ilıca'yı kapsadığını belirtti. Ellibeş, "Saraylı Meydan çalışmasını tamamladık. Bursa Cumalıkazık köyüne gezi düzenledik. Bu geziye Saraylı köyü kadınları katıldı. Oradaki çalışmalara esinlenerek, kadınlarımız burada bu güzel ve önemli bir çalışmaya imzalarını attılar. Bizler bu çalışmalar daha da iyi olması için Saraylı'da bulunan evi Saraylı köyü için restorasyonu yapmaya başladık.  Kadınlarımızın çalışmalarını destekliyoruz"
 Pazarda özellikle yeşil renkteki yumurtalar dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.