LASTİK İŞ

YEREL SANATÇILARA SAHİP ÇIKILMALI

Gölcük 10.09.2014 - 21:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YEREL SANATÇILARA SAHİP ÇIKILMALI

İlçemizin yerel sanatçılarından Laz Esat Gölcük'te sanata ve sanatçıya önem verilmediğini belirterek kurumların kendilerine sahip çıkması gerektiğini söyledi..

İlçemizin yetiştirdiği önemli yerel sanatçılarından biri olan Laz Esat'la Yeni Gölcük Gazetesi olarak bir söyleşi yaptık. Gölcük'te sanata ve sanatçıya yeteri kadar önem verilmediğini belirten Laz Esat belediye ve Gölcük'te ki derneklerden destek istedi. Trabzon doğumlu olan ve 25 yıldır Gölcük'te ikamet eden Laz Esat Karadeniz yöresine gönül vermiş bir insan. 15 Yıldır sanatla ilgilendiğini ve şarkı söylediğini belirten Esat hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  GÖLCÜK'ÜN YOLLARI REKOR KIRDI Müzik hayatının Kocaeli'de düzenlenen Altın Mikrofon Ses Yarışmasına katılmasıyla başladığını ifade eden Esat " 99 yılında yerel bir radyo da Altın Mikrofon ses yarışması düzenlenmişti. Bu yarışmaya katıldım. Böylelikle müzik hayatında ilk girişimi yapmış bulundu. Bu yarışmanın İstanbul'da devamı olacaktı. oradaki sanatçılarla birlikte bir eleme daha olacaktı. Ancak Marmara Depremi nedeniyle yarışmanın ikinci etabı gerçekleşmedi. Ondan sonra askere gittim. Askerliğim boyunca Ordu evinde konserler verdim. Ankaralı Turgut'un stüdyosunda müzik eğitimi aldım" dedi. Gölcük'te düğün ve şenliklerde sahne aldığını ifade eden Laz Esat " Söz ve bestesi bana ait Gölcük'ün yolları isimli bir şarkı yaptım. İnternet üzerinde tıklanma rekoru kırdı. Sanal alemde tanınnmama rağmen Gölcük'te yeteri kadar tanınmıyorum" dedi.  YEREL SANATÇILARA SAHİP ÇIKILMALI Gölcük'te sanatçıya önem verilmediğini belirten Esat "Biz yerel sanatçıalra sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin ilçemize ünlü bir saantçı geliyor. Vatandaş saatlerce sanatçının sahneye çıkmasını bekliyor. Bu iki saatlik diliminde yerel sanatçılara yer verilmeli. hem insanalr eğlenmiş olur hem de biz sanatımızı yapmış oluruz. Bu yaz Gölcük Belediyesinin ve Kocaeli Büyükşehir'in programalrı kapsamında iki konser verdim. Çok kalabalık ve güzdel bir konser oldu. Bu tür etkinliklere daha çok yer verilmeli. Buradan destek olan kurumlara ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.       
İlçemizin yerel sanatçılarından Laz Esat Gölcük'te sanata ve sanatçıya önem verilmediğini belirterek kurumların kendilerine sahip çıkması gerektiğini söyledi..
İlçemizin yetiştirdiği önemli yerel sanatçılarından biri olan Laz Esat'la Yeni Gölcük Gazetesi olarak bir söyleşi yaptık. Gölcük'te sanata ve sanatçıya yeteri kadar önem verilmediğini belirten Laz Esat belediye ve Gölcük'te ki derneklerden destek istedi. Trabzon doğumlu olan ve 25 yıldır Gölcük'te ikamet eden Laz Esat Karadeniz yöresine gönül vermiş bir insan. 15 Yıldır sanatla ilgilendiğini ve şarkı söylediğini belirten Esat hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
GÖLCÜK'ÜN YOLLARI REKOR KIRDI
Müzik hayatının Kocaeli'de düzenlenen Altın Mikrofon Ses Yarışmasına katılmasıyla başladığını ifade eden Esat " 99 yılında yerel bir radyo da Altın Mikrofon ses yarışması düzenlenmişti. Bu yarışmaya katıldım. Böylelikle müzik hayatında ilk girişimi yapmış bulundu. Bu yarışmanın İstanbul'da devamı olacaktı. oradaki sanatçılarla birlikte bir eleme daha olacaktı. Ancak Marmara Depremi nedeniyle yarışmanın ikinci etabı gerçekleşmedi. Ondan sonra askere gittim. Askerliğim boyunca Ordu evinde konserler verdim. Ankaralı Turgut'un stüdyosunda müzik eğitimi aldım" dedi. Gölcük'te düğün ve şenliklerde sahne aldığını ifade eden Laz Esat " Söz ve bestesi bana ait Gölcük'ün yolları isimli bir şarkı yaptım. İnternet üzerinde tıklanma rekoru kırdı. Sanal alemde tanınnmama rağmen Gölcük'te yeteri kadar tanınmıyorum" dedi. 
YEREL SANATÇILARA SAHİP ÇIKILMALI
Gölcük'te sanatçıya önem verilmediğini belirten Esat "Biz yerel sanatçıalra sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin ilçemize ünlü bir saantçı geliyor. Vatandaş saatlerce sanatçının sahneye çıkmasını bekliyor. Bu iki saatlik diliminde yerel sanatçılara yer verilmeli. hem insanalr eğlenmiş olur hem de biz sanatımızı yapmış oluruz. Bu yaz Gölcük Belediyesinin ve Kocaeli Büyükşehir'in programalrı kapsamında iki konser verdim. Çok kalabalık ve güzdel bir konser oldu. Bu tür etkinliklere daha çok yer verilmeli. Buradan destek olan kurumlara ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi. 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.