LASTİK İŞ

YELKENLER YARIŞTI

Spor 11.09.2016 - 12:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YELKENLER YARIŞTI

Geleneksel Açık Deniz 11. Ford Otosan Kupası Yelken Yarışları tamamlandı, kupalar sahiplerini buldu

Kocaeli’de bu sene 11.’si düzenlenen ve iki gün süren Geleneksel Açık Deniz Ford Otosan Kupası Yelken Yarışları, sporcular Optimist ve Laser sınıfı teknelerle açık denizde hünerlerini sergiledi. 17 sporcunun kıyasıya mücadelesinin ardından dereceye girenler kupalarını aldı. Ford Otosan sponsorluğunda, Türkiye Yelken Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ve İzmit Yelken Kulübü desteğiyle düzenlenen Geleneksel Açık Deniz 11. Ford Otosan Kupası Yelken Yarışları, bu yıl 3-5 Eylül tarihlerinde düzenlendi. İstanbul ve Kocaeli Bölgesi’ndeki yelken kulüplerinin katıldığı yarışta; ekipler Optimist ve Laser tipi teknelerle mücadele etti. İki gün süren yarışların ardından, başarılı sporcular ödüllerini Ford Otosan Plastik Boyahane Müdürü Mutlu Aycan, Üretim Kordinasyon Müdürü Murat Güner, Yelken İl Temsilcisi ve İzmit Yelken Kulübü Başkanı Güven Bozdağ’dan aldı.  Kocaeli ve İstanbul Bölgesi’nin Yelken Kulüpleri’nden toplam 17 sporcunun katıldığı yarışlar; Laser 4.7 ve Optimist sınıfılarındaki yelkenlilerle yapıldı. Laser 4.7 sınıfında; İzmit Yelken Kulübü’nden Sinem Ceylan birinci, Metehan Olgun ikinci, Kunter Kunt ise üçüncü oldu. Optimist sınıfının birincisi Pendik Yelken Kulübü’nden Ece Emine Sener olurken, ikinciliği Berat Yiğit Kaya, üçüncülüğü ise yine aynı kulüpten Mert Tuzcu elde etti. Ayrıca yarışlarda en genç ve en centilmen yelkenciler de ödüllendirildi. Ford Otosan Yelken Takımı ödüllerine yenilerini ekliyor 11 yıldır Ford Otosan sponsorluğu ile gerçekleştirilen yelken yarışlarında toplam 600’ün üzerinde sporcu yarıştı. 2004 yılından bu yana yelken sporuna kurum içi eğitimler düzenleyerek ve yelken yarışlarına sponsor olarak destek veren Ford Otosan, Yelken Ekibi ile de başarılarına yenilerini ekliyor. Koç Olimpiyatları’nda 5 sene üst üste şampiyonluğu elinden bırakmayan Ford Otosan Yelken Ekibi, 2014 senesinde TAYK trofesinde 2.’lik, 2015 senesinde İYK trofesinde 2.’lik, 2015 Senesinde Türkiye Yelken Federasyonun ilk defa düzenlediği Türkiye Yelken Kupasında kendi sınıfında 1.’lik (Türkiye Şampiyonluğu), 2016 yılında Çanakkale Zaferi 101. Yıl Kupası’nda 2.lik, Fahir Çelikbaş Kupası Serisi Yat Yarışı’nda 1.lik, BAU Bosphorus Sailing Cup’ta 3.lük, 32. Yıl DHO Kupası Şehit YZB. Fatih Yaşar Yat Yarışı’nda ise 3.lük, Deniz Kuvvetleri Kupası Salih Reis Açık Deniz Yat Yarışı’nda 3.lük, Mustafa  V. Koç Türkiye Yat Şampiyonası’nda 2.lik başarılarını elde etti.
Geleneksel Açık Deniz 11. Ford Otosan Kupası Yelken Yarışları tamamlandı, kupalar sahiplerini buldu

Kocaeli’de bu sene 11.’si düzenlenen ve iki gün süren Geleneksel Açık Deniz Ford Otosan Kupası Yelken Yarışları, sporcular Optimist ve Laser sınıfı teknelerle açık denizde hünerlerini sergiledi. 17 sporcunun kıyasıya mücadelesinin ardından dereceye girenler kupalarını aldı.

Ford Otosan sponsorluğunda, Türkiye Yelken Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ve İzmit Yelken Kulübü desteğiyle düzenlenen Geleneksel Açık Deniz 11. Ford Otosan Kupası Yelken Yarışları, bu yıl 3-5 Eylül tarihlerinde düzenlendi. İstanbul ve Kocaeli Bölgesi’ndeki yelken kulüplerinin katıldığı yarışta; ekipler Optimist ve Laser tipi teknelerle mücadele etti. İki gün süren yarışların ardından, başarılı sporcular ödüllerini Ford Otosan Plastik Boyahane Müdürü Mutlu Aycan, Üretim Kordinasyon Müdürü Murat Güner, Yelken İl Temsilcisi ve İzmit Yelken Kulübü Başkanı Güven Bozdağ’dan aldı. 

Kocaeli ve İstanbul Bölgesi’nin Yelken Kulüpleri’nden toplam 17 sporcunun katıldığı yarışlar; Laser 4.7 ve Optimist sınıfılarındaki yelkenlilerle yapıldı. Laser 4.7 sınıfında; İzmit Yelken Kulübü’nden Sinem Ceylan birinci, Metehan Olgun ikinci, Kunter Kunt ise üçüncü oldu. Optimist sınıfının birincisi Pendik Yelken Kulübü’nden Ece Emine Sener olurken, ikinciliği Berat Yiğit Kaya, üçüncülüğü ise yine aynı kulüpten Mert Tuzcu elde etti. Ayrıca yarışlarda en genç ve en centilmen yelkenciler de ödüllendirildi.

Ford Otosan Yelken Takımı ödüllerine yenilerini ekliyor

11 yıldır Ford Otosan sponsorluğu ile gerçekleştirilen yelken yarışlarında toplam 600’ün üzerinde sporcu yarıştı. 2004 yılından bu yana yelken sporuna kurum içi eğitimler düzenleyerek ve yelken yarışlarına sponsor olarak destek veren Ford Otosan, Yelken Ekibi ile de başarılarına yenilerini ekliyor.

Koç Olimpiyatları’nda 5 sene üst üste şampiyonluğu elinden bırakmayan Ford Otosan Yelken Ekibi, 2014 senesinde TAYK trofesinde 2.’lik, 2015 senesinde İYK trofesinde 2.’lik, 2015 Senesinde Türkiye Yelken Federasyonun ilk defa düzenlediği Türkiye Yelken Kupasında kendi sınıfında 1.’lik (Türkiye Şampiyonluğu), 2016 yılında Çanakkale Zaferi 101. Yıl Kupası’nda 2.lik, Fahir Çelikbaş Kupası Serisi Yat Yarışı’nda 1.lik, BAU Bosphorus Sailing Cup’ta 3.lük, 32. Yıl DHO Kupası Şehit YZB. Fatih Yaşar Yat Yarışı’nda ise 3.lük, Deniz Kuvvetleri Kupası Salih Reis Açık Deniz Yat Yarışı’nda 3.lük, Mustafa  V. Koç Türkiye Yat Şampiyonası’nda 2.lik başarılarını elde etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.