LASTİK İŞ
ismail

Yeni Pazarlama Dünyası

Ekonomi 27.08.2013 - 21:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Yeni Pazarlama Dünyası

Yeni ve global düzende değişen tüm sistemler gibi pazarlama da hızlı bir değişime uğramıştır. Eski pazarlama stratejileri ve yöntemleri yerini çok daha hızlı ve teknolojik yöntemlere bıraktı. Ürün ve marka odaklı pazarlama günümüzde tamamen müşteri odaklı bir hale geldi. Küresel ve kapitalist sistemde markalar sürekli olarak başka markalar ile rekabet halindedir. Eski pazarlama düzeninde ürüne ulaşmak bu kadar kolay olmadığı için ve ürünler kısıtlı sayıda olduğu için tüketiciler markalara bağımlıydı bu da ürün odaklı bir pazarlama anlayışının yayılmasına sebep olmuştu. Fakat sanayi devrimi sonrasında hızla yayılan kapitalizm ile durumlar değişti. Eskiden sınırlı üretim ile talepler karşılanamazken şimdi üretim fazlası sebebi ile tüketici istediği ürüne yönelebiliyor. Günümüz pazarlama sisteminde belki de en çok değişikliğe uğrayan konu budur. Global sistemde pazarlama şirketleri varlıklarını sürdürebilmek adına yeni sisteme ayak uydurmalıdırlar. Bu yüzden şirketlerin pazarlama yöneticileri gerekli eğitimleri almış ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş bireyler olmalıdır. Pazarlama eğitimi ile kendinizi geliştirebilir ve bilgilerinize bilgi katabilirsiniz. Yeni dünya pazarlama sistemini kavramak ve yönetebilmek adına mutlaka sürekli olarak kendinizi geliştirmeli ve bilgilerinizi taze tutmalısınız. Pazarlama eğitimlerinde öncelikli olarak pazarlama stratejileri ve pazarlama karması üzerinde durulmaktadır. Pazarlama karması yeni pazarlama sistemini de kavramak adına oldukça önemlidir. Bu karma reklam faliyetlerinden ürün ve fiyata kadar pek çok konuyu irdelemektedir. Pazarlama eğitiminin yanı sıra, finans eğitimi de şirketler için oldukça önemli bir konudur. Küresel sistemlerde pek çok şey değişirken ekonomi düzeni sabit kalmamıştır elbette. Yeni ekonomik sistemi anlamak adına finans eğitimi ve türevleri eğitimlere katılabilirsiniz. Finans eğitimi ile pazarlama eğitimi birbiri ile kesişen eğitimlerdir. Ciddi kurumlardan bu konular ile alakalı eğitimleri mutlaka almalısınız.

Yeni ve global düzende değişen tüm sistemler gibi pazarlama da hızlı bir değişime uğramıştır. Eski pazarlama stratejileri ve yöntemleri yerini çok daha hızlı ve teknolojik yöntemlere bıraktı. Ürün ve marka odaklı pazarlama günümüzde tamamen müşteri odaklı bir hale geldi. Küresel ve kapitalist sistemde markalar sürekli olarak başka markalar ile rekabet halindedir. Eski pazarlama düzeninde ürüne ulaşmak bu kadar kolay olmadığı için ve ürünler kısıtlı sayıda olduğu için tüketiciler markalara bağımlıydı bu da ürün odaklı bir pazarlama anlayışının yayılmasına sebep olmuştu. Fakat sanayi devrimi sonrasında hızla yayılan kapitalizm ile durumlar değişti. Eskiden sınırlı üretim ile talepler karşılanamazken şimdi üretim fazlası sebebi ile tüketici istediği ürüne yönelebiliyor. Günümüz pazarlama sisteminde belki de en çok değişikliğe uğrayan konu budur.

Global sistemde pazarlama şirketleri varlıklarını sürdürebilmek adına yeni sisteme ayak uydurmalıdırlar. Bu yüzden şirketlerin pazarlama yöneticileri gerekli eğitimleri almış ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş bireyler olmalıdır. Pazarlama eğitimi ile kendinizi geliştirebilir ve bilgilerinize bilgi katabilirsiniz. Yeni dünya pazarlama sistemini kavramak ve yönetebilmek adına mutlaka sürekli olarak kendinizi geliştirmeli ve bilgilerinizi taze tutmalısınız. Pazarlama eğitimlerinde öncelikli olarak pazarlama stratejileri ve pazarlama karması üzerinde durulmaktadır. Pazarlama karması yeni pazarlama sistemini de kavramak adına oldukça önemlidir. Bu karma reklam faliyetlerinden ürün ve fiyata kadar pek çok konuyu irdelemektedir.

Pazarlama eğitiminin yanı sıra, finans eğitimi de şirketler için oldukça önemli bir konudur. Küresel sistemlerde pek çok şey değişirken ekonomi düzeni sabit kalmamıştır elbette. Yeni ekonomik sistemi anlamak adına finans eğitimi ve türevleri eğitimlere katılabilirsiniz. Finans eğitimi ile pazarlama eğitimi birbiri ile kesişen eğitimlerdir. Ciddi kurumlardan bu konular ile alakalı eğitimleri mutlaka almalısınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.