YENİ KİMLİKLERE YOĞUN İLGİ

Gündem 04.01.2017 - 16:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YENİ KİMLİKLERE YOĞUN İLGİ

2 Ocak'tan itibaren yeni kimliklerin dağıtılmasına başlanmasından itibaren İlçe nüfus müdürlüğünde yoğun mesai başladı. Randevu alan vatandaşlar yeni kimliklerine kavuştu.

Yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta başvuruları başlayan yeni çipli kimlik kartları için vatandaşlar doğrudan nüfus müdürlüklerine giderek https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden online randevu sistemiyle veya 199 numaralı hattı arayıp randevu alarak kimlik başvurusunda bulunmaya başladılar. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL ücret ödenecek. Yeni kimlik kartlarının geçerlilik süresi ise 10 yıl olacak.  ÜÇ GÜNDE ÜÇ YÜZ KİŞİ İlçe Nüfus Müdür Ersin Aydın “Yeni kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 5x6 ölçülerinde 1 biyometrik fotoğraf, kimlik beyanı için nüfus cüzdanı veya üzerinde TC kimlik numarası bulunan uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin bulunması yeterli olacak. 15 yaş ve üzeri herkes bizzat başvuruda bulunurken 15 yaşından küçük çocuklar için velilerinin gelmesi yeterli olacak. Yatalak ve özür durumunu belirten bir rapora sahip olan hasta vatandaşlar için gezici kimlik terminali ev ev gezerek başvuru alacak. Başvuruların ardından yeni kimlikler vatandaşlar tarafından belirtilen adreslere PTT aracılığı ile teslim edilecek. Başvuruların ilk gününde sistem yavaşlığı nedeniyle yoğunluk yaşanırken, sistem düzelmesinin ardından üç günde yaklaşık 300 kişi yeni kimliklerini aldı” dedi.
2 Ocak'tan itibaren yeni kimliklerin dağıtılmasına başlanmasından itibaren İlçe nüfus müdürlüğünde yoğun mesai başladı. Randevu alan vatandaşlar yeni kimliklerine kavuştu.

Yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta başvuruları başlayan yeni çipli kimlik kartları için vatandaşlar doğrudan nüfus müdürlüklerine giderek https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden online randevu sistemiyle veya 199 numaralı hattı arayıp randevu alarak kimlik başvurusunda bulunmaya başladılar. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL ücret ödenecek. Yeni kimlik kartlarının geçerlilik süresi ise 10 yıl olacak. 

ÜÇ GÜNDE ÜÇ YÜZ KİŞİ
İlçe Nüfus Müdür Ersin Aydın “Yeni kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 5x6 ölçülerinde 1 biyometrik fotoğraf, kimlik beyanı için nüfus cüzdanı veya üzerinde TC kimlik numarası bulunan uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin bulunması yeterli olacak. 15 yaş ve üzeri herkes bizzat başvuruda bulunurken 15 yaşından küçük çocuklar için velilerinin gelmesi yeterli olacak. Yatalak ve özür durumunu belirten bir rapora sahip olan hasta vatandaşlar için gezici kimlik terminali ev ev gezerek başvuru alacak. Başvuruların ardından yeni kimlikler vatandaşlar tarafından belirtilen adreslere PTT aracılığı ile teslim edilecek. Başvuruların ilk gününde sistem yavaşlığı nedeniyle yoğunluk yaşanırken, sistem düzelmesinin ardından üç günde yaklaşık 300 kişi yeni kimliklerini aldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.